Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Nedaří Vám se otěhotnět? Jak správně na IVF

Párů, kterým se nedaří otěhotnět „přirozeně“ je spousta. Dneska se nepodíváme co je příčinou, ale když už postupujete IVF, tak jak vše zvládnout co nejlépe.
ivf
Když dítě nepřichází. Jak vypadá složitá cesta k vytouženému miminku

Mnoho párů se potýká s obtížemi ohledně otěhotnění, ačkoli si přejí založit rodinu. Když přirozená cesta selže, může být asistovaná reprodukce, jako je In vitro fertilizace (IVF), řešením. V tomto článku se podíváme na to, jak se co nejlépe připravit a zvládnout proces IVF.

1. Vyšetření a konzultace s odborníkem

Prvním krokem je konzultace s lékařem specializujícím se na reprodukci. Odborník vám pomůže zjistit příčiny neúspěšného otěhotnění a doporučí vhodnou léčbu. Provádění základního vyšetření je klíčové pro určení, zda je IVF skutečně nezbytné.

2. Následujte lékařské pokyny

Pokud vám lékař doporučí IVF, je důležité striktně dodržovat jeho pokyny. To zahrnuje užívání léků, přesné dodržování časového plánu a pravidelnou návštěvu kliniky. Žádný detail není zanedbatelný.

3. Podpora a péče o sebe

IVF může být stresující a emocionálně náročné. Mějte kolem sebe podporu od partnera, rodiny a přátel. Dbejte na své emocionální a fyzické zdraví. Relaxace, zdravá strava a pravidelný pohyb mohou významně přispět k úspěchu IVF.

4. Porozumějte procesu IVF

Znalost procesu IVF vám umožní lépe porozumět tomu, co se děje. Ptáte se svého lékaře na otázky a informujte se o jednotlivých fázích, od odběru vajíček až po implantaci embrya.

5. Buďte trpěliví a pozitivní

IVF může být dlouhým a náročným procesem, který ne vždy vede k okamžitému úspěchu. Buďte trpěliví a nepodléhejte zbytečným stresům. Zůstaňte pozitivní a věřte, že se můžete dočkat vytouženého těhotenství.

IVF může být obtížným, ale úspěšným způsobem, jak dosáhnout těhotenství. S podporou odborníka a péčí o sebe můžete zvýšit své šance na úspěch. Nezapomeňte také na psychickou pohodu a pozitivní myšlení.

MOHLO BY SE VÁM HODIT:

Čím se řídit, pokud plánujete dítě a co předtím promyslet?

Zdroje článku:
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý relaxuje po svém - někdo s rodinou, jiný s přáteli a mnozí si nejlépe odpočinou tehdy, když jsou sami. Někdo ve volném čase upřednostňuje čtení, druhý poslech hudby, další sleduje filmy nebo sportuje. Dopřát si čas a relax jen pro sebe - je důležité.
V každodenním kolotoči práce a rodiny se objeví neočekávaný zvrat, když hlavní hrdinka narazí na dohodu, kterou uzavřela s tajemným mužem. Tato dohoda nezahrnuje pouze vášnivý románek, ale také odměny a výzvy, které otřesou jejím každodenním životem. S dilematem mezi láskou a povinnostmi se musí rozhodnout, co je pro ni skutečně důležité. Román "Každodenní kolotoč" od Teri Kerot slibuje napínavý příběh o lásce, vášni a životních rozhodnutích, které nás provázejí každým dnem
Okenní parapety nemusí zét prázdnotou, i když teploty padají k nule. Stačí, když si vysadíte rostliny, jež jsou pro podzim typické a kterým podzim dokonce prospívá. Jednou takovou podzimní květinou je vřes, který se hravě popere i s prvními zimními mrazíky. Jelikož ho lze koupit v bílé i růžové barvě, bude hezky zdobit jinak pochmurné a smutné okenní parapety.  
I nastávající maminky se chtějí líbit. Stejně jako u běžné módy musí být i těhotenské oblečení zároveň komfortní a praktické, a to po celou dobu těhotenství. Kde a jak ale takové oděvy vlastně vybrat?
Na české filmové scéně se tato filmová trilogie drží již několik let. Jistě znáte filmy Ecce homo Homolka, Hogo fogo Homolka a film Homolka a tobolka.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.
Adidas, jeden z hlavních partnerů RunCzech, opět připravil exkluzivní kolekci triček k osmi závodům letošní běžecké série. Autorkou grafických návrhů triček je ilustrátorka, animátorka a digitální umělkyně Eliška Podzimková, jejíž projekt PLEŠOUNI chce adidas touto spoluprací podpořit.
S každým novým rokem přicházejí i nové trendy, a to platí i pro svět seznamování. V dnešním úterním článku na Dámské Lize se věnujeme otázce, jaké trendy nám přinese rok 2024 v oblasti seznámení a vztahů. Od online platforem po inovativní způsoby setkávání, přinášíme vám pohled na aktuální směry a měnící se dynamiku, která ovlivňuje způsob, jakým se lidé seznamují a budují vztahy v nadcházejícím roce.
„Chtěla jsem dětem stačit, abych nefuněla po pár krocích jako parní lokomotiva. A samozřejmě jsem chtěla, aby měl manžel zpět tu ženu, kterou před lety poznal. A musím se přiznat, že jsem to dělala i kvůli svému sebevědomí a také zdraví.,“ svěřuje se usměvavá Tereza. Po několika neúspěšných pokusech o zhubnutí si mladá maminka Tereza našla cestu pomocí OB kliniky v Praze. Vzorem jí byla kamarádka, která sama podstoupila chirurgickou léčbu a motivací manžel a dvě malé děti.
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.

Výběr článků

Stoly plné jídla a mnoho výjimečných receptů, které se připravují zejména o Vánocích, jen jednou za rok. Jak zvládnout chutě v případě, že držíte dietu? Nenechte se zlákat těžkým jídlem, abyste v novém roce hříchu nelitovala. Díky těmto tipům si užijete Vánoce a zároveň se po nich budete cítit svěže a fit.
V průběhu letních měsíců se častěji vydáváme mimo domov. Tím se ovšem dostáváme do hledáčku klíšťat. Co nám tito roztoči mohou způsobit, jak se jim bránit a co dělat, když už se zakousne? Zapomeňte na staré rady, dnes už je vše jinak. Žádné krémy, aby se pustilo apod.
Migréna - každá žena ví, jak může onemocnění vyřadit ze života. Většinou člověka popadne ve chvíli, kdy na pár dní nastoupila do vlaku života také menstruace. Zatímco někoho provází celým tímto obdobím, u jiného nepobude déle než den. Aby vás nemocnění příště minulo, prozradíme vám, jak jí předcházet.

Nepřehlédněte

Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.
Bez rostlin by na Zemi nemohl být život. A přestože má člověk sklon své přirozené prostředí nevybíravým způsobem poškozovat, rostliny stále ještě vnímáme jako uklidňující prvek. Proto se jimi obklopují i ti největší cynici. Existují však různé druhy rostlin a květin. Některé nám prospívají více, jiné méně, a některé nám mohou být dokonce jedovaté. Nejen svými plody, ale i vůní, kterou zejména na jaře vypouštějí. Pojďme se však nyní podívat na pokojové rostliny, které stojí za ti mít doma.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek