Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

6 tipů, pro vaše muže – jak v obleku vypadat vždy dobře

Nákup obleku nepodceňujte. Musí vám padnout jako ulitý, jinak působí nevkusně. Na co si při nákupu dávat pozor? Připravili jsme pro vás 6 tipů. Svému muži dejte ty nejlepší rady.

1. Do práce nenoste lesklý oblek

Lesklé obleky vypadají na první dojem velmi efektně, ale do práce se vůbec nehodí. Matný materiál vzbuzuje luxusní dojem, což se vám v práci hodí. Lesklý oblek si nechte na méně formální události. Špatnou volbou není na oslavách, do divadla nebo na ples.

2. A co barva?

Chcete si koupit jenom jeden pánský oblek v univerzální barvě? Již nějaký čas patří mezi nejkupovanější obleky ty v námořnické barvě. Jaký je důvod? Modrou unosíte na pracovní jednání, zkoušky na vysoké škole, do divadla, na slavnostní události i na svatbu. Tmavě modrá není nudná, ale zároveň působí velmi formálně. Navíc sluší každé barvě očí, vlasů i pleti. Pro denní nošení bychom i tak doporučili mít v šatníku i jiné barvy.

3. Vždy se rozhodujte podle dané události

Mezi největší prohřešky patří špatně zvolené oblečení s ohledem na danou událost. Na maturitní zkoušku nechoďte v křiklavém obleku, na pohřeb si odpusťte barevnou košili a veselou kravatu, na svatební hostinu vynechte černou barvu a na pracovní pohovor nevytahujte lesklý materiál. Vždy vybírejte oblek podle konkrétní události. Pokud se chcete držet u země, mějte v šatníku černý oblek a barevný oblek (modrý, světle nebo tmavě šedý).

4. Na střihu záleží

Levné pánské obleky samozřejmě nejsou šité na míru, a tak se může stát, že vám oblek nesedne. Obleky se, stejně jako jiné kousky, prodávají v různých konfekčních velikostech. Levnější kousky se dělí na klasický a slim fit střih. Slim fit sluší mužům se štíhlou nebo běžnou postavu. Klasický střih nabízí i nadměrné velikosti.

obleku

5. Jak vybrat velikost?

Výběr velikosti obleku je při nákupu přes internet obvykle trochu problém. Proto se pečlivě měřte. Při obléknutí se nesmí tvořit vlnky, ramena příliš těsně neobepíná, rukávy musí sahat ke kořenu palce u ruky. Do saka je možná pouze košile s (alespoň 1 cm vyčnívajícím) dlouhým rukávem. Nohavice překrývá patu obuvi. Během zkoušení si sedněte, předkloňte se a natáhněte ruce, zda vás sako a kalhoty neškrtí, nebo naopak nejsou moc volné.

K TÉMATU  Známá značka produktů pro muže eJoy® přichází s jedinečnou akcí. Využijte speciální 20% "korona slevu"

6. Polyester není příliš oblíbený ani pohodlný

Obleky ze 100% polyesteru vám velkou službu neudělají. Na těle klouzají, takže se v nich nebudete cítit pohodlně, a v létě zase přijde nadměrné pocení. Oblek z bavlny se praním ničí, nepůsobí formálně ani profesionálně. Nejlepší volbou je kombinace několika materiálů. Mezi dobrou volbu patří polyester s viskózou a vlnou. Takový oblek unosíte do práce, na svatbu, ples a či večeři.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slouží k oddělení záhonu, trávníku, chodníčků, ale i jiných ploch. Zahradní obruby a obrubníky mají rozličné tvary i materiály. Betonové se používají nejčastěji, ať už jako klasický obrubník nebo oblíbená palisáda. Obruby ale mohou být i dřevěné, případně plastové imitace jak dřeva, tak kamene. Který vyhovuje vaší zahradě?
Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Dřevěný plot je klasika. Dnes už ale nejsou zdaleka všechny ploty dřevěné nebo v podobě kovových mříží. Hodně se staví betonové ploty, sypané kamenné ploty, ale také lamelové ploty z hliníku. Jaký zvolíte vy?
Příchod koronavirové krize ukázal, že lidé nemají vytvořený takzvaný hotovostní polštář, respektive finanční rezervu, která by jim zachránila život ve chvíli, kdy by přišli o práci. Čechům zkrátka chybí základní znalosti v oblasti finanční gramotnosti, kterým se měli naučit už v útlém dětském věku. Pokud se pravidla zacházení s penězi nebudou dětem vštěpovat do hlavy už od dětství, v dospělosti starého psa jen stěží novým kouskům naučíme.
Podzim je ideálním časem vyrazit na výlet. Příroda se zbarvuje do oranžových, žlutých a červených tónů, památkám pomalu končí sezóna a proto téměř nikde se nemusíte mačkat s ostatními turisty. Naplánujte si výlet po severní Moravě.
Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
Doba adventní, pečení cukroví, bramborový salát se smaženým kaprem a očekávání příchodu Ježíška – to vše k Vánocům jak je známe my patří. Ovšem víte, kde se tyto tradice a zvyky skutečně vzaly a kam až sahají kořeny Vánoc?
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.
Slyšeli jste někdy o meditaci? Zkoušeli jste ji někdy praktikovat nebo ji dokonce již praktikujete? Dnešní článek bude totiž právě o ní! Pro ty z vás, kteří o meditaci slyšíte poprvé, tak pokračujte ve čtení, protože se dozvíte, jak moc vám může změnit váš život. A to pozitivně. Redukovat stres, léčit vaše tělo, cítit se klidně, cítit se radostně a spoustu dalších benefitů!
Každý kolem vás se chlubí, jak jejich dítě ve dvou letech švitoří první slůvka? Nebojte se, rozhodně nebudete čekat tak dlouho! Naučte se techniku, jak své dítě rozmluvit a již ve věku 9 měsíců mít človíčka, kterému rozumíte první slůvka.

Výběr článků

Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.
Podívejte se, jak vytvořit překrásné bronzově třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Jejich barevný tón funguje s jakýmkoli odstínem pleti! Ideální na večírek, do divadla nebo večerní akci.
Když jsem četla na internetu nebo v časopisech o ženách, co je muž bil a léta týral, říkala jsem si, jak je možné, že ty ženy dávno neutekly. Jak si mohly všechno nechat líbit? Myslela jsem si, že to není normální, že je jasné, že každá týraná žena by měla od partnera odejít a žít sama.

Nepřehlédněte

Ano, v této zábavě se vyžívají především muži. Ti si vždycky rádi do někoho zastřílí, případně při různých firemních akcích považují paintball za hru, při níž si mohou vyřídit účty se svými kolegy nebo nadřízenými. Ale rozhodně to není jen střílečka pro pány tvorstva, i ženy si mohou přijít na své.
Jsou aspekty, které pleti ubližují celoročně, nehledě na aktuální roční období. Řadí se mezi ně stres, nedostatek spánku, nevhodná strava bez patřičných živin, nedostatek pitného režimu, nedostatek pohybu a fyzických aktivit, kouření anebo používání nevhodné kosmetiky. Předně na podzim lidé zažívají nejvyšší psychickou zátěž, deprese a splín. To všechno se dokáže podepsat na fyzickém zdraví, včetně vzhledu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek