Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

To nejlepší z Met Gala 2022. Módní oscaři se vrací po dvou letech

Costume Institute Gala neboli Met Gala. Největší a nejvýznamnější charitativní akce módního světa konaná každoročně první květnové pondělí ve prospěch Metropolitan Museum of Art v New Yorku. Po dvou letech je konečně zpátky, a to ve své plné kráse a extravaganci.
met gala
To nejlepší z Met Gala 2022.

06. 05. 2022

Tradici Met Gala odstartovala Eleanor Lambert, módní publicistka a zakladatelka Council of Fashion Designers of America či New York Fashion Week už v roce 1948. Dnes je Met Gala především přehlídkou modelů slavných i méně slavných návrhářů, na kterou se každý třese, kdo slavný se s čím vytasí.

Potkávají se zde herci, herečky, modelky, jiné významné osobnosti šoubyznysu, ale i módní návrháři a společně otevírají slavností tematickou výstavu.

Bez pozvánky od Anny ani omylem

Už od roku 1995 Met Gala předsedá šéfredaktorka americké Vogue Anna Wintour. Určitě znáte, ta paní, co odjakživa nosí mikádo a černé sluneční brýle. A přesně ta také osobně vybírá hosty na guest list této významné módní přehlídky. Bez její pozvánky je prakticky nemožné se na Met Gala dostat.

Wintour
Seznam hostů podléhá přísnému oku Anny Wintour.

Co když přece jen…

Pokud jste se nedostali na žhavý seznam Anny Wintour, je tu stále možnost si vstupenku koupit. Má to samozřejmě háček, aby se tady nepotuloval každý. Jedna vstupenka totiž stojí zhruba 30 tisíc dolarů, celý stůl by vás potom vyšel přibližně na 270 000 dolarů. Aby bylo jasno, čestní hosté mají vstup zdarma. Ani letos mezi nimi nemohla chybět herečka Blake Lively, modelka Gigi Hadid nebo televizní hvězda Kim Kardashian.

Extravagance hraje prim

Přípravám na Met Gala věnují celebrity víc času než obvykle. Zpravidla platí, že na červený koberec oblékají samé modely z dílny té nejprestižnější módy haute couture. Pokud jsou jakkoliv extravagantní, je to jedině vítané. Dress code však musí vycházet z předem stanoveného tématu a heslem pro rok 2022 bylo In America: An Anthology of Fashion.

Pozor, přichází Blake Lively

Letošnímu módnímu večeru předsedala spolu s herečkou Reginou King či skladatelem Lin-Manuelem Mirandou také již zmiňovaná herečka Blake Lively s manželem Ryanem Reynoldsem. Ta se také zároveň postarala o nezapomenutelné entrée. Její zlato-růžové šaty z dílny Versace se pod rukama pomocníků proměnily na úplně nové dílo.

K TÉMATU  Dekáda nejlíbeznějšího páru v Hollywoodu: Blake Lively a Ryan Reynolds
Epický nástup Blake Lively

Na její nástup budeme vzpomínat ještě hodně dlouho. Na Met Gala 2022 ale bylo mnohem víc nezapomenutelných okamžiků.

Šaty po Marilyn a socha Rihanny

Podnikatelka a televizní hvězdička Kim Kardashian si na svých Met Gala róbách dává obzvlášť záležet. Tentokrát vynesla ikonické šaty po sexbombě Marilyn Monroe v nichž roku 1945 zpívala prezidentovi J. F. Kennedymu k 45. narozeninám. Do šatů od francouzského návrháře, které se vydražily za 120 milionů korun, musela Kim zhubnout osm kilo!

Moment, kdy na sobě šaty s tisícem blyštivých kamínků měla Marilyn Monroe.

Největší módní událost roku by nebyla komplet bez barbadoské zpěvačky Rihanny. Ta se letos bohužel kvůli pokročilému stádiu těhotenství nemohla osobně zúčastnit. Přesto na akci nechyběla. V newyorském Metropolitním muzeu umění totiž stála vytesaná do mramoru. Předlohou pro sochu se stala její aktuální obálka časopisu Vogue.

Mramorová Rihanna na Met Gala 2022.

A co dalšího stálo za to? Podívejte se v naší galerii. A kdyby vám ani to nestačilo, zde je sestřih top momentů z červeného koberce.

10 nejlepších šatů z Met Gala 2022

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Módní okénko: Jak nosit 4 nejžhavější letošní trendy?

Módní chyby, kvůli kterým vypadáme opticky silnější

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Mnoho odborníku se shoduje, že pití vody je prospěšné. Dodává nám energii, posiluje imunitní systém, obecně nás udržuje zdravé a jde o nezbytnost. Nicméně všeho moc škodí. Nadměrná konzumace vody může být až život ohrožující a můžete si na vodě vypěstovat i závislost.
Úklid šatníku je skvělou příležitostí k vyřazení nenošených a nepadnoucích kousků. Vyhazování oblečení není nikdy snadné, nicméně může to být zvláštně osvobozující zkušenost. Jak ale na to? Více v článku.
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
Proč společnost vnímá feminismus tak negativně? Má boj za rovnoprávnost žen v dnešní době ještě místo? Teď, když mají ženy volební právo, zdá se být mnohým lidem hlas feministek nadbytečný.
Léto se pomalu přetáčí v podzim. Sluníčka ubývá, začíná školní rok a hrozí nám podzimní stres. Jak se mu vyhnout, zůstat v klidu a udržet si letní náladu?
Sedavé zaměstnání je sice na první pohled nenáročné, ale svému tělo s ním přesto radost neuděláte. Tedy pokud pravidelně nesportujete, nebo alespoň nepraktikujete vhodná kompenzační cvičení. Cviky, které vám představíme v našem dnešním článku, se hodí nejen pro takzvané kancelářské krysy, ale pro všechny, které trápí bolavá záda, ztuhlý krk či jiné obdobné potíže.
Růže jsou překrásné a mohou mít mnoho podob, navíc patří k odolným a také k nejstarším rostlinám, které se pěstují. Můžete si je vysadit do záhonků, ale i do květináčů. Vždy vám budou dělat radost nejen tím, jak vypadají, ale i tím, jak voní. Jak se o ně ale správně starat? Co potřebujete k tomu, aby růže kvetly dlouho?
Schyluje se u vás k milníku v podobě čtyřicátých narozenin? Těšte se na to, že konečně odhodíte stud a začněte si to v posteli pořádně užívat. Co dalšího vás čeká a co s tím má společného smartphone? Bude hrát s vámi nebo proti vám?
Zjistili jste, že jste bez takzvaného hotovostního polštáře? Tudíž kdyby přišla další mimořádná situace podobná té na jaře, neměli byste, z čeho žít? Pak je načase začít s financemi lépe hospodařit. Abyste se však radovali ze zisků a nikoli ze ztrát, které na konci měsíce vykážete, stáhněte si mobilní aplikace, které vám se správou osobních financí pomůžou.
Děti i domácí mazlíčci umí být roztomilí. Tihle prckové sice ještě nosí pleny, ale už mají doslova záchvat smíchu. A může za to pes! Slyšet dětský smích je rozhodně lepší, než křik. Možná se budete smát s nimi!
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?

Výběr článků

Osmadvacetiletá Eva Burešová na sebe poprvé upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent a prozpívala se až do finále. Pro její kariéru to byl ale teprve úplný počátek.
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.
Jedni je milují pro jejich klasický vzhled a charakteristické prošívání, které lze poznat hned na první pohled, jiní pro ně zase mají slabost, neboť se od konkurence odlišují trvalostí, komfortem a různorodými střihy, mezi nimiž si každý ctitel džínů snadno najde něco pro sebe. O jakých kalhotách je zde řeč?

Nepřehlédněte

Připojit se k rodině vašeho manžela může znamenat orientaci v obtížných vztazích, zejména s jeho matkou. Je to prostě vaše tchyně. Ať už chcete mít pozitivní vztah od samého začátku, nebo se momentálně potýkáte s problémy, je možné si svou tchýni „převychovat“.
V dnešním rychlém tempu života se stále více žen rozhoduje pracovat z domova. V tomto článku prozkoumáme tipy a triky, jak si vytvořit efektivní pracovní prostor v domácím prostředí. Od organizace pracovního času po ergonomii pracovního místa – objevte klíčové faktory pro úspěšné fungování v home office.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek