Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

5 způsobů, jak naplno využít dešťovou vodu v rodinném domě

Ekologické metody v domácnosti jsou dobrá nejen pro naši planetu, ale také pro vaši peněženku. Ušetříte díky tomu hodně peněz, které byste jinak zaplatili dodavateli vody. Tím, že naplno využijete dešťovou vodu, se vám hodně sníží účty za energie.
domácnost
Zdroj obrázku: Anton Dios / stock.adobe.com

Poradíme vám hned pět způsobů, jak ji můžete využít u sebe doma:

  • zalévání zahrady,
  • splachování toalety,
  • kombinace se šedou vodou,
  • praní prádla a sprchování.
  1. Zahrada

Myslete na životní prostředí i svou peněženku. Na zahradě můžete velmi efektivně využít dešťovou vodu na zalévání. Využití jímky na dešťovou vodu se vám vyplatí hlavně u rodinného domu. Vašim záhonům navíc bude voda z přírodního zdroje vyhovovat mnohem více.

  1. Toaleta

Ceny vody se neustále zvyšují, ale na toaletu musíme chodit všichni. Čtyřčlenná rodina podle odhadů spotřebuje přes 36 kubíků pitné vody na splachování záchodu. Toto množství můžete velmi jednoduše nahradit (nebo alespoň z velké části) dešťovou vodou.

  1. Obojí najednou

Efektivnější variantou je spojení předchozích možností. Zalévejte zahradu a zároveň splachujte svou toaletu v domě nebo bytě. Tato varianta je hojně využívaná u novostaveb, protože se to vyplatí. Každý rok díky tomu ušetříte obrovské množství peněz. Jen si spočítejte, kolikrát denně spláchnete na záchodě.

  1. Šedá voda

Stavíte-li nový dům pro osobní nebo profesní účely, měli byste myslet na využití šedé vody. Tu lze kombinovat také s tou dešťovou. Vyplatí se ISO 14001 hlavně u podnikatelů, protože tím dodržíte podmínky pro ochranu životního prostředí. A ušetříte také hodně vody při běžném fungování.

  1. Praní a sprchování

Pro skutečné milovníky chytrých řešení a životního prostředí, je vhodné také využití šedé i dešťové vody pro sprchování a praní prádla. Tato voda je měkčí než klasická z vodovodu, takže vám nebude tolik ničit pračku ani pokožku. Musíte jen udělat nové rozvody vody, aby všechno správně fungovalo.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Trápí vás povadlá pleť? Ráda byste zase vypadala o pár let mladší, ale nechcete se dát na milost plastickým chirurgům? Je tu i jiné řešení, které jsme pro vás testovali: Galvanická žehlička od Nu Skin.
Většina lidí si myslí, že nový rok je ideální startovací čárou pro nové začátky. Proto si dávají předsevzetí, která pak ale ve většině porušují. Jak na to, aby vám předsevzetí vydrželo? A nejste-li zrovna povaha, která má pevnou vůli, má vůbec smysl si nějaká předsevzetí dávat?
Bojíte se, že se můžete stát alkoholičkou, když si dáte každý večer jednu nebo dvě sklenky vína? Někteří odborníci to tvrdí. Jiní zase oponují, že sklenka vína denně, jedno pivo nebo panák tvrdého alkoholu prospívá lidskému organismu.
Kočky se řídí jednoduchým heslem. Pokud se do toho vejdu, můžu si tam zdřímnout. Spící kočky někdy zaujímají polohy, které přímo vybízí natáhnout se s nimi a odpočívat podle jejich vzoru. Milují krabice, ale klidně se napasují i do umyvadla. Některé kočky si pak hoví na zádech tak, že vypadají jako mrtvé. To když jsou naprosto spokojené!
Každoročně je v České republice diagnostikováno více než 7 200 nových případu onemocnění karcinomem prsu, což odpovídá více než 133 pacientům na 100 tisíc obyvatel. Jedná se o jeden z nejzávažnějších epidemiologických problémů. Jedinou možností boje je včasná diagnostika a úspěšná léčba. Mezi nejagresivnější formy patří zánětlivá rakovina prsu.
Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
Předpokládá se, že do roku 2025 budou ženy ovládat dvě třetiny majetku v USA. Zde je několik skvělých investičních tipů šitých na míru ženám.
Kozoroh je předně charakteristický svou pílí a pracovitostí. Mnohdy se může stát, že svůj úspěch má zadarmo, ale není tomu tak. Stojí za ním tvrdá práce a věnování svého značného času a prostoru. Zvládne mít úspěšnou vedoucí pracovní roli a zároveň být i hlavou rodiny a vést domácnost.
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?

Výběr článků

Nejradši byste křičeli, dupali nebo někoho doslova uškrtili! Něco vás tak moc naštvalo, že se nedokážete kontrolovat a vámi proudí jedna emoce za druhou.
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Pitbulové jsou od pohledu psi velice statní a mnoho lidí si tak myslí, že jsou agresivní a zlí. A ono je tomu právě naopak. Pokud je tento druh psa vychováván v lásce a dostatečné péči, dokáže se pro své pány a rodinu rozdat. Má dobré psí srdce a je to velký ochránce. Tato fakta dokazuje čin, který na internetu prezentoval Juan José, Mexičan, který se stará od štěněte o pitbula Hadese.

Nepřehlédněte

Poslední pracovní týden před Vánoci je tady. Co vás v něm může potkat prozradí astroložka Naďa Šmídová a její horoskop krásy a duševního zdraví.
Dnes v pátek 9.2. nás čeká fascinující astrologický úkaz – Novoluní ve Vodnáři. Toto kosmické setkání slunce a měsíce přináší nejen nový začátek, ale také osvěžující energii a nové možnosti pro všechny znamení zvěrokruhu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek