Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Pomocníci do kuchyně, bez kterých se žádná žena neobejde!

Nezáleží na tom, jestli plánujete velkou hostinu na Vánoce, narozeniny, výročí nebo pravidelně vaříte domácí jídla. Každý kuchař i kuchařka potřebují v kuchyni trochu pomoci. Některé spotřebiče nebo nádobí vám může ušetřit čas i práci. Podívejme se na pár předmětů, které by neměly chybět ve vaší kuchyni, jestli máte rádi domácí pokrmy.

Multifunkční pomocník

V první řadě si můžete pořídit doopravdy multifunkční spotřebič. Kuchyňské roboty zvládnou téměř všechno díky různým nástavcům a vysokému výkonu. Využít ho můžete na hnětení těsta, mixování, šlehání i odšťavnění ovoce. Při výběru myslete na:

  • funkce a nástavce,
  • počet rychlostí,
  • velikost mísy,
  • výkon, cenu i design.

Dřevěné náčiní

Budete se divit, ale dřevěné náčiní vám v kuchyni hodně pomůže. Nepoškrábe totiž nerezové nebo teflonové nádobí, které běžně používáte. Dřevěné příbory, obracečka vařečky vás budou stát pár korun, ale chrání vaše hrnce a pánve, za které jste zaplatili velké peníze.

Domácí pekárna na chleba

Čerstvý chléb je to nejlepší, co můžete servírovat své rodině. A s rostoucí cenou pečiva vás také přijde na mnohem lepší peníze. Domácí pekárna vám s celým procesem hodně pomůže. Navíc ji můžete použít také na výrobu marmelády nebo domácího jogurtu.

Kuchyňská váha

Tohle je přístroj, bez kterého se v kuchyni neobejdete. Digitální váha vám ušetří hodně času s odměřováním surovin při pečení i vaření. Navíc jsou většinou velmi malé, takže vám v kuchyni zaberou málo místa. A dosáhnete přesných výsledků podle receptů.

Pomocník na omáčky i krémové polévky

Máte rádi krémové polévky nebo tradiční české polévky? V tom případě budete potřebovat kvalitní tyčové mixéry. Bez tohoto malého pomocníka se neobejdete a můžete si koupit i takový, který bude mít různé nástavce. Díky tomu s ním také snadno vyšleháte sníh z vaječných bílků při pečení.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?
O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Víte, jak byste se správně měla starat o svou pleť, aby byla stále zářivá, vyživená a vypnutá? Jen obyčejné odlíčení pleti před spaním bohužel nestačí.
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?
Asi každý z nás má nějakou tu pojistku. A zatímco si lidé nechávají běžně pojistit svůj majetek, dům, automobil nebo zdraví, celebrity si velmi často nechávají pojistit konkrétní části svého těla a rozhodně netroškaří.
Když se naším pozemkem prohnala povodeň, zůstali jsme jako opaření. Nejen, že jsme se museli vyrovnat se ztrátou milovaného psa a tím, že jsme přišli o auto, ale rodiče se s tou situací dodnes nevyrovnali.
Léto je v plném proudu a snad každého z nás čeká aspoň jeden výlet. Buď do přírody, někam za hranice nebo jen k babičce na chalupu. Tak či tak, existují tři módní kousky, bez kterých se nikdo neobejde. Tyto věci se hodí pro každou situaci - spaní pod širákem, letní přeháňka v rozpáleném velkoměstě nebo zkrátka jen stylový doplněk na rande s cizinem. Pojď si přečíst následující řádky a objevit, o jaké kousky se jedná.
Lesklé zrcadlové polevy neboli mirror glaze udělají z každého dortu malířský obraz. Poléváním a mícháním různých barev můžete vytvořit vzory podle své fantazie. Vaše dílo bude vypadat jako od profesionálů!
Mezi poruchy příjmu potravy rozhodně nepatří jenom bulimie nebo anorexie. O nemoci zvané orthorexia nervosa jste možná ještě neslyšeli. Jde o skutečnou posedlost zdravým stravováním. Co všechno s sebou tato nemoc přináší?
Může sýr přivolat noční můry? A jak je to s kořeněnými jídly? Dejte si pozor na to, co jíte. Váš spánek i sny totiž může ovlivnit nevhodná strava. Pokud se v noci převalujete nebo máte problém zabrat, vina může být i v jídle.
Přizpůsobte koupelnu vašim představám. Koupelnové baterie pro umyvadla mohou mít dnes téměř jakýkoli design. Trendy je matné černé zpracování nebo LED žárovky, které osvětlují proud vody.

Výběr článků

Trápí vás zdravotní problémy, které se vám neustále vracejí? Máte nějakou nemoc už od dětství a chtěli byste se jí zbavit i bez pomocí léků? V dnešním článku se dozvíte, jak mohou nemoci vznikat! Že jejich kořenem je především psychika. Jak je to možné? A jak to napravit? Čtěte dál a získáte odpovědi!
Ať už jste milovníci módy, nebo jde toto trochu mimo vás, stojí za to si připomenout pár kousků, ze kterých postavíte skvělé outfity.
Přestože Vánoce jsou obdobím radosti a dávání, může být výběr vhodného dárku pro děti někdy komplikovaný. Dnešní článek na Dámské Lize upozorňuje na pasti nevhodných dárků pro nejmenší pod stromečkem. Od nesprávných hraček až po problematické trendy, prozkoumáváme, co by rodiče měli brát v úvahu při výběru dárků pro své ratolesti, aby byly nejen radostné, ale i bezpečné svátky

Nepřehlédněte

Co vede vegetariány k jejich rozhodnutí přestat jíst maso? Co toto rozhodnutí do jejich života přinese a jak jsou na tom zdravotně oproti zbytku populace? Podívejte se na rozhovor s veganem a vegetariánkou, kteří se rozhodli ze dne na den přestat jíst maso.
Když Karel Gott zemřel, byla to doslova národní tragédie. Mnoho lidí ukázalo velkou vlnu solidarity, která spočívala jak ve velkém množství vzkazů, které dostávala manželka Ivana.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek