Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Pět tipů, jak udržet děti ve školce či škole

I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.

14. 11. 2021

14. 11. 2021

Dbejte na mytí rukou

Bez dodržování základních hygienických pravidel se úspěch nedostaví. Dohlédněte na to, aby si vaše děti poctivě myly ruce ihned po příchodu domů, po použití toalety, před jídlem a samozřejmě při jakémkoliv zašpinění. Opakujte jim to tak dlouho, dokud si tuto činnost nezautomatizují.

děti

„Nadopujte“ je vitaminy

Základními vitaminy, které byste měli dětem naordinovat, jsou céčko a déčko. Právě vitamin D je pro správné fungování imunitního systému nepostradatelný. Pokud bude vašemu potomkovi dlouhodobě chybět, projeví se to tím, že bude mnohem náchylnější k respiračním virovým infekcím. Navíc déčko je důležité u dětí pro správný růst a vývoji kostí i zubů. Proto byste jim ho měli pravidelně dávat. Vhodný je například doplněk stravy Naturevia Vitamin D3-Efekt kids, který má podobu cucavých pastilek s pomerančovou příchutí. Postačí jen jedna pastilka denně a budou mít zajištěnou potřebnou dávku supervitaminu.

Nezapomínejte na probiotika

děti

Ovšem samotné vitaminy k opětovnému vybudování silné přirozené obranyschopnosti stačit nebudou. Myslet totiž musíte i na jejich zažívání. Právě střeva a v nich sídlící mikrobiom jsou totiž nejdůležitějšími orgány imunity. K tomu, aby byly ve formě a dokázaly čelit každodennímu náporu, vám nejlépe pomohou probiotika. K dostání jsou i speciální přípravky pro děti. Pro malé žáčky jsou určeny Naturevia Laktobacílky, které mají podobu cucavých pastilek s ovocnou příchutí, takže vašim ratolestem zachutnají a nemusíte řešit, jak je do nich „dostanete“.

„Vyžeňte“ je na čerstvý vzduch

Další rada je možná prostá, ale osvědčená. Místo toho, aby děti trávily čas zavřené doma u počítače, vezměte je na výlet, hřiště či aspoň procházku. Právě pohyb na čerstvém vzduchu jim prospěje a také budou moci volně dýchat bez jakéhokoliv omezení v podobě roušek či respirátorů.

K TÉMATU  Které bylinky vám mohou pomoct při hubnutí? Dáme vám hned 6 tipů!

Vyhýbejte se místům s velkou koncentrací lidí

Pokud je to jen trochu možné, vyhýbejte se místům, kde je hodně lidí. Zvláště obchodní centra začínají před blížícími se Vánocemi praskat ve švech. Když už tam musíte, zdržte se tam co nejkratší dobu. To se týká i dětí a pokud je nemusíte brát s sebou, nechte je doma. V tomto případě totiž platí pravidlo, čím víc lidí, tím větší je šance, že někdo z nich bude infekční a nemoc rozšíří. Proto buďte opatrní, ale také ohleduplní. Pokud vám či vašem dětem není dobře, zůstaňte doma a obraťte se na svého lékaře. Nechoďte do práce a děti neposílejte do školy či školky, jinak se z bludného kruhu nedostanete.

Zdroj: www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vypadat dobře chce většina z nás. Jak to ale udělat, abyste se svým tělem byla vážně spokojená a cítila se vyrovnaně? Máme pro vás několik rad, které se vám vyplatí zkusit.
Právě ložnice bývá místem, kde ukládáme většinu svého oblečení a jiných drobností, tedy pokud nemáte šatnu. Z toho důvodu je důležité dát si při výběru šatní skříně záležet, aby vyhovovala vašim potřebám. Další úložný prostor navíc můžete přidat díky komodě, která se skvěle hodí nejen do ložnice.
Slyšeli jste někdy o meditaci? Zkoušeli jste ji někdy praktikovat nebo ji dokonce již praktikujete? Dnešní článek bude totiž právě o ní! Pro ty z vás, kteří o meditaci slyšíte poprvé, tak pokračujte ve čtení, protože se dozvíte, jak moc vám může změnit váš život. A to pozitivně. Redukovat stres, léčit vaše tělo, cítit se klidně, cítit se radostně a spoustu dalších benefitů!
Existuje dnes ještě někdo, kdo by neměl doma žádnou sexuální hračku? Na trhu můžeme najít nespočet možností, jak sebe samu potěšit. Už jste slyšela o womanizeru? Pokud ne, udělejte si chvilku a pojďte se s tímto malým zázrakem seznámit.
Chystáte se do nové nebo první práce. Prošla jste vítězně pohovorem, máte podepsanou pracovní smlouvu. Co vás bezprostředně po nástupu do zaměstnání čeká? Na co se připravit a na co nepřistupovat, ani kdyby vás nutili?
Podzim je tady. Cítíme to nejen ve vzduchu, ale také to vidíme - listy stromů se začínají zbarvovat a okenní parapety opouští letní rostliny, které je třeba zazimovat. Jelikož jsou nyní okenní parapety prázdné, je načase je něčím oživit. Pojďme si zmínit několik rostlin, které vydrží i chladné podzimní dny.  
Teepee je splněný sen malých špuntů i odrostlejších dětí. Proč si jej pořídit a jakou variantu zvládnete i doma? Těšte se na ty nejlepší tipy na teepee!
Úklid není vždycky zábavný, ale je prostě nezbytný. Tady je 28 rychlých rad, jak si doma usnadnit práci! Budete překvapené, co všechno vám může pomoci! Podívejte se na video.
Face roller je oblíbený nástroj, který se využívá k péči o pleť a pokud ho ještě nemáte doma, zřejmě si klepete na čelo, jak by vám ”šudlání” kamenem po obličeji mělo vyhladit vrásky. Pojďme si proto zopakovat, co vlastně face roller je, jaké jsou jeho výhody a mýty, a především, jak s face rollerem pracovat.
V tuhle chvíli nejvíc letí dřevěné nebo laminátové podlahy, ale i parkety, a imitace dřeva. Položit můžete i lino, které se tváří jako dřevo, to je nejlevnější varianta. Tmavší barvy dominují. Prohlédněte si galerii.
Dítě sice někdy přijde zcela nečekaně, jindy je však součástí plánu, který si dva stanoví. V takovém případě je to mnohdy lepší. Příchod dítěte je vítaným, milým překvapením, nikoliv něčím, co zaskočí a co člověka vede k pohrávání si s myšlenkou, jestli potrat není řešením. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, udělejte několik věcí ještě předtím, než začnete dítě plánovat a následně se o něj pokoušet.

Výběr článků

Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
Prostředek proti lupům, lék na houbové plísně na nohách, prací zlepšovák hodně znečistěného oblečení nebo šikovná dezinfekce rukou? Tohle všechno je ústní voda, která svede zázraky i tam, kde by to asi nikdo nečekal!

Nepřehlédněte

Pelargonie, známější spíše jako muškáty, patří mezi nejoblíbenější květiny do truhlíků či jiných nádob. Pelargonie vodopádem svých barevných květů zdobí nejeden balkón či terasu. Pelargonie jsou velmi dekorativní, nenáročné na pěstování, odolné vůči chorobám a škůdcům, a proto jejich pěstování zvládne i naprostý začátečník.
Časy, kdy stačilo hodit do automatu na kávu desetikorunu a člověk se spokojil s "tmavě hnědou tekutinou", jsou už dávno pryč. Podávání i pití kávy se v České republice výrazně proměnilo. Klasického "turka" či instantní kávu už najdete v málokteré kavárně. V supermarketech vás regály s kávou lákají všemi směry: zrnková, mletá, kapsle… Nemůžete se rozhodnut? Přečtěte si našich 6 tipů a budete mít jasno, jak si vybrat a hlavně vychutnat dobrou kávu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek