Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh, hoki a ty další…

Čas grilování je tu a s ním i dilema, co dát nad uhlíky. Vsaďte letos na ryby a uvidíte, že neprohloupíte. Nemáte doma nadšeného rybáře? Nevadí! V obchodech je nabídka pestrá a díky našim tipům vždy odejdete se skvělým úlovkem, který vaše grilování pozdvihne na novou úroveň. Ryby jsou totiž chutné, lehké a zdravé.
gril
Letní grilování se neobejde bez mořských ryb! Zdroj foto: nowaco.com

Ač se dá grilovat téměř každá ryba, ne vždy stojí výsledek za to. Proto byste měli při nákupu dobře zvažovat všechna pro a proti. Některé mají hodně kostí a ne každý je ochotný je vybírat. To platí zejména u kapra, štiky či bělice. Vhodní nejsou ani šupináči s jemným masem, např. máslová ryba či pangas. Budou se vám rozpadat a příliš si na nich nepochutnáte. Pokud však sáhnete po rybách s pevným masem, máte téměř vyhráno. Proč jen téměř? Protože i u nich existují rozdíly, které značně ovlivňují výsledek.

Makrela musí být dobře vypasená

Prvním příkladem je makrela, která patří k nejoblíbenějším rybám. Její chuť určuje množství tuku, který obsahuje. Různí rybáři ji loví na odlišných místech. Pokud byla chycena u Irska dříve, než se vydala na dlouhou pouť do Středozemního moře, tak měla ještě patřičně „založeno“. Díky většímu množství tuku bude nejen šťavnatější a chutnější, ale také bohatší na omega-3 mastné kyseliny. Jestliže byla makrela ulovena až po cestě, při níž zhubla, pak bude o cenné a zdraví prospěšné látky chudší a nebude to už ono. Proto si v obchodě dobře prohlédněte údaje uvedené na obale. Bude-li tam jako v případě makrely od značky NOWACO napsané Irsko, neváhejte a dejte ji do nákupního košíku.

gril
Letní grilování se neobejde bez mořských ryb! Zdroj foro: nowaco.com

Pstruh z horského potoka

Trochu jinak je to u dalšího oblíbence na gril – pstruha. U něj není tuk to hlavní, co by vás mělo zajímat. V tomto případě jsou rozhodující podmínky, ve kterých žil. Ti nejlepší pstruzi jsou z horských potoků s kamenitým podložím, kterými celoročně zurčí chladná a průzračně čistá voda. Díky ní mají pstruzi pevnou strukturu masa a jemnou chuť. Navíc v supermarketech je koupíte už kuchané, takže si ušetříte spoustu práce.

K TÉMATU  Tipy na TOP kosmetiku, kterou si v zimním období zamilujete

Když filety, tak jedině ty s kůží

Když je právě čas vaším nepřítelem a nechcete celé ryby, sáhněte po filetách. Na výběr máte třeba lososa, mořskou štiku a skvělý bude i steak z tuňáka. V poslední době si oblibu získává také hoki. Ovšem v případě grilování berte zásadně filety s kůží! Jinak se vám přichytí na gril a při snaze o obrácení či sundání se vám roztrhají. Na talíři pak nic mít nebudete a navíc vás bude čekat náročné čištění grilu. Proto, pokud přece jen zvolíte kousek bez kůže, nezapomeňte na alobal!   

Ovšem existuje i spousta dalších skvělých ryb na gril – sumec, úhoř, siven či candát. Takže se nebojte objevovat a zkoušet něco nového. Sezona je před námi a příležitostí k rozpálení grilu jistě bude víc než dost.

Zdroje článku:
www.nowaco.cz
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dokonalý trávník už pro vás nemusí být jen pouhý sen. A to navzdory tomu, že máte doma děti či psa, kteří dávají zahradě každý den zabrat. S triky, které vám představíme v našem dnešním článku, pro vás bude údržba trávníku hračka.
Rozchodem si projde každý z nás, začíná to v dětství s prvními láskami, pokračuje v dospělosti, kdy s námi mohou neskutečně zatřást. Vzpamatování se z rozchodu je poměrně dlouhá cesta, kterou není dobré moc uspěchat. Člověk by si měl projít všemi nepříjemnostmi, aby dospěl k novému začátku. A jak toho docílit?
Prostředek proti lupům, lék na houbové plísně na nohách, prací zlepšovák hodně znečistěného oblečení nebo šikovná dezinfekce rukou? Tohle všechno je ústní voda, která svede zázraky i tam, kde by to asi nikdo nečekal!
Lenčiny problémy začaly již na střední škole. Patřila mezi holky se střední postavou, vynikala ve sportu, a měla dobře našlápnuto na svou vysněnou vysokou. Vše se ale změnilo, když se jí nevydařil vztah, do kterého vkládala tolik nadějí.
V práci blázinec, dovolená vyloučená a jarní prázdniny na krku. Nemoc nebo nedostatek peněz, důvodů, proč nemůžete vyjet s dětmi na jarní prázdniny, může být celá řada. Proto ještě nemusí dítě celý týden sedět doma u televize a tabletu. Zkuste mu připravit tak trochu jiné prázdniny.
Mnoho z nás si jistě vzpomene na první ročník soutěže Česko hledá SuperStar. Tehdy ještě jako velmi mladá zpěvačka, Šárka svým nádherným hlasem dokázala okouzlit český i slovenský národ. V obrovské konkurenci se dokázala probojovat do finále společně s Anetou Langerovou. Jak se změnil její život po soutěži a co dělá Šárka dnes? V exkluzivním rozhovoru jen pro Dámskaliga.cz!
Objevte kouzlo vintage módy, která se v roce 2024 vrací na scénu s novou silou. Zjistěte, proč retro kousky oslovují moderní fashionisty a jak je začlenit do vašeho šatníku.
Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.
Jak nakupovat oblečení, abychom zbytečně nezatěžovali planetu? A kde ho kupovat? A kolik vlastně potřebujeme oblečení? Velkým módním řetězcům sice ještě neodzvonilo, ale stále roste počet těch, kteří dávají přednost úplně jiné módě a razí heslo, že méně je někdy více.
Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!

Výběr článků

Během akce Beach for Disney Sand Magic 2018 vyrostly na pláži nizozemského Oostende obrovské skulptury z písku. Oslavily tak 90 let od vzniku Mickey Mouse, ikonické postavičky studia Disney. Díla z písku představují jednotlivé pohádky, ale dominantou je kouzelný hrad, který má společnost v logu.
V dnešním uspěchaném a konzumním světě hledají lidé stále efektivnější způsoby, jak uspořádat svůj život. Jedním z trendů, který se v poslední době stává stále populárnějším, je koncept kapsulového šatníku. Tento minimalistický směr v oblasti módy nabízí mnoho výhod a může výrazně usnadnit život každému, kdo se rozhodne ji vyzkoušet. O co jde a jak kapsulového šatníku docílit?
S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.

Nepřehlédněte

Určitě to znáte. Vytahujete plný pytel z koše a v duchu si říkáte, proč tam každý hází další a další věci, když už je úplně plný. Takový pytel nejde ven z koše snadno, ale tady je návod, jak všechno usnadnit. Stačí nechat koš trochu nadechnout.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek