Čtvrtek , 19. 09. 2024

Zita

Zemřel herec Karel Heřmánek, bylo mu 76 let

Legendární český herec Karel Heřmánek zemřel ve věku 76 let. Smutnou zprávu na sociálních sítích oznámilo Divadlo Bez zábradlí, které založil a kde působil jako principál. Heřmánek byl známý především svou rolí v pohádce „S čerty nejsou žerty“ a zanechal po sobě pět dětí.
Heřmánek
Zemřel Karel Heřmánek

25. 08. 2024

25. 08. 2024

Úmrtí Karla Heřmánka

Včera odpoledne nás tragicky opustil herec Karel Heřmánek. Jeho rodina oznámila, že bolest, která je zasáhla, je nezměrná, a požádala o respektování soukromí v této těžké době.

Život a kariéra Karla Heřmánka

Karel Heřmánek se narodil 17. října 1947 na pražském Žižkově. Po studiu stavební průmyslovky a úvahách o architektuře se rozhodl pro herectví. Nakonec byl přijat na brněnskou JAMU, kde se spolu s ním učili i Jiří Bartoška, Pavel Zedníček a Jana Švandová.

Divadelní kariéra

Po absolvování školy nastoupil Heřmánek do brněnského Divadla Na provázku, později přešel do Činoherního studia v Ústí nad Labem. V roce 1976 se vrátil do Prahy a hrál v Divadle Na zábradlí až do roku 1990. Poté založil Divadlo Bez zábradlí, jedno z prvních soukromých divadel v Česku.

Film a televize

Heřmánek debutoval na filmovém plátně v roce 1972. Jeho filmová kariéra zahrnuje role ve snímcích jako “Na pytlácké stezce,” “Žena pro tři muže,” a “Krakonoš a lyžníci.” Jeho výkony byly výrazné zejména v dílech režiséra Karla Kachyni a ve filmové pohádce “S čerty nejsou žerty.

Dabing a osobní život

Karel Heřmánek se také věnoval dabingu, kde jeho hlas patřil například postavě Doyla z britského seriálu “Profesionálové.” V dabingovém studiu se seznámil se svou druhou manželkou Hanou, s níž má tři syny. Z prvního manželství má dvě dcery.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Zemřel Alain Delon

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I přes to, že nás občas potrápí nepříjemné deště, léto je stále v plném proudu a sním jsou stále ještě otevřené dveře pro výlet na kole. Je však potřeba mít na mysli, že pokud berete cyklistiku alespoň trochu vážně, existuje řada doplňků, které vám zážitek z jízdy značně vylepší! Pojďme se společně podívat, čím vším můžete podpořit svůj dokonalý cyklo výlet ať už sám, s přáteli, či rodinou. 
Příprava na pohovor v digitální době vyžaduje trochu jiný přístup než klasický pohovor. S rozvojem technologií a nárůstem online pracovních pohovorů je důležité vědět, jak se na takový pohovor připravit, abyste byli úspěšní. Zde je několik praktických tipů, jak se připravit na pohovor v dnešním digitálním světě.
Léto se nezadržitelně blíží a zcela jistě se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou. Naše tělo však může na změny prostředí a počasí reagovat negativně. Také změna stravy je pro lidský organismus zátěží a mohou ji doprovázet nepříjemné obtíže, které by vám vysněnou dovolenou mohly překazit. A od toho je tu cestovní lékárnička, kterou si můžete přibalit s sebou. Co by měla obsahovat a jak si léto ve zdraví užít?
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
Že jste se rozhodly začít chodit na jógu? Protože umí protáhnout tělo, zpevnit, zklidnit. Jenže těch druhů! Která je tedy vhodná pro vás? Zjistili jsme to za vás.
Chystáte se na dovolenou na druhý konec světa a čeká vás dlouhý let? V tom případě se na něj musíte dobře připravit. Pokud tedy nepatříte mezi šťastlivce, kteří každý let bez problémů prospí.
Marie byla od mala o něco plašší než ostatní děti. Viděla věci, které ji znepokojovaly. Až v dospělém věku si vše dokázala rozklíčovat za asistence duchovně naladěných lidí. A dnes? Po překonání dlouhé nemoci pomáhá Marie lidem ve svém okolí.
Pokud jste majitelem čtyřnohého mazlíčka, pak víte, že ve své podstatě je jako dítě. Potřebuje vaši péči, zájem i láskyplnou výchovu, zrovna tak trénink, který ho učí dobrému chování a skvělé disciplíně.
Období Vánoc je časem klidu a pohody, to však neplatí pro oslavy na Silvestra. Vedle zábavy, velkého množství alkoholu a hudby vás nejspíš neminou ani petardy, ohňostroje a rachejtle. Ale tato zábavní pyrotechnika s sebou nese mnohá nebezpečí úrazu, kterým je dobré se vyvarovat. Připravte se na komplikace a buďte nachystaní zasáhnout ve chvíli, kdy dojde k úrazu.
Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
Dejte stopku plýtvání a buďte v kuchyni maximálně praktičtí. Co tím máme na mysli? Třeba to, že přestanete vyhazovat potraviny, které vůbec vyhazovat nemusíte.

Výběr článků

Jistěže si můžete koupit klasické hnojivo na pokojové či venkovní rostliny a hnojit bez obav jím. Ale proč nevyužít to, co třeba máte běžně doma? Vyzkoušejte osvědčené tipy a triky všech zkušených pěstitelů.
Tato žena se jmenuje Lauren Bruzzone, a pochází z New Yorku. Její tréninkový partner ji zachytil při cvičení. Nebylo by na tom nic divného, kromě toho, že je jí 72 let! Její trénink je skutečně ukázkový, a dokazuje, co všechno je možné i v pokročilém věku! Jak sama říká, zkoušejte věci, a dávejte jim šanci! Nevzdávejte se, a nenechte se ovlivnit lidmi, kteří říkají, že to nejde.
Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.

Nepřehlédněte

Moderní doba si žádá neustálý vývoj v péči o pleť a každá moderní žena pravidelně sleduje nejnovější trendy v oblasti kosmetiky. Je ultrazvuková špachtle vážně takový zázrak, který představuje revoluci v péči o pleť, nebo se z ní stane jen lapač prachu na dně nočního stolku?
Tak co, kdy jdete k zápisu? Už se těšíš do školy? Počkej, paní učitelka bude přísná, tam nebudeš moci takhle divočit! Takové a mnoho dalších „hlášek“ slyší šestileté děti od příbuzných, když se chystají na svůj slavný den – zápis do základní školy. Co jsou schopny doopravdy chápat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek