Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Stravování podle Kate Beckinsale: Minimum sacharidů, hodně zeleniny

Jedna z nejznámějších rolí, kterou proslula anglická herečka Kate Beckinsale, je upírka Selene. Skoro to ale vypadá, že recept na věčné mládí objevila i ve skutečném životě.
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale zastavila čas.

07. 11. 2022

Oblíbená a obsazovaná herečka Kate Beckinsale byla pro svět showbyznysu víceméně předurčena. Jejím otcem byl populární komik Richard Beckinsale a matka Jude Loe, herečka a castingová agentka. Nadání zcela nepochybně po obou rodičích zdědila a svou pílí se dokázala propracovat tam, kde je dnes.

Životní role

Kate Beckinsale má na svém kontě řadu velmi zvučných filmů. Počínaje kasovním trhákem Pearl Harbor, kde zářila vedle Bena Afflecka a Joshe Hartnetta jako božská a neodolatelná Evelyn. Nikdo z nás by jistě dle aktuálního vzhledu Kate neuhádl, že od premiéry snímku uběhlo už 21 let.

Faith Hill – There You’ll Be

Mnohem víc se ale do našich pamětí otiskla rolí ve filmech Underworld, kde ztvárnila neúnavnou upírku Selene. Z komedií pak třeba Klik – život na dálkové ovládání.

Beckinsale
Kate Beckinsale je hodně sexy.

Jídelníček podle Kate

Co se stravování týče, Kate je na sebe tvrdá a přísná. Sacharidy omezuje co nejvíc to je možné a zpracovanému cukru říká ne kompletně bez výjimek. Je to předně z toho důvodu, že se po něm cítí malátná a nafouknutá. Sacharidy v určité míře pozře, ale jen velmi omezeně.

Snídaně

Snídaně má nejraději plné bílkovin a zeleniny. Když je ve spěchu, zachrání ji smoothie. Když má více času, udělá si ovesnou kaši nebo vajíčka s avokádem.

Oběd

Její oběd se nese v duchu zeleniny a proteinů v podobě polévek či salátů. Z masa si vybírá pouze kuřecí, krůtí nebo lososa.

V dobách při natáčení filmu Pearl Harbor byla vegetariánkou. Nicméně se začala potýkat s nedostatkem energie, proto jí bylo doporučené do jídelníčku zařadit drůbeží maso a ryby, a toho se drží.

Svačina

Na svačinu zvolí vždy nějaký kus ovoce. Kate miluje sladké, a ne vždy se mu dokáže ubránit, a především tomu od maminky.

K TÉMATU  Jennifer Aniston: Jakou trpí poruchou a čeho se nejvíc bojí?

Večeře

K večeři si ráda připraví opět kuřecí či krůtí maso anebo nějakou tu rybu. Vše musí být doplněné dostatečným množstvím zeleniny.

Kate společně se svou dcerou miluje brokolici a růžičkovou kapustu a jakékoliv pokrmy z nich vyrobené. Pravidelně si dopřává různé čaje, nejvíce si zamilovala Rooibos. Je to čaj bez kofeinu, který má ale zároveň pozitivní účinky na její fyzické aktivity a náladu. Tím, že alkoholu už kdysi řekla ne, si zaručuje štíhlé a předně zdravé tělo. Vyhýbá se mu kompletně.

Kate Beckinsale
Striktní jídelníček nese své ovoce.

Workouty dle Kate

Stravování dle Kate je už samo o sobě dostatečně výživné a podporující správný chod těla. Ovšem i ona si je vědoma, že bez fyzické aktivity to zcela nejde. Pro tělo a krásně tvarovanou postavu je pohyb nezbytný. Proto se herečka snaží cvičit alespoň čtyřikrát týdně. A to i při natáčení, kdy je zcela pracovně vytížená.

Nedá dopustit na kardio cvičení a kruhové tréninky. Nejčastěji ji potkáte na běžeckém pásu. Nevyhýbá se ani silovým tréninkům, nicméně jednou z jejích největších vášní se stal kickbox a jóga. Jógu může do svého již tak nabitého programu vměstnat kdykoliv, ať už doma, anebo někde v hotelovém pokoji při natáčení nového filmu.

Pod povrchem

Přestože na filmových plátnech působí Kate Beckinsale jako ikona a sexsymbol, ve skutečnosti je to zcela normální žena, která miluje zvířata, především svoje kočky. Snaží se užívat život plnými doušky a ne vždy ho bere naprosto vážně.

Kate
Kate je velká milovnice zvířat.

Ani jí se však nevyhnula léta, kdy byl její život vzhůru nohama. Víte, že trpěla poruchou příjmu potravy? Velkým životním zlomem v negativním slova smyslu byla ztráta milovaného otce, a to již v jejích 5 letech. Pro Kate to byla nečekaná rána, která ji navždy změnila.

K TÉMATU  Výživové chyby, kterých se dopouštíme. Vyvarujte se jim

Problémy, které se v ní usadily, se začaly drát na povrch v pozdějším věku. Musela docházet na terapie, přestala přijímat potravu – a namísto toho začala kouřit. Klíčové ale je, že dokázala z toho dna vstát a stala se silnější než kdy předtím. Posílilo ji to vnitřně a současně se začala o své tělo více starat, což dělá dodnes. Dbá na správné stravování a pravidelně se hýbe. A této kombinaci vděčí za svou perfektní postavu a mladistvý vzhled.

Krása v genech

Málokdo by při pohledu na anglickou herečku usoudil, že už má doma dospělou dceru, třiadvacetiletou Lily Mo Sheen. Ona sama příští rok oslaví jubilejní padesáté narozeniny, přestože to na ní nejde znát.

Kate Beckinsale tvrdí, že nejlepším lékem je pozitivně naladěná mysl a každodenní smích. I tyto aspekty jí prý pomáhají zůstat mladá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Stravovací návyky podle Blake Lively: 80 % disciplíny, 20 % potěšení

Stravování podle ročních období: Proč je přínosem pro tělo?

Zdroje článku:
www.usmagazine.com, champagneandshade.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto je pro rty extrémním obdobím: naše rty, stejně jako celý obličej, jsou vystaveny spalujícímu slunci, horkému suchému větru, někdy dokonce i slané mořské vodě. Navíc kvalita rtěnky, kterou na rty nanášíme také může přispět k podráždění už tak namáhaných rtů. Co tedy dělat, aby vaše rty vypadaly stále mladé, pevné a sladké? Dáme vám několik rad, jak o ně správně pečovat.
„Masturbace způsobuje slepotu," strašili lékaři nebohý lid po celá staletí. Ukázalo se, že pravdou je opak. Masturbace je organismu prospěšná! A to jak po fyzické stránce, tak po té psychické.
Že se nedá módou a módními trendy bojovat proti „blbé“ náladě? Ale dá! Důkazem jsou aktuální trendy na rok 2021, které se na symboliku naděje, síly a vytrvalosti soustředí nejen v barvách, vybavení domácnosti, ale také ve stylu oblékání, účesů a samozřejmě i líčení. Pojďme se na jednotlivé trendy tohoto roku podívat právě optikou nálady a symboliky. Uvidíte, že letos bude čím zahánět chmury!
Marta Jandová, žena s rockovým srdcem a hlasem, který dobyl nejen českou, ale i německou hudební scénu, oslaví padesáté narozeniny. Dcera legendárního Petra Jandy, Marta je ženou mnoha talentů – od průlomového úspěchu s Die Happy po sólové projekty a významné televizní role.
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
Proti chřipce se můžete dát očkovat a v případě, že nemoc propukne, lze vsadit na běžně prodávaná syntetická léčiva. Zkusit ale můžete bylinky i sílu přírody.
S online kurzy se v posledních měsících doslova roztrhl pytel. Když nebylo možné setkávat se offline, podnikatelé se nalodili na online vlnu a rozjeli to právě ve světě internetu. A tak vznikly nejen kurzy týkající se výuky cizích jazyků, ale i efektivní způsoby, jak zlepšit své schopnosti nebo se naučit něčemu úplné novému, a to třeba FB reklamě nebo působení na sociálních sítích. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí nějakého konkrétního online kurzu, seznamte se s několika věcmi, které se vyplatí vědět a znát.
Nošení dioptrických brýlí neznamená, že byste měli automaticky zanevřít na make-up. Naopak. Dokonce existují i speciální návody, jak se nalíčit tak, aby make-up dokonale ladil s vašimi brýlemi. Ať už nosíte brýle na blízko nebo na dálku, s obroučkami nebo bez, ideální make-up můžete vykouzlit každé ráno.
Pokud mají muž a žena mezi sebou nevyřčené problémy, které se navenek projevují pnutím, hádkami a napjatou atmosférou, je dobré se s někým poradit. Jako první vždy mezi partnery vyvstává otázka: A funguje to vůbec? Pokud s partnerem stále bojujete a nevíte, jak z té zacyklené smyčky ven, zde je vše, co potřebujete vědět o manželském poradenství.

Výběr článků

Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Nedávná událost, velká bouře na řeckém poloostrově Chalkidiki, ukázala, že je mezi cestovateli stále mnoho těch, kteří nejsou připraveni na mimořádné situace. Cestovní pojištění je nutností, protože vás běžně může potkat na dovolené úraz, havárie či porucha automobilu, zemětřesení, setkání s divokým zvířetem, či dokonce teroristická akce. Jak se zachovat, abyste z události vyšla pokud možno nepoškozená?
Dnes si připomínáme smutné dvacetileté výročí od odchodu legendární české herečky Heleny Růžičkové. Talentovaná umělkyně, která oslnila diváky svým hereckým projevem ve filmech i na divadelních prknech, zanechala nezapomenutelnou stopu v české kultuře. Připomínáme si její kariéru plnou úspěchů, ale také tajemné schopnosti předvídat nejen osud ostatních, ale i svůj vlastní. Článek nahlíží na její životní pouť, filmové triumfy a ukazuje i na dramatické okamžiky, které vedly k jejímu předčasnému rozloučení se světem.

Nepřehlédněte

Tak co, kdy jdete k zápisu? Už se těšíš do školy? Počkej, paní učitelka bude přísná, tam nebudeš moci takhle divočit! Takové a mnoho dalších „hlášek“ slyší šestileté děti od příbuzných, když se chystají na svůj slavný den – zápis do základní školy. Co jsou schopny doopravdy chápat?
Hudba. Pro někoho smysl života, pro někoho příjemné povzbuzení během dne a pro jiného ideální hnací motor pro konkrétní činnost. Ne nadarmo se říká, že svět vidíme podle toho, jakou hudbu posloucháme. Naše oblíbené žánry mnohdy zrcadlí naši osobnost. Zároveň je to pro nás mnohdy v těch nejtěžších a nejnáročnějších okamžicích ten nejlepší parťák, jakého si jen můžeme přát. Hudba ale může efektivně posloužit pro naši práci, rozvoj osobnosti nebo daleko více - může nám pomoci najít samu sebe.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek