Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Obyčejné mléko nad zlato. Hýčkejte svou pleť jako královna

Mléko a mléčné produkty nepochybně patří mezi přírodní složky kosmetiky. Není se čemu divit, už sama královna Kleopatra využívala mléko – zejména to oslí – pro svou krásu. Dnešní kosmetické produkty obsahují mléko jak kozí, tak oslí, ovčí nebo také syrovátku, tvaroh či jogurt. Víte, jaké blahodárné účinky mají mléčné produkty pro pleť?
mléko
Mléko a mléčné produkty mají na pleť přímo zázračné účinky.

14. 10. 2022

Kozí mléko na pleť a vlasy

Na pleť je nejlepší mléko kozí, které se využívalo již od pradávna. Kozí mléko je známé pro své zklidňující účinky. Proto je hodně využíváno k léčbě ekzémů, lupénky a jiných vyrážek. Pokožku také skvěle regeneruje a hydratuje a bojuje proti jejímu stárnutí. Je také dobrým pomocníkem při spálení sluníčkem. Pleť je díky němu krásně hebká a vláčná. Obsahuje látky jako jsou vápník, hořčík, draslík, fosfor, bílkoviny, vitamíny A, B1, B2, B12, C, D a E.

mléko
Věděla jste, že kozí mléko je zdravé pro vlasy?

Kozí mléko má však využití také co se týká péče o vlasy. V tomto případě se užívá vnitřně, takže se vůbec nebojte a naučte se ho pít. Na jeho chuť je třeba si nejdříve zvyknout, ale věřte, že stejně jako pleť, tak i vaše vlasy i nehty vám za to poděkují. Mléko je totiž zásobuje živinami, které tolik potřebují.

Oslí mléko, tajný trik královen

Jak jsme zmínili již na začátku, tak účinky oslího mléka proslavila především královna Kleopatra, ale také císařovna Sissi. Obě dámy si totiž rády dopřávaly lázně v tomto mléce. Věděly totiž, že oslí mléko zbavuje všech kožních problémů a zachovává pokožku pružnou a hydratovanou. Kromě toho také podporuje přirozenou tvorbu kolagenu v pleti.

Koupel královen: Připravit si koupel dávných panovnic z oslího mléka můžete také, stačí, když jeden litr mléka nalijete do vany. A pak už jen alespoň 20 minut v lázni relaxovat.

lázeň
Královna Kleopatra nebo císařovna Sissi, obě se koupaly v oslím mléce.

Jogurt na vrásky

Účinky jogurtu známe snad všichni. Zklidňuje podrážděnou a suchou pokožku, hydratuje, vyhlazuje vrásky a eliminuje jejich tvorbu. Vyhledávejte takový jogurt, který obsahuje vitamíny B, proteiny a vápník.

Domácí maska: Z jogurtu si můžete vytvořit také svou vlastní domácí masku, stačí ho smíchat s medem a citronovou šťávou, nanést na vyčištěnou pleť a nechat 15 minut působit.

Syrovátka

Syrovátka je, co se týká péče o pleť, k nezaplacení. Vyhledávat by ji měli zejména ti, koho trápí různé alergie kůže, akné apod. Syrovátka pleť výrazně hydratuje, je po ní krásně vláčná. Vzhledem k tomu, že obsahuje vitamíny skupiny B a H, minerály jako je vápník, železo, jód, měď, zinek či draslík, výrazně eliminuje tvorbu vrásek.

K TÉMATU  Tenisky můžete nosit i k šatům. Jaké zvolit kombinace?

Syrovátkový peeling a maska

Sušenou syrovátku můžete použít také jako přírodní peeling. Nasypte si malé množství syrovátky do dlaně a jemnými krouživými pohyby masírujte vlhkou pleť. Syrovátku z obličeje smyjte vlažnou vodou. Tímto krokem svou pleť revitalizujete.

Domácí maska: Účinek domácího peelingu můžete také podpořit domácí maskou. Smíchejte dvě kávové lžičky syrovátky s trochou vody a důkladně promíchejte v kaši. Tuto masku naneste na obličej – vyhněte se však místům kolem očí a úst. Nechte působit 15 minut, a následně obličej omyjte vlažnou vodou.

Nakonec naneste hydratační krém.

jogurt
Jogurt zklidňuje pokožku a eliminuje vrásky.

Tvaroh

Tvaroh je senzačním produktem, co se týče regenerace a zklidnění pleti. Obsahuje látky jako vápník, fosfor, měď, draslík, vitamíny A, B, E, díky nimž má vyživující účinky, které kromě jiného napomáhají k lepšímu hojení ran. A to zejména při oparech nebo popraskaných rtech.

Pleťová maska: 1 lžíci medu a 1 lžíci tvarohu pořádně rozmíchejte v hustou kaši. Pokud je konzistence až příliš hustá, můžete ji rozředit mlékem. Směs naneste na pleť a nechte alespoň 15 minut působit. Poté masku z pleti omyjte vlažnou vodou a na pleť naneste hydratační krém.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Mandlové mléko pro krásu vlasů a pleti

Rostlinné mléko: Škodí nebo prospívá? Druhy, které preferovat

Zdroje článku:
www.healthshots.com, www.bebeautiful.in
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hnízdečka pro miminka jsou důležitou součástí dětské výbavy. V čem tkví benefity dětského hnízdečka, kde kvalitní hnízdečko pro miminka pořídit a jak ho vybrat? Nejlepší řešení přináší obchod JUKKI. Tedy polský výrobce a prodejce produktů péče o děti, v jehož nabídce naleznete vše, co k péči o dítě potřebujete.
„Petra je tak úspěšná a krásná. Té se nikdy nevyrovnám.“ „Když půjdu ven v téhle sukni, určitě si o mně moji kolegové řeknou, že nemám vkus.“ „Moje děti mají tak nešikovnou mámu. Vím, že to jiné matky zvládají všechno mnohem lépe.“ Něco vám chybí - a to je sebeláska!
Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
Vzácný pohled na odvážnou Jitku Čvančarovou! Herečka a vášnivá příznivkyně otužování se nechala vidět ve zcela nečekaném světle při svém novoročním dobrodružství na vrcholu Sněžky. Jaký je příběh za touto odvážnou fotografií a co na ni říkají fanoušci?
Mnohokrát skloňované téma, které patří dlouhodobě na seznam globalizačních problémů v celém Západním světě. Věděly jste, že podle statistik z roku 2018 průměrný Čech ročně spotřebuje zhruba 785 kilogramů potravin a zhruba 200 kilogramů vyhodí? Statistiky Evropské unie mluví jasně. Každoročně se vyhodí zhruba 88 milionů tun jídla. Každá česká domácnost má tak ve své režii svoji vlastní spotřebu a záleží jen na nás, jak se k ní postavíme.
Málokdo z nás by tomuto oblíbenému a nadanému americkému herci odhadoval jeho skutečný věk, a to 60 let. Tento fakt jistě potvrdíte, pokud jste v nedávné době zhlédli film Top Gun: Maverick. Zdá se, jako by to nemohlo být už neuvěřitelných 36 let. Ale je! A Tom Cruise vypadá pořád skvěle. Jak to dělá?
Skončilo léto a začíná se zkracovat den. Jak se co nejlépe vyrovnat s nadcházejícím špatným počasím a špatnou náladou?
Potřebujete ušetřit, ale zjistili jste, že nemáte nic na sebe? Nemusíte nutně procházet internetové obchody, v nichž ceny za oblečení dosahují opravdu nemalých výšek. V ideálním případě zamiřte do nejbližšího second handu a nakupujte tam.
V Mexiku mají na propagaci svého mléka Alpura osvědčený recept, a tak není pro místní nic neobvyklého, když mezi regály rozjede svojí show tancující kráva. Před obchodem na ulici nebo uvnitř prodejny předvádí svoje kreace a baví nebo udivuje všechny, kteří se ocitnou v dosahu.
Umíte si představit start dne bez lahodného hrnku kávy? Je to něco, co dokáže člověka nastartovat a zpříjemnit mu každodenní vstávání. Kolem kávy se však točí řada spekulací a domněnek. Ty se týkají především toho, jestli káva prospívá nebo naopak škodí zdraví. Jak to tedy je?
Pokud nevíte, co si pod pojmem oční jóga představit, jedná se o pohyby, které jednoduše posilují oční svaly. Nemyslete si ale, že vám toto cvičení zlepší zrak. Dokáže však spolehlivě snížit oční zátěž, vyléčit příznaky suchého oka a zmírnit oční napětí. Jaké jsou tedy největší výhody?
Pojďte se v klidu usadit a kroutit hlavou nad příběhy nešťastníků, kterým se rozhodně první rande nepovedlo podle jejich vysněných představ. Kdo si neohlídal zuby, kdo to přehnal s romantikou, kdo ukázal ze svého těla více, než měl původně v plánu a kdo již svou životní lásku nebyl schopen nahradit někým novým?

Výběr článků

Rostlinná mléka jsou skvělou alternativou kravského mléka, a to hlavně pro ty, kterým mléko živočišného původu nedělá dobře, pro lidi s alergií nebo intolerancí na živočišné mléko. Zároveň existuje mnoho lidí, kteří si rostlinné mléko prostě zamilovali a pijí ho i bez zdravotních problémů.
V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.
Letní počasí láká ven nejen lidi, ale také velké množství různých zástupců hmyzí říše. Ať narazíte na komára, včelu, vosu, klíště, muchničku, mravence nebo třeba ováda, ne vždy taková blízká setkání třetího druhu dopadnou dobře. Podívejte se, jak si po bolestivém seznámení správně „olízat rány“.

Nepřehlédněte

Co takhle trochu zpestřit interiér? Pokud patříte mezi ty, které mají rády "udělej si sám", tohle jsou nápady pro vás. Originální květináče, plyšová spona na záclony, zarážka na knihy nebo talířek na jednohubky, to vše má jedno společné - základem jsou staré hračky. Nějaký vhodný kousek najdete i u vás, a pak hurá do díla. Zkuste trochu netradiční dekorace!
Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek