Úterý , 15. 10. 2024

Tereza

Jak se připravit na podzimní večery s kamarádkami: Nezapomenutelná atmosféra a inspirace

Podzim je kouzelné období plné barev, chladnějšího počasí a hřejivých večerů, kdy můžeme více času trávit s blízkými přáteli. A co může být lepšího než večery strávené s kamarádkami, s trochou dobrého jídla, zábavy a relaxace? Přinášíme vám tipy a nápady, jak se připravit na podzimní setkání s přítelkyněmi, abyste si je užily na maximum. Od útulné atmosféry až po zábavné aktivity – máme pro vás vše, co potřebujete pro nezapomenutelný večer.
podzimní večery
Jak se připravit na podzimní večery s kamarádkami

15. 10. 2024

15. 10. 2024

1. Začněte útulnou atmosférou: Světlo, dekorace a vůně

Podzim je ideální příležitostí vytvořit si doma příjemné a hřejivé prostředí, ve kterém se budete cítit pohodlně nejen vy, ale i vaše přítelkyně. Začněte tím, že místnost zútulníte jemným osvětlením – svíčky jsou skvělým řešením. Můžete použít vonné svíčky s podzimními vůněmi, jako je skořice, vanilka nebo dýně, které přidají na atmosféře. Světelné řetězy nebo lampičky s měkkým světlem vytvoří příjemný, intimní prostor, kde se budete cítit jako v klidném útočišti.

Nezapomeňte na dekorace! Barevné listí, sušené květiny, dýně různých velikostí nebo textilní dekorace v hřejivých podzimních tónech (oranžová, červená, hnědá) dodají vašemu prostoru ten správný podzimní nádech. Taková výzdoba nejen vytvoří útulnou atmosféru, ale také poskytne inspiraci pro sezónní focení nebo sdílení na sociálních sítích.

Tip: Pokud máte rády DIY projekty, můžete si s kamarádkami společně vytvořit vlastní podzimní dekorace, jako jsou věnce na dveře, malované dýně nebo ručně vyráběné svíčky.

2. Podzimní dobroty: Připravte sezónní občerstvení

Kdo by si uměl představit podzimní večer bez chutného jídla a pití? Základem každého setkání je dobré občerstvení, které nejen zahřeje, ale i dodá večeru kouzelnou atmosféru. Podzim je sezónou dýní, jablek, hrušek a dalších skvělých surovin, které můžete využít k přípravě jednoduchých, ale efektních pokrmů.

Jedním z nejoblíbenějších podzimních jídel je dýňová polévka, kterou můžete servírovat jako předkrm. Pokud máte chuť na něco sladšího, zkuste upéct dýňový koláč nebo jablka zapečená se skořicí a ořechy. Jako hlavní chod mohou posloužit sýrové talíře, zeleninové quiche nebo drobné jednohubky, které se snadno připravují a skvěle chutnají.

Tip: Připravte si s kamarádkami podzimní koktejly, jako je dýňové latté s rumem, horký cider nebo svařené víno. Tím nejen zahřejete sebe, ale i celkovou atmosféru večera.

3. Filmový večer: Vyberte podzimní klasiky

Není nic lepšího, než se zachumlat do deky, připravit si horkou čokoládu a pustit si oblíbený film. Pro podzimní večery je skvělou volbou uspořádat filmový maraton s vašimi oblíbenými kamarádkami. Vyberte si filmy, které vám připomenou podzimní atmosféru – ať už jde o romantické komedie, klasické horory nebo příjemné rodinné filmy.

K TÉMATU  První rande v restauraci: Co nikdy nedělat, ať ho neodradíte hned zkraje?

Pokud máte rády něco lehčího, zkuste filmy jako Bridget Jonesová nebo Deník princezny, které nikdy nezklamou. Pro milovníky napětí jsou ideální podzimní horory jako Halloween nebo Osvícení. Pokud máte náladu na hlubší příběhy, zkuste dramata s nádhernou podzimní krajinou, například Dobrou noc a hodně štěstí.

Tip: Aby byl večer ještě zábavnější, můžete si s kamarádkami hlasovat o tom, který film pustíte jako první. Případně zkuste filmové kvízy nebo trivia, které vám oživí večer.

4. Deskové hry: Zábava, která nikdy neomrzí

Pokud nejste fanoušky filmů, můžete večer strávit jinak – hraním deskových her. Deskové hry jsou skvělou volbou, jak se zasmát a užít si společnou zábavu. Klasiky jako Člověče, nezlob se, Monopoly nebo Scrabble nikdy neomrzí, ale můžete vyzkoušet i moderní deskovky, které vás vtáhnou do světa fantazie.

Deskové hry jsou ideální i pro ty, kteří se chtějí vyhnout klasickým konverzačním večerům a raději se zaměří na soutěžení. Je to také skvělý způsob, jak vyvolat trošku přátelského napětí – kdo bude královnou večera?

Tip: Pokud vás klasické deskové hry neoslovují, zkuste něco kreativnějšího – například kvízy, karetní hry nebo si vytvořte vlastní zábavnou hru inspirovanou vašimi oblíbenými podzimními motivy.

5. Podzimní beauty rituály: Zastavte čas a relaxujte

Podzim je také ideálním obdobím pro zpomalení a věnování se péči o tělo a pleť. S kamarádkami si můžete naplánovat beauty večer, během kterého si společně dopřejete pleťové masky, manikúru nebo horkou lázeň pro nohy. Tento relaxační rituál je nejen skvělou příležitostí, jak se zbavit stresu, ale také si můžete vyzkoušet nové kosmetické produkty nebo si navzájem doporučit své oblíbené tipy na péči o pleť.

Tip: Pro zvýšení podzimní atmosféry zkuste použít produkty s vůní dýně, skořice nebo hřebíčku. Esenciální oleje jako levandule nebo eukalyptus dodají večeru uvolněnou atmosféru.

6. Knižní klub: Sdílejte své literární zážitky

Pokud vy a vaše kamarádky milujete knihy, můžete z podzimních večerů udělat i malý knižní klub. Zvolte si knihu, kterou všechny přečtete, a potom o ní diskutujte u horkého čaje a sušenek. Knižní večer vám umožní sdílet své dojmy z příběhů, které vás zaujaly, a také objevit nové knihy, které si přidáte na svůj seznam ke čtení.

K TÉMATU  Muži vs. ženy. Které pohlaví se zamiluje rychleji a kdo častěji lásku slovně vyjadřuje

Tip: Můžete si také vybrat knihy s podzimní atmosférou nebo příběhy, které vás inspirují k přemýšlení o změnách, které toto roční období přináší.

Vše je o společných chvílích a zážitcích

Podzimní večery s kamarádkami jsou skvělou příležitostí, jak si užít klidné a přitom zábavné chvíle. Nemusíte plánovat nic složitého – stačí vytvořit útulnou atmosféru, připravit si dobré jídlo a užít si společně strávený čas. Podzim je o zpomalení, odpočinku a radosti z malých momentů, které sdílíte s těmi, které máte rády.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Přátelství v dospělosti: Jak si udržet blízké vztahy – příběh čtyř žen od dětství po současnost

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Neexistuje žádný univerzální návod, jak si zařídit moderní obývací pokoj. Každý člověk je totiž jiný a každý z nás má odlišný vkus. Důležité proto je, abyste si obývací pokoj vybavili tak, aby se vám v něm příjemně žilo, působil harmonicky a měli jste tam vše, co potřebujete k relaxu a času společně strávenému s rodinou.
Slovenský designér Pavol Dendis představil v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku svoji kolekci již po několikáté. V minulosti jsme u něj byli zvyklí na absenci barev. Letos je tomu jinak.
Vy ani váš partner nepijete alkohol? Žili jste spolu ještě před svatbou? Váš vztah asi nevydrží. A to i přes to, že jste si před oltářem slibovali lásku a věrnost. V pozoru by měli být i tací, kteří mají odloučené rodiče. Prý je potká stejný osud!
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Dokážete si představit, jak moc dokážou být opalovací krémy nebezpečné? V některých případech mohou pozměnit i naši DNA! Neodnesete to vy, ale vaše děti a vnoučata už možná ano.
Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.
Léto je v plném proudu a snad každého z nás čeká aspoň jeden výlet. Buď do přírody, někam za hranice nebo jen k babičce na chalupu. Tak či tak, existují tři módní kousky, bez kterých se nikdo neobejde. Tyto věci se hodí pro každou situaci - spaní pod širákem, letní přeháňka v rozpáleném velkoměstě nebo zkrátka jen stylový doplněk na rande s cizinem. Pojď si přečíst následující řádky a objevit, o jaké kousky se jedná.
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Žena a kariéra? Ve vedení státních firem v Česku bylo podle údajů z roku 2018 pouze patnáct vrcholových manažerek. Manažerů oproti tomu ve stejném období pracovalo v těchto firmách 174. Má to několik důvodů. Jedním z nich jsou i předsudky, které musíte jako top manažerka překonávat.
Potřebujete si z pohodlí domova přivydělat při mateřské dovolené nebo jenom proto, že home office nepokrývá celý váš volný čas? Možností je opravdu mnoho, zejména v dnešní době. Zatímco některé nabídky práce jsou placené opravdu velmi špatně, jiné jsou ohodnoceny naopak velice dobře - tedy pokud se práce odvádí s dostatečnou kvalitou. To je případ i takzvaného copywritingu - psaní textů pro webové stránky.
Novou Miss Czech Republic pro rok 2024 se stala Adéla Štroffeková, která soutěžila s číslem dvě. Korunku jí předávala stávající Miss World Krystyna Pyszková
Ze všech stran na nás létají reklamy na prostředky do domácnosti, které jsou údajně doslova zázračné. My si je dokola pořizujeme, a tím hojně rozšiřujeme naši syntetickou armádu. Opravdu nám běžné toxické přípravky ovlivňují život?

Výběr článků

Ženy v České republice otálejí s těhotenstvím stále častěji. Průměrný věk prvorodičky se zvyšuje a během několika posledních let překročil hranici třiceti let. Lékaři před tímto trendem pravidelně varují a upozorňují, že i na reprodukční kliniky vyráží ženy až v příliš vysokém věku.
Dnes se připravte pomáhat, když to bude třeba. Budete za to odměněni! Co dalšího radí na pátek asrotroložka Naďa Šmídová?

Nepřehlédněte

Pečicí trouba patří do každé kuchyně. I když nezásobujete okolí buchtami a koláči jako na běžícím pásu, trouba se může hodit. Třeba někdy dostanete chuť na pizzu, pečené kuře nebo cokoli jiného. Jak ale vybrat troubu tak, aby odpovídala vašemu životnímu stylu a do domu se vám nedostal třeba zbytečně předimenzovaný požírač elektřiny, nebo naopak spotřebič, který zdaleka neuspokojí vaše touhy po pečených pokrmech? Tento článek vám s výběrem pomůže – a to v pouhých šesti krocích.
Mandle jsou oblíbené oříšky, které rádi “chroupeme” jen tak třeba u populárního televizního pořadu. Je skvělé, že za ta léta dokázaly nahradit brambůrky klasicky smažené v oleji, které zdraví, na rozdíl od mandlí, zrovna neprospívají. Pokud však máte tak velkou spotřebu, že vaše peněženka při každé úhradě dalšího a dalšího balíčku trpí, nabízí se otázka, zdali si madle nechcete vypěstovat na své zahradě? Odpověď je ano!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek