Sobota , 18. 05. 2024

Nataša

Zemřela herečka Hana Brejchová, hvězda filmu Miloše Formana. Její sestra Jana o smrti neví

Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.
Hana Brejchová
Zemřela Hana Brejchová Zdroj: Instagram

22. 04. 2024

22. 04. 2024

Smutný konec legendy českého filmu

Hana Brejchová, hvězda ikonického filmu Miloše Formana “Lásky jedné plavovlásky”, zemřela ve věku 77 let. Tuto smutnou zprávu potvrdila deníku Blesk její neteř Tereza Brodská, která se o úmrtí své tety dozvěděla od svého bratra. “Bohužel vám tuto smutnou zprávu mohu jen potvrdit,” uvedla Brodská.

Tragédie přichází po letech rodinného rozkolu, který nikdy nebyl veřejně vysvětlen. Zdroj neshod mezi Hanou a její sestrou Janou Brejchovou byl údajně spojen s osobou Miloše Formana, blízkého přítele a režiséra, který Hany kariéru významně ovlivnil.

Nevyřešený rodinný spor

Dlouholetý spor mezi sestrami Brejchovými zůstává i po Hanině smrti nevyjasněný. Zatímco Hana byla v těsném kontaktu s Formanem až do jeho smrti, její sestra Jana, která byla Formanovou manželkou, se s Hanou roky neviděla. Tato rodinná tragédie se prohloubila s Janiným zdravotním stavem, kdy ji trápí vážná neurologická nemoc, o které se její dcera Tereza Brodská rozhodla své matce Hanino úmrtí neoznámit, aby jí nezhoršila situaci.

Tajemství Jany a Hany Brejchové

Hana Brejchová a její filmové úspěchy

Hana Brejchová
Vladimír Pucholt a Hana Brejchová ve snímku Lásky jedné plavovlásky

Hana Brejchová, která se filmu věnovala od mladého věku, zaznamenala mezinárodní úspěch díky filmu “Lásky jedné plavovlásky”. Tento film ji přivedl až na filmový festival v Benátkách, kde získala ocenění za herecký výkon. Po sérii dalších rolí, včetně spolupráce na oscarovém filmu “Amadeus”, se však její kariéra zpomalila a Hana se stáhla do soukromí, částečně kvůli osobním tragédiím, jako byl požár jejího bytu a následné přestěhování do domu s pečovatelskou službou.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Zemřel Josef Laufer, známý český zpěvák a herec

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Osoby narozené v tomto zemském znamení dokáží projevit lidskost, jako žádné jiné. Proto se řadí mezi ta znamení, jež jsou nejvíce starostlivá a pečující. Umí se zaměřit na nejmenší detaily. Se svou vysokou mírou praktičnosti berou život tak, že nic se neděje náhodně.
Na stůl o vánocích prostě patří. Adventní věnec je jedním ze základních prvků vánoční výzdoby. Tahle dekorace se stane vaší chloubou, když jí vyrobíte sama! Možná už v tom máte praxi, možná to zkusíte poprvé, ale v každém případě se můžete inspirovat. A pokud věnec vyrábět nechcete, alespoň si nějaký vyberete.
Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!
Léto je čas dovolených a určitě využíváte každé volné chvíle, abyste ji strávila na sluníčku a čerstvém vzduchu. Kůže se může i v létě vysušit. Dlouhým pobytem na sluníčku, v bazénu, v moři. Udělejte si čas na relaxační rituál a domácí peeling.
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Rozchod dvou lidí, kteří se milovali, přátelili a byli spolu rádi, je vždy bolestivý. Často lidé setrvávají v partnerství jen proto, že se bojí kritické situace, kdy druhému řeknou, že chtějí jít dál. Ale být s někým, kdo vám už nic nedává, nemá smysl. Prostě někdy nastává čas se rozejít.
Znáte to, s velkou radostí si domů přinesete novou rostlinu, která vypadá báječně, jenže po pár měsících si všimnete jistých vad na kráse. Některé se projeví dokonce okamžitě, jen co kytka překročila práh vašeho domu. Ať už jsou to žluté nebo svěšené listy, každým takovým náznakem se nám rostlina snaží říct, že jí něco chybí, nebo přebývá.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Mentální anorexie je choroba psychického i fyzického rázu, která nás dokáže pořádně vystrašit. Zvláště, pokud se něco takového děje našemu dítěti. Bezesporu je ji třeba řešit s odborníky, jelikož může vážně poškodit zdravotní stav člověka. Nejdříve ale musíte sami zjistit, že jí daná osoba trpí. Nejčastěji se vyskytuje u dívek, avšak setkat se s ní můžeme u jakéhokoliv pohlaví i v každém věku. Jak ji poznat, abyste včas dokázali zamezit jejímu prohlubování?

Výběr článků

Myslíte si, že jste potkala toho pravého, ale okolí je z vašeho vztahu rozpačité. Je starší o více než 20 let? Je mladší o více než 10 let? Člověk by řekl, že v dnešní společnosti se věkový rozdíl nepočítá. Zdaleka to není pravda. A většinou jsou to ženy, které věkový rozdíl řeší podstatně víc, než muži.
Módní oblečení s námi mnohdy dokáže skutečné zázraky. Rozjasní nás, zvýrazní naše přednosti a podpoří náš styl. Druhou stránkou mince je ale fakt, že pokud zvolíme nesprávné modely, nastane spíše opačný efekt. V tomto článku se proto podíváme na šest nejčastějších módních chyb, které nám na oko přidávají kila navíc.
Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.

Nepřehlédněte

Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?
Zpěvačka a herečka Barbora Poláková si z letošních hudebních cen Anděl, o kterých jsme vám psali, odnesla dvě sošky. V současné době se věnuje hlavně své rodině. Nezanedbává ale ani fanoušky. Pracuje na rozšíření vlastní módní kolekce, plánuje natáčení videoklipů i podzimní turné. Co konkrétně chystá? Dočtete se v rozhovoru.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek