Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Pozor na zloděje. Nenechte se vykrást!

Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Pozor na zloděje. Nenechte se vykrást!
zdroj: Maria Ziegler / Unsplash

Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí. Škoda, kterou zloději způsobí vniknutím do bytu nebo domu a poničením vybavení bytu při krádeži často přesahuje hodnotu uloupených věcí. I když může být více způsobů, jak se k někomu domů vloupat, například balkon, dveře na terasu, či francouzské okno, nejčastější cestou zlodějů jsou stále vchodové dveře do bytu.

Se staršími typy zámků si zloději dokážou poradit pomocí univerzálního vyklepávacího klíče a nezanechat za sebou žádné stopy, dokonce za sebou umí i zamknout. Majitel bytu se pak o vloupání dozví až podle škod, které vzniknou uvnitř bytu. Takové nenásilné vniknutí bohužel není neobvyklé.

Často používané přídavné systémy jako zámky navíc nebo závory nejsou ideálním řešením. Většina lupičů si s takovými systémy poradí za pár minut. Další nevýhodou těchto přídavných systémů je způsob jejich instalace. Když se totiž do dveří montují, často dochází k provrtání obvodových latí rámu dveří a tím se obvodové latě zeslabí a zjednodušují přístup nezvaným návštěvníkům dovnitř.

Zloději jsou čím dál tím vynalézavější, tak se musí neustále zlepšovat i bezpečností systémy dveří. Existuje 5 bezpečnostních tříd dveří. Třídy se liší např. počtem jistících bodů, které kotví dveře do zárubně či podlahy. Nejlépe se před zloději uchráníte dveřmi alespoň ve III. bezpečnostní třídě. Další šikovnou vychytávkou jsou protipožární dveře. Protipožární dveře můžou zpomalit šíření požáru, konkrétně mu zabránit v šíření na 30 až 60 minut.

Detailnější popis a návod, jak si správné dveře vybrat najdete u firmy s dlouholetou tradicí, odborníků na bezpečnostní dveře firmy Adlo.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nakupování dárků pro rodinu je těžké. Mnohem těžší než nakupování dárků pro spolupracovníka nebo oblíbeného učitele. Když ale nakupujete pro lidi, které znáte celý svůj život, máte jistou výhodu. Znáte totiž jejich koníčky a zájmy. Víte (nebo byste měli vědět) co mají rádi a po čem touží. Když tuhle výhodu dobře použijete, pořídit dárky k Vánocům pro rodinné příslušníky pak bude brnkačka. Už máte jasno, co komu nadělíte?
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.
Módní trendy se mění jako na běžícím pásu, což statně potvrzují i všichni módní stylisté. Ti v současné době radí jedno – nebojte se kožených modelů, ty s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. A ostatně mají pravdu - kůže opravdu dominuje letošnímu podzimu a bylo by mylné se domnívat, že zanedlouho odejde z módy. Zatím to vypadá, že s námi zůstane až do podzimu nadcházejícího. 
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Od prvního ledna začínám hubnout. Cvičit. Učit se anglicky. Chodit na jógu. Přestanu kouřit... Ano, to je to magické datum, které mnohé z nás neuvěřitelně přitahuje. Nutí nás k tomu, abychom si dávali závazky, o kterých víme, že je stejně nikdy nedodržíme. Zkuste to letos jinak.
Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Nejste si jistá, zda vás partner pouze nevodí za nos? Jak poznat, že jde o lháře jako mrakodrap? Díky našim vyšetřovacím způsobům se dozvíte, zda jde o lháře, nebo jen o vaši domněnku.
V dnešní době mnoho z nás hledá způsoby, jak se zbavit stresu a o své tělo se řádně starat během rušného života. Často kvůli tomu pátráme na sociálních sítích po osobách, které by nás inspirovaly a my nechali jimi (ne)vědomě ovlivnit náš životní styl. Chceme vědět, jak zdravě žít, nechat se vést nebo poznat nepoznané.
Pokud se vám při přečtení názvu dnešního článku vybavilo rozesmáté dítě na venkovním hřišti, zkuste nyní tu představu trochu změnit. Houpání totiž zdaleka nemusí být výsadou dětí. Houpačky umístěné v bytech nabízí prostor pro odpočinek a zároveň jsou velmi zajímavým doplňkem interiéru.
Chystáte se na dovolenou na druhý konec světa a čeká vás dlouhý let? V tom případě se na něj musíte dobře připravit. Pokud tedy nepatříte mezi šťastlivce, kteří každý let bez problémů prospí.
Jste zamilovaná a v růžovém oparu si možná ani nepřipouštíte, že byste potřebovali v manželství nějakou smlouvu, která bude řešit vaše finance. Jenže je to tak. Během manželství může nastat mnoho skutečností, které ovlivní vaši finanční situaci. Proto je smlouva o společném či odděleném majetku je dobrým řešením. Říkáme jí předmanželská smlouva.
I ve větších bytech může být někdy koupelna situována tak, že šetříte každým centimetrem, aby se vám tam vešel alespoň sprchový kout, umývadlo a pračka. Koupelna je zatím stále nejčastějším a nejlepším místem, kam pračku umístit. Jaké vymyslet řešení, když je koupelna opravdu těsná?

Výběr článků

Není žádným tajemstvím, že poslední roky jsou pro každého z nás náročné, což se podepsalo jak na zdraví fyzickém a psychickém, tak i na partnerských vztazích. Mnoho párů prožilo „křest ohněm“, některým vztah vydržel, jiným ne. Dopady pandemie se nevyhnuly ani hereckým hvězdám.
Nevíte, jak na Valentýna potěšit partnerku? Připravte romantický večer jak z amerického filmu a uvidíte, že si to společně 100% užijete. Pokud tápete, jak na to, přečtěte si náš článek, ve kterém se dozvíte úplně vše.

Nepřehlédněte

Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Celé léto jste strávila v teniskách, protože vám sráží sebevědomí neposlušný vbočený palec? Nechodíte kvůli němu ani na pedikúru? V tom případě vám prozradíme, jak na něj vyzrát, abyste další léto byla do sandálů připravená.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek