Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Přírodní prostředky na kruhy pod očima? Zabere citron, brambora nebo okurka!

V případě nechtěných kruhů pod očima platí jedno zásadní pravidlo – kde nepomůže make-up, tam přicházejí na řadu spolehliví zachránci z kuchyně. A že jich k dispozici není zrovna málo! Vsadíte na ně i vy?

10. 05. 2018

10. 05. 2018

Kruhy pod očima? Tahle „ozdoba“ nemusí být jen neklamným důkazem toho, že jste ponocovala do pozdních ranních hodin. Strůjcem mohou být klidně i zdravotní problémy, zadržování vody v těle, nadměrná konzumace alkoholu, dědičnost nebo alergie. Ať už za vznikem tmavých „pytlů“ ale stojí cokoli, měly byste vědět, že jejich kamufláž za pomocí korektoru není jediným řešením situace. Skvěle totiž zafungují i zbraně, které máte v domácích zásobách! Například?

Citron. Pomocník, který se nezdá

Kyselý plod – tedy respektive jeho šťáva, dokáže učiněné zázraky. Stačí v ní namočit dva vatové tampony, přiložit si je na oči a nechat několik minut působit. Nutno podotknout, že oči byste měly mít po celou dobu zavřené – to aby nedošlo k nepříjemně štiplavému nadělení. Ve finále si obličej opláchněte vlažnou vodou a použijte hydratační krém.

Brambora, příloha s bonusem

Dva tenké plátky syrové brambory se také jeví jako báječná první pomoc. Ještě jste to nikdy nezkoušely? Žádná věda, stačí si je jednoduše položit na „místo činu“, ideálně tak na 15 až 20 minut. Kromě toho, že se kruhy zneviditelní, se také zlepší pružnost a elasticita pokožky v celé oční oblasti. Je to proto, že podceňovaná brambora obsahuje měď, která podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Ovšem nechybí v ní ani vápník, zpomalující biologické stárnutí, nebo fosfor, urychlující regeneraci kožních buněk. O hloubkovou výživu a hydrataci se postará zase vitamin C, který zároveň zabraňuje poškození pleti volnými radikály.

Čajové pytlíky? Ty si nechte v zásobě

Děláte si po ránu čaj? To se vám teď náramně hodí. Pokud jste navíc fanouškem toho zeleného nebo heřmánkového, sáčků po vylouhování se určitě nezbavujte. Místo do koše je umístěte raději na chvíli do mrazáku. Když si je následně „posadíte“ na oči a budete čtvrt hodinky relaxovat, dočkáte se výrazného zlepšení. Málokdo tuší, že tato čajová kúra je skvělou prevencí i proti samotnému vzniku tmavých kruhů. Vyšetřete si na ni tedy čas pravidelně, možná budete mít po starosti.

K TÉMATU  Jarní trendy klepou na dveře. Co se bude nosit?

Okurka, stará dobrá klasika

Každý ví, že plátky okurky jsou perfektní nápravou kruhů pod očima. Jenže stejně fenomenálně fungují i o kousek výš. Šťavnatá zelenina má vysoký podíl vitaminu C, což je antioxidant, který napomáhá zpomalování stárnutí. Odkrojte si dva tenké plátky a nechte je na chvíli vychladit v lednici. Poté si jednotlivé kousky přiložte na víčka, a poskytněte jim několikaminutový prostor na to, aby mohly dělat svou práci.

Máte nějaké vlastní tipy? Napište nám je do diskuze pod článek.:)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Proč je arganový olej skutečným zázrakem pro vaše vlasy? Zatočí s lupy a urychluje růst

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Pulty obchodů během zimních měsíců plní exotické ovoce nejrůznějších druhů. Vánoční svátky klepou na dveře a touha po plné štědrovečerní tabuli, ze které je neustále co ujídat, se o to víc násobí. Ta touha bude ostatně silnější než peněženka, která brzy na to zapláče. V případě ovoce se však nezdráhejte, protože řada z rozličných exotických druhů je zdraví velmi prospěšná a co důležitějšího si přát o Vánocích než zdraví.
Téměř každá žena se chce líbit. Minimálně sobě, některé i svému partnerovi. Co to pro ni znamená? Mít zejména pěkně upravené vlasy, případně nehty, obličej s jemným make-upem a oblečení, které podtrhne její osobité kouzlo. Problémem je, že spousta žen vůbec netuší, jaký je jejich styl oblékání. A tak různě experimentují – a není to prostě ono.
Vitamíny, minerály, bylinky i probiotika. Spousta lidí vsází právě na doplňky stravy ve chvíli, kdy chtějí podpořit své zdraví. Ačkoliv je možné mnohé z nich užívat souběžně, jsou kombinace, které se spolu příliš neshodnou, rovněž také s léky, které případně polykáte. Kterým kombinacím se u doplňků stravy vyplatí vyhnout?
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Svatba je přelomovým a krásným dnem v životě. Aby byl svatební den nezapomenutelný zejména pro nevěstu a ženicha, je důležité zvolit i tu správnou hudbu. Výběr svatebních písní ovšem není žádná legrace. Co si nevěsty nejčastěji přejí a co se aktuálně hraje? Vyzpovídali jsme DJ, který má v tomhle směru mnohaleté zkušenosti. A zeptali jsme se i samotných nevěst.
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Lékaři vám často promlouvají do duše, abyste se lépe starali o srdce a mozek. Na jeden orgán ale často zapomínají. Přitom jde o ten největší v těle, který je zároveň nejdůležitější pro naši obranyschopnost. Sídlí v něm až 80 % buněk imunitního systému. Jedná se o střeva a je důležité je mít v dobré kondici. Jedině tak budete připraveni na případný střet s koronavirem.
Vodu používáme všichni každý den. Aniž i to uvědomujeme, spotřebujeme jí obrovské množství – o čemž mnohdy ani nevíme. Zjistíme to, až nám přijde roční vyúčtování a začnou se nám nad ním protáčet panenky. Nicméně existují způsoby, jak vodou v domácnosti šetřit, aniž by nás to nějak omezilo, A hned bude pohled na každoroční vyúčtování veselejší. Jak v domácnosti šetřit vodou?
Letošní první úplněk je tady! Začínáme ve znamení Lva, kde zdánlivě nepřekonatelné osobní ego pohlcuje vše ostatní! V této fázi se setkáváme s napětím mezi individuálním nárůstem a kolektivní solidaritou, což vyvolává otázky ohledně toho, zda naše osobní pocity nepřinášejí nečekané otřesy k druhým! Nezapomeňte, že úplněk ovlivňuje jak dny před úplňkem, tak dny po úplňku.
Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
Léčivé bylinky se dají pěstovat kdekoliv. K tomu, abyste si vypěstovali přírodní lékárnu nemusíte mít zahradu, ale postačí terasa, balkón nebo jen okenní parapet.

Výběr článků

Paní zima již ztrácí sílu a bude muset před své žezlo jaru, které nám již nyní vykouzlilo příjemné teploty, které lákají mnoho lidí trávit mnohem více času venku. A při sportování v jarní přírodě jsou pro každého běžce, turistu či cyklistu nepostradatelné kvalitní oděvy z funkčních materiálů.
Plavání s kojenci je v posledních letech na vzestupu. Kdo nechodí plavat, jako kdyby nebyl. A proč? Protože plavání přináší mnoho výhod nejen pro miminka, ale také pro jejich maminky.

Nepřehlédněte

S chutí upravujete nebo měníte interiér, ale nechcete, aby vás takové změny přišly příliš draho? Tady je pár šikovných vychytávek, jak na to. Těchto 13 nápadů vám umožní jednoduše přizpůsobit domov vašim představám. Inspirujte se!
Věci mají své místo. I když to na první pohled nevypadá, už dvouleté děti vědí, kam která věc patří. Právě v tomto věku se začne projevovat smysl pro pořádek. Je tak nutné jim dát pravidla her i úklidu. Dítě začne vnímat vnější a vnitřní řád.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek