Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Největší módní faux pas. Znáte je všechny?

Sledujete nejnovější módní trendy, nebo vás absolutně nezajímá, co je zrovna IN nebo OUT? V průběhu času se trendy mění a co bylo módním faux pas před deseti lety, dnes může být šik. Anebo naopak. Existuje však pár módních jevů, které lze za trapas považovat v každé době.
módní faux pas
Jako první vás určitě napadly ponožky v sandálech, že?

18. 07. 2022

Čemu byste se za každou cenu měla vyvarovat, když se nechcete stát terčem laické módní policie v podobě všech, kteří vás na ulicí zahlédnou? A co nikdy, skutečně nikdy IN nebude?

1. Módní faux pas – Příliš těsné oblečení

Oblečení, které má být volné nebo tak přesně akorát, nikdy nesmí být těsné. Pokud si například pořídíte košilové šaty, nejsou určené přímo na to, aby vám kopírovaly křivky. Když si koupíte džíny střihu mom, tedy s vyšším pasem, volným zadkem a zúženými kotníky, musíte si vybrat takovou velikost, která vám skutečně padne. Z mom jeans se slim jeans zkrátka a dobře udělat nedají, respektive dají, ale nevypadá to vůbec dobře.

2. Módní faux pas – Legíny v divadle

Legíny jsou volnočasovým neformálním oblečením, nebo dokonce spíš sportovním oblečením. Ani když si k legínám vezmete delší černé šaty, oblečení vhodné do divadla z nich neuděláte. Nezáleží na barvě, jde o to, že jsou to legíny a legíny nejsou punčochy.

legíny
Legíny by měly zůstat jako sportovní záležitost.

3. Módní faux pas – Nošení padělků

Gucci nebo Louis Vuitton jsou světoznámé módní značky. Každá žena si přeje mít doma Vuittonku nebo boty od Luboutina. Ne každá žena na to ale má a ne každá má muže, který je ochotný do ní pár desítek tisíc investovat jen proto, aby se mohla chlubit kamarádkám s něčím, co se prodává v Pařížské ulici v Praze. Ale není důležité vlastnit tak luxusní zboží, je důležité nenosit padělky. Padělky nejsou krásné a rozhodně ani není etické je nosit. A ještě horší je vydávat je za originál před kamarádkami a známými.

padělky
Padělky slavných značek nikdy nebyly trendy. Parádu s tím neuděláte, jen ostudu sama sobě.

4. Módní faux pas – Tělo na tělo

Jakýkoliv kus oblečení, na němž je vytištěné ženské nebo mužské tělo, a vy si ho na sebe oblečete s tím, kdovíjak to není vtipné, je vážně velký trapas. Mužům možná přijde tričko s chlupatým hrudníkem k popukání, a ženám legíny s tangy vyzývavé a sexy, ale bohužel opak je pravdou.

K TÉMATU  Ta největší faux pas, která se opravdu stala na prvním rande

5. Módní faux pas – Vykukující kalhotky

Mužům to možná připadá sexy, ale ve skutečnosti jsou vykukující kalhotky velmi laciným gestem, jak si získat pozornost. Vykukující kalhotky jsou přípustné pouze za předpokladu, že mají vysoký ozdobný lem do pasu a vy si na ně vezmete kalhoty, kdy pod nimi skutečně bude vykukovat jen onen lem. Tomu se říká vrstvení a v tomto okamžiku nemusí být viditelné kalhotky na škodu. Všechno však musí mít svůj důvod.

6. Módní faux pas – Gelová ramínka

Na počátku nového tisíciletí zažívala obrovský boom. Kdo neměl gelová ramínka, jako by ani nebyl. Jejich cílem bylo zneviditelnit klasická ramínka od podprsenky. Ve skutečnosti ale gelová ramínka nebyla tak průhledná a neviditelná, jak by měla být. Brzy zežloutla a ještě ke všemu byla hned upatlaná od potu. Někdy navíc praskla ještě dřív, než jste si je stačila obléct. Byl to s nimi zkrátka boj a nikdy neměla spatřit světlo světa.

7. Módní faux pas – Silikonové vycpávky pozadí

Ne každá z nás máme pozadí, které bychom si přály. A nejspíš ani většina z nás nikdy nebude mít zadek jako Jennifer Lopez nebo Kim Kardashian. Můžete se jim však přiblížit tím, že začnete posilovat. Anebo si můžete pořídit stále oblíbenější silikonové vycpávky pozadí. Ale je to faux pas jako vyšité. Možná je lepší mít se ráda taková, jaká jste. A pamatujte, že ne každý chlap si doma přeje mít takhle velký zadek.

zadek
Ne každá máme zadek jako Kim Kardashian, ale na vycpávky zapomeňte.

8. Módní faux pas – Trvalá

Trvalá ondulace byla u našich maminek a babiček velmi oblíbeným způsobem, jak docílit dlouhotrvajícího účesu za relativně slušné peníze. Jenže jde o chemický proces, který narušuje strukturu vlasů. Ničí je a ničí i pokožku hlavy. Používá se při něm totiž čpavek, který ještě ke všemu neskutečně páchne. Nebylo by se čemu divit, kdybyste jednoho dne kvůli trvalé přišly o vlasy. Kvůli neustálému zatěžování chemií mohou vlasy slábnout, řídnout a ještě měnit svou strukturu. V jedenadvacátém století skutečně není IN nechat si tímto způsobem ničit vlasy.

K TÉMATU  Body positivity trend je nová černá. Rozlučte se s pocity, které vás dlouho sužovaly

9. Módní faux pas – Ponožky v sandálech

Ne, to skutečně žádné módní faux pas není. Ponožky v sandálech jsou běžným jevem u všech věkových kategorií, mezi muži a ženami a rozhodně nejde o nic, za co byste se měli stydět. Tedy záleží, jakým způsobem to pojmete.

módní faux pas
Sandály a ponožky můžou být i trendy. Ale jde o to, jak celou věc uchopíte.

Ze sandálů s ponožkami můžete udělat i originální módní doplněk. Stačí si jen vybrat barevné ponožky a nějaké neotřelé sandály. Navíc jsou ponožky v sandálech pro nohy mnohem pohodlnější, než když nosíte sandály naboso. Pak nohy mohou klouzat a při chůzi to není vůbec, ale vůbec příjemné.

Velkých módních faux pas skutečně moc není. V módě si můžete dovolit téměř všechno, proto klidně experimentujte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Módní chyby, kvůli kterým vypadáme opticky silnější

První rande v restauraci: Co nikdy nedělat, ať ho neodradíte hned zkraje?

Zdroje článku:
www.bety.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sychravé počasí střídá prosluněné dny. Ráno vycházíme ven téměř v mrazu, odpoledne šplhají teploty ke dvaceti stupňům. Právě toto období patří k těm, kdy se nachlazení nejspíš nevyhneme. Pokud ale znáte triky našich babiček na posílení imunity a přírodní léčbu rýmy a kašle, ničeho se obávat nemusíte.
Naše manželství jsem vždy brala jako ideální soužití muže a ženy. Všichni naši známí nás měli jako vzor toho, jak by to v dlouhodobém vztahu mělo vypadat. Byla jsem do manžela zamilovaná od svých dvaceti let, po několika letech mě požádal o ruku. Jak jsem se ale mýlila v tom nejbližším člověku, kterého mám, to si ani nedokážete představit! Než se objevila jeho nemanželská dcera...
Máte v plánu zahradní párty? Léto je tady a nejlepší místo pro posezení s přáteli je venku. Grilování, oslava narozenin nebo jen tak, připravte stůl snů! Pokud máte zahradu, je hlavní problém vyřešený. Nemusíte nutně sedět pod vaším přístřeškem, zkuste netradičně posadit hosty uprostřed pozemku na trávníku. A pokud zahradu nemáte, můžete udělat to samé někde za domem. Dny jsou dlouhé a večery teplé, takže vám nic nebrání posedět, jak dlouho jen budete chtít. Důležitá je ale příprava, aby bylo po ruce všechno!
I když venku panuje nebezpečný koronavirus, to neznamená, že žádné jiné nemoci neexistují. S příchodem nového typu koronaviru nedošlo k odstranění ostatních onemocnění, což je dobré mít na paměti. Stále jsou rizikem i jiné choroby, jako je rakovina nebo chřipka. Mnohé nemoci číhají i na ty nejmenší. Prozraďme si nejčastější dětské nemoci, které jsou rizikové pro naše malé ratolesti.
Vždycky se myslelo, že nevěra je smutnou vizitkou kolabující vášně a vyhaslé intimity ve vztahu. Jenže pozor, do jiné postele může zadaného poslat i to, že je závislý na příjmech svého partnera, nebo že jeho věk končí číslem devět!
Ačkoli z klasické pšeničné mouky pekly a vařily už naše babičky, spolu s příchodem doby, kdy spousta lidí přesedá na zdravější životní styl, se objevily mnohem lepší a nutričně hodnotnější varianty. Skvěle chutnají, plně nahradí klasickou mouku, a ještě prospějí vašemu zdraví, takže co víc si přát. Svět alternativních mouk je ale mnohem pestřejší, než se na první pohled zdá. Které by určitě měly zaujmout místo ve vaší kuchyni?
V dnešním světě se dá najít spousta způsobů, jak pracovat sám se sebou, a jedním takovým lifestylovým trendem je i biohacking, který je takovou filosofií budoucnosti a mluví se o něm jako o způsobu, jak využít v průběhu života svůj tělesný potenciál a užít si spoustu let v dobré duševní i fyzické kondici.
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
Syndrom vyhoření ohrožuje lidskou práci a psychiku již po dlouhou dobu, v posledních letech však postihuje čím dál tím více lidí. Člověk neočekává, že by to potkalo zrovna jeho, tento psychický problém však může postihnout každého z nás. Syndromem vyhoření jsem si prošla, po zdlouhavé snaze se mi podařilo z něj vzpamatovat, a dokonce mě to v životě posunulo dál.
Dopravní nehody opravdu nejsou tou nejčastější příčinou smrti, i když to z televizních reportáží často tak vypadá. Jsou až na pátém místě žebříčku nejčastějších příčin úmrtí u nás. Jaký důvod smrti obsadil první příčku?
Mnoho z nás pěstuje pokojové květiny ve svých bytech. A mnoho z těchto bytů má balkon (i když největším luxusem pro pěstitele je slunná lodžie, kterou lze proměnit v rozkvetlou zahradu). Nicméně pěstování květin na balkoně (tzv. balkónovek) se poněkud liší od běžného pěstování květin uvnitř bytů a domů. V čem konkrétně a jak se o balkónovky starat se dočtete v článku.

Výběr článků

O sexuálním násilí se mluví čím dál častěji a zabývají se jím i televizní a filmoví tvůrci. Ostřílená dvojice Biser Arichtev a Jan Coufal si jako předlohu vzali případ takzvaného Guru Járy, který pod záštitou duchovní pomoci zneužíval své klientky.
Pokud toužíte po romantice, nečekejte, až váš přítel naplánuje něco zvláštního, převezměte otěže a zajistěte si večer svých snů sami. Možná budete chtít naplánovat rande s ohledem na svůj vkus, ale pokud pro něj chcete připravit něco zvláštního, měla byste své plány přizpůsobit jeho zájmům. Zde je několik užitečných rad pro plánování romantického rande pro vás a vašeho přítele.
Děti i domácí mazlíčci umí být roztomilí. Tihle prckové sice ještě nosí pleny, ale už mají doslova záchvat smíchu. A může za to pes! Slyšet dětský smích je rozhodně lepší, než křik. Možná se budete smát s nimi!

Nepřehlédněte

Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Mít styl a brát stárnutí s humorem. Udržet si elán, sebevědomí, vtip a vidět život vždy z pozitivní perspektivy. Cool babča Baddie Winkle i po devadesátce ví, jak vyždímat svůj čas tady na maximum. Čím inspiruje mladé i staré?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek