Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Je bývalý partner problém? 4 doporučení, jak s ním vycházet

Lidské vztahy jsou složité a jen stěží by se vám povedlo je předem naplánovat. Když s někým chodíte a vztah neklape, obvykle ho prostě ukončíte. V mnoha případech se pak už nemusíte nikdy setkat a za touto kapitolou můžete po čase udělat pomyslnou tečku. Co když to ale nejde?
Bývalý partner
Jak vycházet s bývalým partnerem? (zdroj foto: www.123rf.com)

12. 10. 2020

Spojení ještě na dlouhá léta

Bývalý partner a vy – možná vás spojují děti nebo se vídáte každý den v práci. Jindy jste nuceni potkávat ho spokojeného s novou partnerkou, i když vám je stále ještě na nic. Zvláště v případě společných dětí si z očí jen tak nesejdete. Pak je každá rada drahá a její realizace ještě horší.

S člověkem mnohdy cloumají emoce a jakékoliv rozumné uvažování je v danou chvíli vyřazeno z provozu. Řekněme si alespoň o nejdůležitějších zásadách, které v komunikaci dodržovat. Třeba se vám pak povede se v danou chvíli zastavit a ukočírovat své emoce.

Když je bývalý partner problém, nejednejte ukvapeně

Je pochopitelné, že mnohokrát budete mít tendence vmést expartnerovi do tváře vše zlé, co vám kdy provedl. Všimněte si okamžiku, který toto odstartoval, a vnímejte pocity, které v danou chvíli máte. Nejednejte však v jejich bezprostředním vlivu.

I když máte chuť svému bývalému vše pěkně vytmavit, nejdřív se zkuste zklidnit, zhluboka dýchat a od situace trochu poodstoupit. Proč s vámi tyto emoce tak mávají? Co konkrétně cítíte? Pokud se budete chovat jako vzteklá fúrie, vaší důstojnosti to příliš nepřidá. Snažte se situaci řešit s klidem.

Můžete samozřejmě podotknout, pokud vám něco konkrétního vadí, ale udělejte to vhodným způsobem. Pokud se setkáváte kvůli společným dětem, rozhodně nic nevyčítejte jejich tatínkovi, když jsou v doslechu.

Rozhovory neprotahujte

I když se musíte setkávat, neznamená to, že musíte stále dokola mluvit o tom, co se mezi vámi odehrálo. Možná, že máte pocit, že jste mu ještě plno důležitých věcí neřekla. Jestli ale byl vztah definitivně ukončen, snažte se ho uzavřít i sama v sobě. Při komunikaci se věnujte praktickým věcem, vyřešte to, co v danou chvíli potřebujete, a pak si jděte opět každý po svém.

K TÉMATU  Erika (40): Vzala jsem zpět bývalého muže, ale jen kvůli dětem. Teď lituji

Nemanipulujte s okolím

Ať už se jedná o vaše děti nebo kamarády, rozhodně je nezatahujte do sporů, které se týkají pouze vás a vašeho expartnera. Stavěli byste je tak do rolí, ve kterých by se vůbec necítili dobře.

Nechtějte po nich vyjádření, co si o situaci myslí, nemanipulujte s nimi proti svému bývalému, nevydírejte je, nenuťte je se rozhodovat, s kým z vás dvou chtějí trávit svůj čas.

Jasně, plno věcí se v životě změní, třeba se vaši kamarádi opravdu přikloní jen k jednomu z vás, ale to rozhodnutí ponechejte na nich. I z vašich dětí jednou vyrostou dospěláci, kteří si udělají na věc vlastní názor. Nevydírejte je proto, aby s vámi chtěli být, jednou by se to beztak obrátilo proti vám.

Odpusťte

Poslední rada je zřejmě tou nejtěžší. I když na některé vzpomínky jistě nezapomenete, snažte se zbavit se ve svém nitru negativních emocí, které jsou na ně navázané. Pokud budete bývalému partnerovi stále něco zazlívat, potrestáte tím jen sami sebe.

Zkuste tedy odpustit. Někomu na téhle cestě pomůžou koníčky, čas strávený aktivně s přáteli, jinému může pomoci šikovný terapeut. Nebojte se si v těchto náročných situacích říct o pomoc. Čím dřív se vám povede vymanit se z kruhu nepříjemných pocitů, tím dřív si budete moct naplno užívat svůj život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Partner a já v době karantény. Jak přežít společné soužití, když nemůžeme z bytu?

Máte pocit, že váš partnerský vztah uvadá? Vyzkoušejte těchto 5 tipů, kterými si jej okořeníte

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Že jste se rozhodly začít chodit na jógu? Protože umí protáhnout tělo, zpevnit, zklidnit. Jenže těch druhů! Která je tedy vhodná pro vás? Zjistili jsme to za vás.
Džíny patří mezi základ každého dámského šatníku, proto by každá žena měla mít dokonale padnoucí kousek ve své skříni. Vybrat perfektně padnoucí džíny ale není jen tak.
Letos se konal již osmadvacátý ročník hudebních Cen Anděl. Uděluje se celkem čtrnáct ocenění ve čtrnácti kategoriích. Hned tři interpreti získali každý po dvou soškách, takže letošní ročník nemá jasného vítěze.
Hubnutí s sebou nese řadu mýtů. Lidé, kteří se cvičením a zdravým životním stylem zabývají, je posléze snaží mýtit. Stále se totiž mezi námi nachází jedinci, kteří jim urputně věří. Pojďme si zmínit ty nejčastější mýty o hubnutí, které nám spíše stěžují cestu za vysněnou figurou.
„Masturbace způsobuje slepotu," strašili lékaři nebohý lid po celá staletí. Ukázalo se, že pravdou je opak. Masturbace je organismu prospěšná! A to jak po fyzické stránce, tak po té psychické.
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Je snadné být ženou! To je věta, kterou velmi často vypouští z úst právě muži, kteří nemají ani ponětí o tom, jaké to je - být ženou. Každá žena ví, že to je v mnoha ohledech velice těžké. Stačí si vzpomenout na pravidelné menstruace nebo na období menopauzy, které je plné často šílených stavů a bolestí. Dalším obrovským problémem je vaginální mykóza čili kvasinková infekce, která umí být velice bolestivá a která má tendenci se vracet.  
Dekorace k Vánocům prostě patří. Adventní věnec se svíčkami na stůl, ale krásné vánoční věnce můžete zavěsit kdekoli, třeba na dveře nebo na okno. Právě ty si můžete prohlédnout v galerii.
Pokud chcete být letos in, můžete vsadit na dámské černé pantofle. Jestliže netušíte, jak je vkusně zakomponovat do outfitu, nemusíte si zoufat. My vám to na následujících řádcích předvedeme. Prozradíme si, jak černé pantofle stylizovat do elegantního, do volnočasového i do sportovně laděného outfitu. Proto čtěte a inspirujte se!
Sladký a voňavý meloun je neklamným symbolem toho, že léto začíná! Pojďte udělat radost svému tělu. Jak je možné, že s pouhým melounem dokážete omládnout?
„Ten Zdeněk je tak skvělý, vybrala sis opravdu dobře,“ slýchávala Veronika od kamarádů i rodiny. Ve skutečnosti se bála s ním rozejít. Byl to psychopat. Nikdo kromě ní nevěděl, čeho všeho je schopný.

Výběr článků

Designové trendy v kuchyni upřednostňují praktičnost. Kuchyňské baterie i dřezy jsou jednoduché a čisté, a objevuje se matná barva, třeba přímo černá.
Říká se, že pořádek dělá přátele. Najednou chápu, jak moc je tohle přísloví pravdivé. Když za mnou moje dlouholetá kamarádka přišla s prosbou o pomoc, neváhala jsem a udělala jsem pro ni všechno, co jsem mohla.
19. listopad je pro mnohé jen dalším obyčejným podzimním dnem v řadě. Na tento den však připadá Světový den prevence týrání a zneužívání dětí. Pojďte se proto ku příležitosti tohoto dne dozvědět něco o týrání a celkově špatném zacházení s dětmi. Víte, co je to syndrom CAN?

Nepřehlédněte

Rohy stěn bývají jednou z nejvíce zanedbávaných oblastí v domácnostech, pokud jde o styling a nebo výzdobu interiéru. I když přemýšlíte o tom, jak byste si roh upravili, většinou to stejně skončí tak, že do něj dáte buď nějakou pěknou lampu, nebo velkou pokojovou rostlinu. Existuje však mnoho dalších způsobů, jak si tento kousek domova můžete zajímavě ozdobit. A věřte nám, že některé z nich by vás možná ani nenapadly.
Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek