Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Hit jménem rolety „den a noc“. V čem jsou lepší než žaluzie?

Přirozené světlo nesmí v interiéru chybět, ale má ho být tak akorát. Někdy se však sluníčko zblázní a nezbývá, než ho vrátit do patřičných mezí. Slouží k tomu stínící technika, která má navíc dekorační funkci. Typickými zástupci interiérového stínění jsou vnitřní rolety a žaluzie. Ale co když se vám okoukaly nebo jen toužíte po designové lahůdce? Pak se vám budou líbit rolety typu den a noc. .

Klasické horizontální žaluzie sice segmentu vnitřní stínící techniky stále vévodí – a pravděpodobně je z pomyslného trůnu jen tak něco nevystrnadí. Rolety typu den a noc přesto nabírají na oblibě a objevují se v českých domácnostech stále častěji. Důvodem je jedinečná kombinace výhod žaluzií i rolet. S trochou nadsázky lze hovořit o jakémsi hybridu, který povyšuje interiérové stínění na čirou magii.

Klíčové výhody

Roleta den a noc vyniká velmi snadným ovládáním a časově nenáročnou montáží, která trvá jen několik minut. Stačí zvolit variantu „bez vrtání“ – její instalaci zvládne opravdu každý, dokonce i někdo, kdo nikdy předtím nedržel v ruce šroubovák. Konstrukce je jednoduchá a obsahuje jen malé množství dílů, proto je bezproblémový i případný servis.

Za zmínku však stojí i další pozitiva – především nenáročná údržba. Většina prachu se oklepe sama při používání, jinak stačí roletu otřít vlhkým či suchým hadříkem.

Samostatnou kapitolou je design. Respektive jeho variabilita – výměnou látky lze jednoduše změnit vzezření i funkčnost. Látky se liší průsvitností a k dostání jsou i plně neprůsvitné varianty. Světlou látkou s nižší gramáží naopak interiér prosvětlíte, aniž by došlo k narušení soukromí.

Dobrá zpráva je, že pořizovací cena těchto rolet není nijak závratná. Váš rozpočet rozhodně nenabourá, ale přesto získáte jedinečný prvek, který v interiéru navodí kýženou atmosféru.

Jak rolety den a noc fungují?

V čem se rolety den a noc liší od běžných rolet? Jejich princip je geniálně jednoduchý. V látce se střídají dva pruhy – neprůhledné a průhledné, a ty se mohou libovolně překrývat. Díky tomu lze vytahováním rolety snadno regulovat intenzitu procházejícího světla. V případě potřeby je možné rolety nastavit tak, aby světlo nepropouštěly vůbec.

Z hlediska ovládání nelze roletám nic vytknout. Kromě klasiky v podobě řetízku se nabízí komfortnější elektrické ovládání. Ocení ho každý, kdo chce mít stínění plně pod kontrolou, i když zrovna není v dosahu oken.

K TÉMATU  Garážový přístřešek ochrání auto i vás, až budete vykládat nákup. Může vypadat i moderně

Kde všude rolety den a noc využijete?

Využití unikátní rolety je pestré. Hodí se do domácnosti, a to do všech místností, ale také do kancelářských prostor. Působivé jsou na velkých prosklených plochách – třeba na francouzských oknech. Stačí si vybrat správnou kombinaci látek a vhodný odstín. Nabídka je pestrá a určitě v ní najdete barevné schéma, které perfektně zapadne do libovolného prostředí.

Kde se po elegantním stínění poohlédnout?

Pokud vás rolety typu den a noc nadchly, poptejte je v e-shopu Labona.cz, který odebírá špičkové stínění od renomovaného výrobce ISOTRA. Prodejce vám kvalifikovaně poradí vhodnou variantu a trpělivě zodpoví na případné dotazy ohledně sortimentu. Nakupovat u někoho, kdo vnitřním stíněním žije, je zkrátka radost!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sedavé zaměstnání je sice na první pohled nenáročné, ale svému tělo s ním přesto radost neuděláte. Tedy pokud pravidelně nesportujete, nebo alespoň nepraktikujete vhodná kompenzační cvičení. Cviky, které vám představíme v našem dnešním článku, se hodí nejen pro takzvané kancelářské krysy, ale pro všechny, které trápí bolavá záda, ztuhlý krk či jiné obdobné potíže.
Máte doma nějakého čtyřnohého mazlíčka? Nebo dokonce přímo psa? Tohle video vás pobaví! Jak dokonale nenápadní umí být psí hříšníci?
Nastávající zima s sebou kromě bruslení na zamrzlých rybnících a stavění sněhuláků nese i situace, které toto roční období dokáží znepříjemnit. Kdo z nás v zimě alespoň jednou neuklouzne na namrzlém chodníku? Ty každoročně představují hrozbu pro naše zdraví a nepříjemné pády mnohdy končí zlomeninami. Dalším zimním strašákem je velké množství sněhu padající ze střech nebo obrovské ulamující se rampouchy. Co nám pomůže se chránit?
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.
Každý člověk má nějaké zlozvyky, a zatímco některé vadí spíše okolí, jiné mohou vadit člověku samotnému. Jedním z nich jsou pocuchané nervy, které lze definovat jako neustálé vytáčení se kvůli každé drobnosti. Jelikož tato nemilá vlastnost ničí vzájemné vztahy, je dobré vědět, jak s problémem zatočit. Možností je víc než dost.
Elenu trápí to, co mnoho dalších žen, ačkoliv o tom veřejně nemluví. „Můj manžel se mi nedávno svěřil s tím, že by chtěl ještě další vztah. Jsme manželé přes dva roky, cítím se ve vztahu šťastná. Jenže mu očividně nestačím. Chtěl by ještě jinou ženu, chodit s ní na rande a dokonce souložit. A já si mám prý taky někoho najít. Jenže já nic takového nechci, co mám dělat?“ Její muž mluví o tzv. polyamorii a v mužských fantaziích se nejedná o nic ojedinělého.
Redakce Damskaliga.cz si pro vás ve spolupráci s hotelem Mariott připravila soutěž o pobyt pro dvě osoby v krásném Superior pokoji. Odpovězte správně na soutěžní otázku a vyhrajte třeba právě Vy! Soutěž trvá do 30.11.2021
Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
Pilates dělá tělo mladším. Jak to? Prodlužuje a zeštíhluje svaly, zpevňuje střed a hlavně zlepšuje držení těla. Pomocí jednoduchých cviků zkrátka umí velké výsledky! Vyzkoušela naše redaktorka Blanka. Co všechno pro vás zjistila?

Výběr článků

Čerstvé zeleninové a ovocné šťávy jsou v posledních letech takřka zaklínadlem, bez nichž se zdravý životní styl neobejde. Blahodárně působí na naše zdraví, ale jsou opravdu lepší, než ovoce a zelenina v přirozeném stavu?
S hypotečními úvěry se nyní doslova přetrhl pytel. Lidé prahnou po vlastním bydlení, a to z důvodu aktuálně se rozjíždějící inflace. Aby nedošlo k újmě na jejich úsporách, investují a nemovitosti jim přijdou jako to nejlepší východisko ze situace. Pokud i vy přemýšlíte nad koupí vlastního obydlí, ať už bude určené pro osobní potřebu nebo se bude jednat o nemovitost určenou k pronájmu, prozradíme vám, jak vybrat vhodnou hypotéku.  
Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?

Nepřehlédněte

Kapelu Maxim Trubulenc zasáhla nečekaná a hluboká ztráta. Ve věku 53 let náhle zemřel Daniel Vali, dlouholetý člen a obličej kapely. Jeho náhlý odchod způsobil vlnu zděšení a smutku mezi členy kapely i veřejností. Na sociálních sítích kapely se objevila fotka s datem úmrtí a později i dojemný snímek zpěváka, na který reagovali fanoušci četnými vyjádřeními soustrasti a vzpomínkami na jeho talent a osobnost.
Svou domácnost můžete zpestřit různými věcmi. Zatímco někdo sází na bytový textil, jiný si raději pořizuje pokojové rostliny, které dokážou vdechnout interiéru život. Pakliže patříte také mezi pěstitele, kteří touží po jedinečném prvku ve svém domově, naučte se pěstovat amarylis. Působivou pokojovou rostlinu, která je stokrát hezčí než barevný povlak na polštář.  

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek