Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak aktivně odpočívat mezi svátky

Sváteční období je v plném proudu, a s ním přichází potřeba najít rovnováhu mezi odpočinkem a aktivitami. Dnešní pondělní článek na Dámské Lize se věnuje této výzvě, přináší nápady a tipy, jak aktivně odpočívat mezi svátky. Bez ohledu na to, zda preferujete venkovní dobrodružství, relaxaci v pohodlí domova, nebo nové zážitky s rodinou a přáteli, čekají vás inspirace, jak plně využít krásné chvíle mezi vánočními svátky.

Vánoční období je plné radosti, oslav a shromáždění s rodinou a přáteli. Ale mimo všechnu tu vánoční hektiku je důležité najít chvíle na odpočinek a regeneraci. Aktivní odpočinek může být skvělým způsobem, jak si načerpat energii a užít si čas mezi svátky plně. Zde je několik inspirací, jak aktivně odpočívat mezi svátky:

1. Procházky v Přírodě

Venkovní aktivity jsou vždy skvělým způsobem, jak si načerpat čerstvý vzduch a odpočinout si od rušného světa. Procházky v přírodě, horská turistika nebo jízda na kole mohou být skvělým způsobem, jak si užít krásnou zimní krajinu.

2. Relaxace a Meditace

Vánoční stres může být náročný, a proto je důležité najít si čas na relaxaci a meditaci. Zkuste jógu nebo jednoduché meditační cvičení, které vám pomůže zklidnit mysl a uvolnit napětí.

3. Vytvořte Si Vlastní Vánoční Tradice

Aktivní odpočinek nemusí znamenat fyzickou aktivitu. Můžete si také vytvořit vlastní vánoční tradice s rodinou a přáteli, jako je společná pečení vánočního cukroví, sledování vánočních filmů nebo hraní stolních her.

4. Vzdělávejte Se

Mezi svátky je ideální čas pro osobní růst. Můžete se zapojit do online kurzů, číst knihy nebo se naučit něco nového, co vás vždy zajímalo.

5. Společenské Aktivity

Strávit čas s rodinou a přáteli může být velmi obohacující. Zorganizujte společenské aktivity, jako jsou večery deskových her, společné vaření nebo vánoční dílny.

6. Adventní Kalendář Zážitků

Místo tradičního čokoládového adventního kalendáře zvažte vytvoření adventního kalendáře zážitků. Každý den si můžete udělat malý dárek v podobě zážitku, jako je návštěva vánočního trhu, vaření vánočního pokrmu nebo pohádka s rodinou.

Aktivní odpočinek mezi svátky vám pomůže udržet rovnováhu mezi zábavou a odpočinkem, což vám umožní plně si užít tento krásný čas roku. Nezapomeňte si také udělat čas pro sebe a vybrat si aktivity, které vás naplňují a těší.

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
Crop top mikiny se těší nejen v této sezóně nesmírné popularitě. I když jsou samy o sobě extrémně módní, potřebujeme vědět, jak je kombinovat, abychom dosáhli požadovaného efektu. Proč je musíte mít?
Sedavé zaměstnání je sice na první pohled nenáročné, ale svému tělo s ním přesto radost neuděláte. Tedy pokud pravidelně nesportujete, nebo alespoň nepraktikujete vhodná kompenzační cvičení. Cviky, které vám představíme v našem dnešním článku, se hodí nejen pro takzvané kancelářské krysy, ale pro všechny, které trápí bolavá záda, ztuhlý krk či jiné obdobné potíže.
Není radno si s ní zahrávat, protože vám může pořádně znepříjemnit život. Někteří lidé ji bohužel ale ignorují a pak si také nesou následky. Co je alergie na slunce, jak se projevuje a co se s ní dá dělat? Sluneční alergii nebagatelizujte a snažte se nad ní vyzrát co nejrychleji.
Vzhledem k tomu, že čas už sledujeme spíše na chytrých telefonech, hodinky se stávají hlavně módním doplňkem. Díky tomu, že je nabízeno mnoho různých designů, můžete si je zcela přizpůsobit svému stylu. Ovšem ženský šatník mnohdy bývá rozmanitý, takže může být složité vybrat k oděvu ty pravé hodinky. Tyto tipy vám však pomohou s výběrem a jejich nošením.
Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Hledáte-li pohodlné a zároveň vysoce módní boty na léto, budou polobotky tím správným řešením i pro vás. Na trhu existuje celá řada trendy polobotek. Pokud nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké modely polobotek vybírat a jak je vhodně kombinovat s oblečením, aby byl váš outfit dokonalý. Čtěte a inspirujte se s námi!
Bolesti zad jsou velkým problémem naší populace. Mají mnoho příčin. Od špatného a dlouhodobého sezení, přes špatné držení těla, až po přetěžování, nebo třeba špatné matrace na našich postelích.
Určitě to znáte. Vytahujete plný pytel z koše a v duchu si říkáte, proč tam každý hází další a další věci, když už je úplně plný. Takový pytel nejde ven z koše snadno, ale tady je návod, jak všechno usnadnit. Stačí nechat koš trochu nadechnout.
Plavání s kojenci je v posledních letech na vzestupu. Kdo nechodí plavat, jako kdyby nebyl. A proč? Protože plavání přináší mnoho výhod nejen pro miminka, ale také pro jejich maminky.
Červená srdíčka, růže, čokoládky, dárky a všude kolem vás ty nechutné projevy lásky… ano, sv. Valentýn se opravdu blíží a s ním také časté deprese z toho, že tento den musíme strávit samy.

Výběr článků

Tak trochu se stydíte za své podpaží? Buďte v klidu, vždyť jeho tmavší zbarvení se dá poměrně snadno napravit. K takovému účelu se přímo nabízí brambora, mléko, kokosový olej nebo stará dobrá jedlá soda. Jakých postupů se držet?
Denisa Cziglová, známá z účasti v MasterChef Česko, zemřela ve věku 35 let po statečném boji s rakovinou. Během svého života se snažila pomáhat ostatním onkologickým pacientům a svoje zkušenosti sdílela v knize, aby podpořila ty, kteří čelí podobným výzvám. Vedle toho si vybudovala rodinu a žila plnohodnotný život.
V dnešním rychlém tempu života se stále více žen rozhoduje pracovat z domova. V tomto článku prozkoumáme tipy a triky, jak si vytvořit efektivní pracovní prostor v domácím prostředí. Od organizace pracovního času po ergonomii pracovního místa – objevte klíčové faktory pro úspěšné fungování v home office.

Nepřehlédněte

Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.
Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek