Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

5 tipů, se kterými se vám dámská jízda v zahraničí povede na výbornou

Domluvily jste se na letní dámské jízdě v zahraničí? Pak je nejvyšší čas vše naplánovat. Máme pro vás seznam 5 věcí, díky kterým se dovolená vydaří na jedničku.
dovolená
Kdy vyrážíte se svojí partou na dovolenou?

1) Vše podstatné vyřešte zavčas

Zejména pokud vyrážíte ve větším počtu a budete využívat hromadnou dopravu, nenechávejte podstatné věci na poslední chvíli. Čekat na last minute se nemusí vyplatit. V lepším případě neseženete letenky v jednom letadle nebo pokoje ve stejném hotelu, v tom horším dovolená nevyjde vůbec. Ušetřete si nervy a ubytování i dopravu vyřešte ihned, jakmile znáte termín a destinaci.

Další výhoda včasné rezervace spočívá v tom, že budete mít dostatek času na plánování programu a dalších součástí „jízdy“. Celkovému dojmu z vaší dovolené tedy tento krok jedině prospěje.

2) Sjednejte si cestovní pojištění

Dovolená je především od toho, abyste si odpočinuly a každý den si naplno užily. Není proto na místě šetřit na položkách, jako je cestovní pojištění. To vás při běžné týdenní dovolené v evropských destinacích vyjde řádově na stokoruny, dokáže přitom zabránit statisícovým výdajům.

Řeč je zejména o situacích, kdy na dovolené onemocníte nebo dojde ke zranění. Lékařská péče v zahraničí, kde nemáte platné zdravotní pojištění, je extrémně nákladná. Právě díky cestovnímu pojištění za vás tyto nečekané výdaje uhradí pojišťovna.

Hodit se může i pojištění odpovědnosti nebo ztráty zavazadel. Nikdy nevíte, jaký malér číhá za rohem. S cestovním pojištěním ale nepůjde o malér finančně nákladný.

3) Procvičte si základní slovíčka

V zahraničí se vždy hodí schopnost se domluvit. Pokud umíte anglicky, máte většinou vyhráno. Přesto je dobré oslnit tím, že jste si dala tu práci a naučila se alespoň základy místního jazyka. Umět pozdravit a poděkovat v místní řeči se vždy cení. Kromě toho si můžete osvojit dotazy na cestu, cenu zboží a služeb a naučit se čísla.

4) Rezervujte si místa v podnicích, kupte si vstupenky

Pokud k vaší dámské jízdě patří i návštěvy restaurací, památek či třeba akvaparků, raději si ještě z domova rezervujte místa nebo kupte vstupenky. Většinou není problém podobné věci vyřešit přes internet nebo telefonicky. V některých letoviscích lze přes internet rezervovat dokonce i místo na pláži.

K TÉMATU  Zapomeňte na exotiku! Nejkrásnější rakouská jezera jsou pro letní dovolenou jako stvořená

Ve vytížených destinacích se totiž můžete setkat s tím, že při koupi až na místě je dané místo již zcela obsazené, případně jsou vstupenky na místě dražší než při koupi předem.

5) Foťte, ale dejte přednost kvalitě

Dámská jízda bez selfíček – to by nebylo ono. Zkuste se ale v partě domluvit na tom, že místo stovek průměrných fotografií dáte přednost kvalitě a necháte se vyfotit od personálu či kolemjdoucích. Kvanta snímků, kde se nevejdete do záběru nebo nejste na focení všechny připravené, vyměňte za pár dokonalých. Navíc budete mít více času sledovat dění kolem sebe a vychutnáte si každý okamžik.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Chtěli byste si domů pořídit malé kotě nebo jste jeho čerstvým majitelem? Máme pro vás praktické rady, které vám pomohou v péči o nového člena rodiny. Tohle se bude hodit.
Mezi recyklované předměty nepatří jen papír nebo plasty. Z jednou použitých materiálů se dá vyrobit spousta originálních věcí, kterými se můžete chlubit. Takovou osvědčenou klasikou je korek, ze kterého se dělají batohy, kabelky nebo peněženky. Čistě ekologický ale můžete mít i kryt na mobilní telefon.
Krásný, rovný úsměv bez bolesti a téměř na počkání slibuje inovativní systém neviditelných rovnátek Invisalign. Rovnátka jsou totiž navržena tak, aby odhalila úsměv, po kterém toužíte. Díky snímatelným rovnátkům tak opravdu během pár měsíců změníte svůj život.
Letadlem, autem, autobusem nebo třeba vlakem? To je jedna z otázek, kterou si pokládáme v okamžiku, kdy se chystáme do dovolenkového ráje. Pokud však hodláte vyrazit do populárních destinací, kam se dostanete vzduchem i po souši, povíme vám, proč je právě auto ideální volba.
Období plodných dnů i samotná ovulace jsou jedinou cestou, díky které je možné stát se maminkou. Věděli jste ale, že ovulace v jednom cyklu nemusí být pouze jedna? A jak je možné, že za měsíc může tělo ovulovat klidně dvakrát?
Animované filmy mají právě teď v kinech žně. Sázkou na jistotu je bezesporu Toy Story 4: Příběh hraček, který sklízí samou chválu. Pro nejmenší jsou tu Angry Birds ve filmu 2, oživlý svět stavebnice přináší Playmobil ve filmu a čerstvým přírůstkem je zvířecí animák Psí kusy. Napovíme, na co s dětmi nebo celou rodinou vyrazit.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Bojíte se, že se můžete stát alkoholičkou, když si dáte každý večer jednu nebo dvě sklenky vína? Někteří odborníci to tvrdí. Jiní zase oponují, že sklenka vína denně, jedno pivo nebo panák tvrdého alkoholu prospívá lidskému organismu.

Výběr článků

Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
Vidět kvést nebo rodit rostlinku, kterou jsme si vypěstovali ze semínka, je čistá radost každého zahrádkáře. Celá řada zelenin i květin se musí vysévat včas, protože mají dlouhou vegetační dobu. Tak abyste stihly sezónu, je nutné se setím začít již nyní v únoru!
Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?

Nepřehlédněte

Dušičky, tedy Památka zesnulých, vychází na pátek. 2. listopad je den, kdy navštěvujeme hroby. V zámoří má trochu veselejší nádech a slaví se už 31. října. Tradice je jedna věc, ale všechna ta výzdoba vypadá skvěle! Následující video ukáže 23 rychlých tipů na tu pravou halloweenskou dekoraci.
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek