Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Jak přežít s dětmi Vánoční prázdniny?

Sváteční atmosféra, radostné děti, a přitom… co s těmi dlouhými vánočními prázdninami? Dnešní článek na Dámské Lize vám přináší hravé rady a tipy, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny. Od kreativních vánočních dílen až po rodinná dobrodružství, přinášíme vám inspiraci, jak si užít tuto časově náročnou, ale zároveň kouzelnou dobu s plným srdcem a lehkostí.

20. 12. 2023

20. 12. 2023

Vánoční prázdniny jsou pro děti magickým obdobím plným očekávání a radosti. Ale pro rodiče mohou být náročné, když se snaží udržet děti zabavené a šťastné během dlouhých prázdnin. Zde je několik tipů, jak s dětmi aktivně a s úsměvem přežít Vánoční prázdniny:

1. Vánoční dílny a tvorba

Zapojte děti do vánočních dílen, kde mohou tvořit vlastní dárky, ozdoby nebo vánoční karty. To nejenže zabaví, ale také vytvoří krásné vzpomínky.

2. Vánoční pohádky a filmové odpoledne

Uspořádejte vánoční filmové odpoledne nebo večer, kde si můžete společně s dětmi pustit oblíbené vánoční pohádky a filmy. Pohádková atmosféra je kouzelná.

3. Vánoční kuchyně

Zapojte děti do přípravy vánočních pokrmů a cukroví. Učte je, jak péct vánoční cukroví nebo připravovat tradiční vánoční jídla.

4. Vánoční hry a aktivity

Hrajte vánoční hry jako hledání dárků, střelbu na cíl se sněhovými koulemi nebo stavění sněhuláka. Aktivní hry venku jsou skvělým způsobem, jak se děti vyblbnout.

5. Návštěva vánočních trhů

Pokud jsou ve vašem regionu vánoční trhy, udělejte si rodinnou výpravu na ně. Děti si mohou vychutnat vánoční atmosféru a pochutnat si na tradičním jídle a nápojích.

6. Výlety a průzkum

Organizujte rodinné výlety do blízkého přírodního parku, muzea nebo zimního střediska. To umožní dětem prozkoumat nová místa a zároveň se aktivně pohybovat.

7. Vánoční knihy a příběhy

Čtěte vánoční knihy a příběhy společně s dětmi. To nejen podnítí jejich fantazii, ale také posílí vánoční duch.

8. Dávejte pozor na tradice

Udržujte rodinné vánoční tradice, jako je zdobení stromečku, rozbalování dárků a společný zpěv koled.

9. Dávání a dobročinnost

Učte děti důležitosti dávání tím, že je zapojíte do dobročinných aktivit, jako je sbírání potravin pro potřebné nebo darování hraček.

K TÉMATU  Animované filmy v kinech. Na co vyrazit s dětmi nebo rodinou o víkendu do kina

Vánoční prázdniny mohou být náročné, ale i naplněné radostí a šťastnými chvílemi s dětmi. Důležité je být s nimi a vytvářet společné zážitky, které budou mít trvalý vliv. Pamatujte si, že vánoční čas by měl být o lásce, radosti a rodinné pohodě.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Celulitidu má řada žen. Dokonce možná existujte víc těch, které ji mají než těch, které mají to štěstí a celulitidou obdařeny nejsou. A stejně jako trápí ženy, tak ani muži leckdy celulitidě neuniknou. A proto si nyní připomeneme největší a nejčastější mýty, které o celulitidě kolují a připojíme pár rad, jak se jí zbavit.
Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.
Aktuální neutěšená situace brnká mnohým na nervy. Home office, učení s dětmi online, péče o ně, starosti o zdraví prarodičů a negativní zprávy valící se ze všech stran. Odolat tomu tlaku není vůbec snadné. Vidina zlepšení je navíc v nedohlednu. Nezbývá tak nic jiného než zatnout zuby a vydržet. Zvládnout složitou dobu vám pomohou i naše tipy.
Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
Ani letošní léto se neobejde bez tradičních vln veder. Pro letošek meteorologové navíc předpovídají, že teploty mohou být extrémní. A ne každý si může nainstalovat klimatizaci, která by proti vedrům účinně pomohla. Jak si tedy poradit i bez klimatizace a náročných investic? Jak správně větrat v horkém bytě a čím nejlépe stínit?
Je to tady! Společnost Warner Media oznámila, že hrdinové oblíbeného sitcomu z devadesátek se již v květnu objeví na stanici HBO Max. Co o comebacku legendárních Přátel víme, jak se k němu samotní aktéři vyjádřili, a jak se k tomu postavili tvůrci? Nový projekt je na spadnutí!
Nebojte se, nechceme vás nijak strašit, je už je čas na vánoční přípravy. Ale co si budeme povídat, doma vyrobený adventní kalendář zabere nějaký čas a v době, kdy bude aktuální, budete mít jistě dost jiné práce. Co si to tedy letos trochu ulehčit a připravit se. Užijete si i samotnou výrobu kalendáře třeba v rodinném kruhu.
Pokud toužíte docílit mladistvého vzhledu a vypnuté pružné pleti bez nedokonalostí, není zapotřebí složitých kosmetických procedur. Stačí, když svému obličeji dopřejete pravidelný pohyb. Obličejová jóga dokáže s pletí hotové zázraky.
I ženy umí zdolat obrovské překážky a nejvyšší hory světa. Jednou takovou je horolezkyně Klára Kolouchová, která stanula na vrcholu Mount Everestu a čerstvě i obávané K2. Její výstup i životní příběh poutavě přiblíží právě vznikající dokument, který připravuje režisérka Jana Počtová.
Na vašem těhotenském testu se konečně objevily dvě čárky a vás začala děsit vidina, že se příštích devět měsíců nepohnete z gauče? Dobrá zpráva je, že se v těhotenství sportu zříkat nemusíte. Právě naopak, fyzická aktivita představuje skvělou přípravu na porod. Musíte jen zvolit tu správnou a nepřepínat své síly.
Déšť, sníh, mráz, vítr venku. Doma studená ložnice, přetopený pokoj. Pleti tak náhlé výkyvy rozhodně neprospívají. Pleti výkyvy počasí neprospívají a právě v zimě je hydratace ještě důležitější, než v letních měsících. Jak to a které krémy použít?
Módní trendy jsou charakteristické svou vrtkavostí. Jednu sezónu žhavý model, druhou zase zapomenutý propadák! Oblečení a doplňky mají výsostné postavení v našich životech, především ženy zajímá, co je právě šik! Móda je business, a právě proto se neustále mění.

Výběr článků

Připadáte si tlustí, ovšem váha neukazuje žádný kilogram navíc? Na vině může být nafouknuté bříško, což je problém, který se vyskytuje zcela běžně. Patří k nevítaným společníkům, jenž stojí za nízkým sebevědomím. Pojďme si proto prozradit, jak se problému zbavit. 
Volné oblečení, neboli oversize, sluší prakticky všem. Také proto se drží již několik let na výsluní. Jen je třeba jednotlivé kousky správně kombinovat. Povíme si jak.

Nepřehlédněte

Opravdu díky konzumaci placenty snáze „přežijete“ náročné šestinedělí a urychlíte hojení poraněných porodních cest? Ano, říká se to, ale všechno je úplně jinak. Místo těchto pozitiv můžete čekat spíše možnost infekce. Pro vás i vaše dítě!
Určitě vám neuniklo, že od jisté doby se všude kolem nás rozmohla termální kosmetika, která se krátce po uvedení na trh stala doslova must-have trendem. Ostatně, co se týče krásy, nám slibuje řadu úžasných účinků, a navíc je zcela přírodní. A právě na to, jestli, jak a proč funguje se společně podíváme.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek