Pátek , 05. 07. 2024

Cyril a Metoděj

Nová hudební novinka: Afrodiziaka od Ilony Csákové

Ilona Csáková se po delší pauze vrací na hudební scénu s novým singlem "Afrodiziaka", který je předzvěstí jejího podzimního turné "Tornero". Píseň, na níž se podíleli členové kapely No Name, nabízí zralou a důvtipnou interpretaci lásky, podtrženou minimalistickým videoklipem režiséra Václava Noida Bárty. Přestože singl působí solidně, postrádá energii, která by jej učinila skutečným comebackovým hitem.
Csáková
Ilona Csáková vydala nový singl

16. 05. 2024

16. 05. 2024

Návrat na scénu

Ilona Csáková se po delší době vrací na hudební scénu s novým singlem “Afrodiziaka”. Píseň, kterou autorsky vytvořili členové kapely No Name (Roman Timko napsal text, Zoli Sallai složil hudbu), nabízí posluchačům nový pohled na zpěvaččinu tvorbu. Csáková se zde představuje jako zralá vypravěčka, která ve své interpretaci využívá bohaté životní zkušenosti.

Text a melodie

Text písně “Afrodiziaka” se věnuje tématu lásky, a to velmi věrohodně a důvtipně. Csáková zpívá civilně a přesvědčivě, pečlivě volí slova a svým přednesem ukazuje, že jí na obsahu sdělení záleží. Melodická linka je nosná a její hlas dodává skladbě potřebnou sílu. Přestože se nejedná o prvoplánový hit, skladba má potenciál získat si oblibu mezi posluchači.

Afrodiziaka a videoklip

Klip k písni režíroval Václav Noid Bárta a podtrhuje vkus a decentnost celé skladby. Csáková v klipu nespoléhá na žádné efekty, většinu času zpívá v prázdné koncertní síni, což je dostačující a elegantní řešení. Tento minimalistický přístup odpovídá atmosféře a poselství písně.

Jemně půl

Ilona Csáková měla smůlu s deskou “Jemně půl” vydanou v roce 2020, která měla být velkým comebackem. Bohužel její plány zhatila pandemie covidu. Během této doby se zpěvačka stáhla z veřejného života a začala se objevovat v kontroverzních kontextech. Nyní, když se kultura opět rozjjela, přichází čas pro její návrat. Singl “Afrodiziaka” vychází současně s propagací podzimního turné “Tornero”, které bude její první po pětadvaceti letech.

Hodnocení

“Afrodiziaka” překvapuje změnou ve zvuku Csákové. Přestože její hlas zůstává rozpoznatelný, postrádá dřívější energii. Může to být záměrné přizpůsobení se stárnoucímu publiku, které ocení písně s hlubším emocionálním obsahem. Přesto však singl nepřináší výraznou novost ani překvapení, což může být problém, pokud má být vnímán jako skutečný comebackový hit.

K TÉMATU  Druhy pracovního poměru? Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?

Slovo závěrem

Celkově působí “Afrodiziaka” jako solidní návratový singl, který ale postrádá silnější autorský a produkční vklad. Videoklip, i přes režii Václava Noida Bárty, nepřináší nic nového. Ilona Csáková má na víc a pokud chce dosáhnout skutečného comebacku, bude potřebovat silnější tvůrčí tým i výkon.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Lucie Bílá oslavila narozeniny a dala dárek fanouškům! Novou písničku

Dojatá a šťastná Anna K.: Zásnuby a „Údolí včel“ jako hit roku na cenách Anděl!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
Anorexia nervosa tzv. anorexie je zahalená velkým množstvím stigmat, a třeba právě vás zajímá pravda. Jak nepříjemné je žít v těle anorektika, na kterého se okolí dívá skrz prsty? Uvažování člověka s mentální poruchou není jednoduché, a to včetně člověka trpícího anorexií.
Zkoušíme zahnat blbou pachuť dnešní doby pohybem. Když budeme sedět na gauči jako bábovky a sledovat špatné zprávy, rozhodně vám dobře nebude. Čas, který nyní máme, je třeba využít pro dobro věci.
Slouží k oddělení záhonu, trávníku, chodníčků, ale i jiných ploch. Zahradní obruby a obrubníky mají rozličné tvary i materiály. Betonové se používají nejčastěji, ať už jako klasický obrubník nebo oblíbená palisáda. Obruby ale mohou být i dřevěné, případně plastové imitace jak dřeva, tak kamene. Který vyhovuje vaší zahradě?
Džíny jsou základním kouskem každého šatníku. A dalo by se říct, že se jedná také o jeden z kousků, který se vybírá opravdu stěží. Žádná žena nechce, aby džíny tlačily, škrtily nebo se v nich nedalo ani pohnout, proto je ideální vybírat si je podle typu postavy.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Většina z nás si své vlasy barví, protože není spokojená se svou přírodní barvou, která je často spojená s mnoha stereotypy. Například o blondýnách se traduje, že jsou hloupé, zrzky temperamentní a brunetky atraktivní. Mnoho mužů si tak udělá první dojem o ženě na základě její barvy vlasů. Tu určuje látka zvaná melanin, která je produkována u kořene vlasových cibulek.
Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!
Jednou z příčin snížené kvality spánku jsou civilizační vlivy, mezi které patří přítomnost nadměrného množství světla v noci. Usínání s rozsvícenou lampičkou není totéž, jako když vám do okna svítí reklamní poutače nebo vánočně osvětlená ulice. Naprostá většina lidí spí lépe v úplné tmě. Co proto udělat?
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Seznamování je samo o sobě poměrně náročnou činností, pokud chcete zanechat opravdu dobrý dojem. Ještě horší je, pokud se do této odvážné činnosti vrhnete v zimním období. V zimě totiž mnoho okolností vůbec nepřidává vaší snaze ohromit daného člověka. Je však škoda v těchto chladných měsících zahodit šanci poznat toho pravého nebo tu pravou.
Máte v sedmdesáti nárok být zamilovaná a mít sex? Samozřejmě máte. Zamilování je stejné ve dvaceti, jako v sedmdesáti. Jen je lidé na veřejnosti projevují méně okázale. Možná vám vaše děti řeknou, že jste trapná. A ony nejsou právě tím, že takhle uvažují? Milovat někoho není nikdy trapné. Je to ta nejdůležitější součást života každého člověka.

Výběr článků

Máte pocit, že solíte málo? Bez dochucení se jídlo nedá jíst, ale na druhou stranu, sůl nám ve větší míře škodí. Jak najít kompromis?
Poznala jste skvělého chlapa a všechno mezi vámi vypadá na dobré cestě. Už se scházíte nějaký ten pátek, je vám spolu dobře. Vy ale začínáte mít pochybnosti, jestli s vámi počítá do budoucna, nebo vás vnímá jen jako krátkodobý románek. Jak poznat, že mu jde o vážný vztah a nikoli o krátké povyražení?

Nepřehlédněte

Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Víte, jakou sexuální polohu preferuje váš protějšek? Pokud vyžaduje stále hlavně jen jednu polohu při milostných hrátkách, velice snadno si podle toho můžete vyložit, s kým máte tu čest.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek