Pátek , 28. 06. 2024

Lubomír

Rebarborový koláč: lahodný recept krok za krokem

Rebarborový koláč je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí vychutnat sladkou pochoutku s lehce nakyslým nádechem. Tento jednoduchý recept vám ukáže, jak připravit dokonalé těsto a lahodnou rebarborovou náplň, kterou si oblíbí celá rodina. Přečtěte si náš postup krok za krokem a vyzkoušejte tento osvěžující dezert ještě dnes!
Rebarborový koláč
Připravte si rebarborový koláč podle foodblogera Honzy.

24. 05. 2024

24. 05. 2024

Příprava těsta na rebarborový koláč

Pro přípravu těsta na rebarborový koláč budete potřebovat následující suroviny:

  • 30-50 ml vody
  • 175 g hladké mouky
  • 15 g cukru
  • špetka soli
  • 110 g másla

Nejprve smíchejte všechny suché suroviny – mouku, cukr a sůl. Poté přidejte máslo nakrájené na menší kousky a postupně přidávejte vodu. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte ho odpočívat v lednici alespoň 30 minut.

Příprava rebarborové náplně

Mezitím si připravte rebarborovou náplň. Na tu budete potřebovat čerstvou rebarboru, kterou nakrájíte na menší kousky. Rebarboru smíchejte s cukrem a trochou citronové šťávy. Pokud máte rádi skořici, můžete ji přidat pro zvýraznění chutí. Nechte směs chvíli odstát, aby se chutě propojily a rebarbora pustila šťávu.

Připravte si rebarborový koláč podle food bloggera Honzy

Připravte si koláčovou formu, kterou vyložíte připraveným těstem. Na těsto rovnoměrně rozložte rebarborovou náplň. Koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40-45 minut, dokud nebude těsto zlatavé a náplň měkká. Nechte koláč vychladnout a podávejte ho například s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.

Recept můžete najít také na Instagramu food bloggera Honzy, známého jako @cestaklukazmesta, kde pravidelně sdílí své kulinářské tipy a triky. Nezapomeňte jej sledovat pro další inspirace!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Jarní salát s tuňákem a mozzarellou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!
Jak probíhá druhý koučink z pohledu klienta? Co uvízne v hlavě po druhém koučování a s čím konkrétně aktuálně Nele Marcela Hlaváčková pomáhá? Co ji učí? O tom bude dnešní článek.
Pod tímto jménem si lze představit nejen Nizozemce známého jako Ledový muž, ale současně i jeho zázračnou techniku otužování, která po celém světě zaznamenala neuvěřitelný boom a vedla k inspiraci mnoha a mnoha lidí. Wim Hof je proslulý svou odolností vůči chladu a je několikanásobným rekordmanem v této oblasti. V čem jeho metoda spočívá?
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.
Pokud toužíte po romantice, nečekejte, až váš přítel naplánuje něco zvláštního, převezměte otěže a zajistěte si večer svých snů sami. Možná budete chtít naplánovat rande s ohledem na svůj vkus, ale pokud pro něj chcete připravit něco zvláštního, měla byste své plány přizpůsobit jeho zájmům. Zde je několik užitečných rad pro plánování romantického rande pro vás a vašeho přítele.
Módní trendy se dotýkají také obuvi. S příchodem podzimu se mění sortiment v obchodech a prodejci mají pro zákazníky připravenou aktuální nabídku. Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem botníku?
První červnový koučink s Nelou. Jak si během prodlouženého intervalu mezi sezeními s Marcelou vedla a co jí přinesl tento skoro letní?
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Patříte k těm, kteří se rochní v mystičnu i všelijakých záhadách a občas vás přepadne myšlenka, jak skvělé by bylo vidět do minulosti i budoucnosti? Pak jste možná někdy uvažovali nad tím, že by nemuselo být úplně špatné naučit se vykládat karty – ať sobě nebo ostatním. A protože pro podzim se ezoterická atmosféra hodí víc než kdy jindy, nachystali jsme pro vás pár tipů, jak se nacítit na výklad karet.
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Kdo nemá sociální sítě, jako by nebyl. Poví vám jistě každý, když mu s radostí oznámíte, že nejste majitelem žádného profilu na takových platformách. V současné době mluvíme o velmi důležitém pomocníkovi každého úspěšného podniku. Je to fantastický marketingový nástroj a základ toho, že budete v kontaktu s rodinou i přáteli. Pojďme si více do hloubky rozebrat, proč to už bez sociálních sítí nejde.

Výběr článků

Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Ačkoliv si nikdy nemůžeme být jistí, co nový rok konkrétně přinese, jedno je nad slunce jasné - vždy se můžeme těšit na nové (nebo někdy znovuobjevené) trendy nejen v oblékání, líčení, bydlení, ale třeba také v gastronomii. A jaké food trendy nás čekají v letošním roce? Pojďme je prozkoumat.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.

Nepřehlédněte

Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?
Coca-cola je slazený sycený nápoj hnědé barvy, který dobyl celý svět. Kromě toho, že vám budou doktoři doporučovat ho pít jen výjimečně, se dá využít na celou škálu domácích problémů, se kterými by člověk jinak ztrácel drahocenný čas. Coca-cola je díky své "agresivitě" vyřeší rychle a jednoduše a budete nejspíš překvapeni, kde všude najde svoje uplatnění a s čím pomůže.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek