Ať už jsou ve špenátovém salátu, restované nebo v omeletě, houby jsou chutnou pochoutkou nabitou živinami. Obsahují selen a ergothionein, což jsou silné antioxidanty. Také zde najdeme vitamíny skupiny B. Ačkoli jsou bílé potraviny často považovány za chudé na živiny, houby jsou výjimkou. Obsahují mnoho minerálů, jako je selen, draslík, měď, železo a fosfor, které se v potravinách rostlinného původu často nenacházejí. Ačkoliv se mezi sebou liší, všechny houby se mohou pochlubit působivým nutričním profilem. Níže si představíme 7 důvodů, proč by měly houby být pravidelnou součástí jídelníčku.
Jedna odpověď
Dobrý den, žvýkačky mohou prospět našemu zdraví, jen si člověk musí umět vybrat. Nekupovat jen ty běžně dostupné, které obsahují škodlivé ingredience, které se moc neřeší. Hezky uceleně jsem o tom četl na těchto stránkách: https://zdravezvykacky.cz/. Mohlo by vás inspirovat. Není to reklama – jen realita. Hlavně nepřestávejte žvýkat 🙂