Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Zvládněte nepříjemný přechod s grácií

Křik a pak pláč, pocity nepochopení a smutek. Výkyvy nálad jsou jen jedním z nepříjemných příznaků klimakteria. K těm dalším patří návaly, noční pocení a nespavost. I proto je přechod pro mnohé velkým strašákem. Jestli se to týká i vás, pak je na čase změnit myšlení a přístup. Nejde o žádné stigma! Klimakterium je přirozenou etapou v životě každé ženy a navíc v dnešní době existuje řada způsobů, jak toto období usnadnit.
přechod
Poradíme vám, jak zvládnout přechodné období!

Kdy přesně můžete přechod očekávat, se říct nedá. Napoví vám váš gynekolog a také to, kdy jej prožívala vaše matka. Jde totiž o velmi individuální záležitost a přesná věková hranice neexistuje. Stejně tak se nedá určit, jak silné příznaky budete pociťovat. První signály se objevují zhruba kolem čtyřicátého roku, kdy začnou klesat hladiny progesteronu a estrogenu. Snižuje se produkce vajíček. Toto období se označuje jako perimenopauza. U některých žen může mít tato změna dopad na psychiku. Začnou mít pocit, že jejich život postrádá smysl. Jak se tato etapa blíží ke konci, mnohé ženy s vynechávající periodou propadají panice. Konec menstruace je pro ně důvodem k depresi, že už jsou „staré“.

Nepříjemné projevy menopauzy

Po posledním cyklu nastupuje menopauza. To je nejnáročnější období z celého přechodu. Hladiny hormonů se mění. Dostavují se návaly horka, bolesti kloubů a svalů. Ženy jsou často zbroceny potem a trpí nespavostí. Tu doprovází únava. Kromě tělesných symptomů se objevují i ty psychické. K nim patří výkyvy nálad, plačtivost, úzkosti a snížené sebevědomí. 61 % dam uvádí, že je něco z tohoto výčtu trápilo. Čtvrtina se dokonce v období přechodu léčila z depresí.

Pomůže pozitivní přístup a bylinky

přechod
Perfectday pro ženy

Ovšem nenechte se vystrašit. Nakonec každá žena toto období překoná a jsou i cesty, jak lze projevy menopauzy zmírnit. Rychlou úlevu vám přinesou osvědčené bylinky a z nich vyrobené preparáty obsahující fytoestrogeny. Jde o přírodní a účinnou alternativu k hormonální léčbě. Pokud hledáte opravdu kvalitní doplněk stravy zaručující dostatečné dávkování účinných látek, novinka Naturevia PerfectDay je pro vás nejlepší volba.

 Obsahuje nejúčinnější přírodní látky, jejichž vhodnou kombinací je dosaženo maximálního účinku. Z bylinek byl na výrobu tohoto doplňku stravy použit ploštičník, který zmírňuje deprese a výkyvy nálad. Také snižuje počet a délku trvání návalů horka a pocení. Chmel pak celkově zklidní a drmek pomůže k hormonální rovnováze. Nechybí ani sója a vitamin D, který je důležitý pro udržení pevných kostí. Navíc účinnost přípravku byla potvrzena českými lékaři. Podle nich 70 % žen již po třech týdnech užívání zaznamenalo nižší počet návalů a po dvou měsících bylo zcela bez nich 22 %. Přitom stačí užívat jednu kapsli denně.

K TÉMATU  Nejčastější ženské problémy, které muže absolutně nezajímají

Věnujte se koníčkům a dělejte si radost

Jakmile odezní menopauza, nastupuje postmenopauza. Některé symptomy jako návaly horka či výkyvy nálad postupně mizí a tělo se během ní srovnává. Celý přechod lze zvládnout i díky bylinkám a přípravkům z nich. Ale je to také hodně na vás. Pokud si zachováte pozitivní přístup a přijmete klimakterium jako přirozenou etapu, bude pro vás snazší se s ním vyrovnat. Dělejte si radost maličkostmi. Věnujte se svým koníčkům a nezapomínejte na pohyb. Díky tomu přechod zvládnete s grácií a budete dámou, která si užívá život v každém věku!

Zdroj: www.naturevia.cz

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Milování většina z nás vnímá jako jednu z nejpříjemnějších věcí na světě. Jde o romantické souznění dvou duší. O fyzický i psychický požitek, který zpravidla popisujeme pozitivně. Najdou se mezi námi ale tací, kteří se na sex rozhodně nedívají tak toužebně, jako většina ostatních. Ba naopak, tihle lidé mají ze sexu strach.
Práce na počítači, hraní her či sledování televize mají společné jedno a tím je enormní zátěž na oči. Displeje digitálních přístrojů totiž vyzařují modré světlo, které představuje obrovské množství energie, s níž se musejí oči vypořádat. To, co se ze začátku může projevovat jako podráždění, únava či zarudnutí, může mít časem nepříjemné následky v podobě zhoršení zraku.
Neustálé převalování, polštáře na uších, probděné noci, špunty v uších. Přijde vám to povědomé? Pak právě váš partner nebo partnerka chrápe. Nemusíte se obávat toho, že byste v tom byli sami. Najde se mezi námi vícero lidí, kteří se ptají na jednu otázku, a sice jak se zbavit chrápání, které nám nedá v noci spát?
Býti potomkem slavného rodiče nebo rovnou obou rodičů se může jevit jako nelehká pozice. Od takovýchto jedinců se mnohé očekává, ať už zdědění krásy nebo talentu. Někteří se rozhodnou jít ve šlépějích svých rodičů, jiní zvolí o něco jiný směr a další se zase světu popularity snaží co nejvíce vyhnout a žít si svůj život mimo vědomí veřejnosti.
Pleťová séra jsou nepostradatelnou součástí naší každodenní péče o obličej. Výběr toho správného však může být docela náročný krok. V první řadě musíte zjistit, co vaše pleť potřebuje, a pak teprve hledat to správné pleťové sérum.
Kapelu Maxim Trubulenc zasáhla nečekaná a hluboká ztráta. Ve věku 53 let náhle zemřel Daniel Vali, dlouholetý člen a obličej kapely. Jeho náhlý odchod způsobil vlnu zděšení a smutku mezi členy kapely i veřejností. Na sociálních sítích kapely se objevila fotka s datem úmrtí a později i dojemný snímek zpěváka, na který reagovali fanoušci četnými vyjádřeními soustrasti a vzpomínkami na jeho talent a osobnost.
Jakým ženám jsou muži nevěrní? Možná jste přesvědčená, že vám se nic takového stát nemůže. Nebo si dokonce myslíte, že za nevěrou stojí nedostatek intimností, studené večeře či nevyžehlené košile. Jste si tím ale jistá?
Bydlíte v bytovce nebo v paneláku? Zřejmě i vy máte potíže s velmi suchým vzduchem v místnostech. Jak ho efektivně zvlhčit a co suchý vzduch vlastně způsobuje?
V každém vztahu někdy nastane čas, kdy se lidé hádají, dohadují, přehodnocují své názory. Takové menší krize jsou v každém vztahu běžné a můžete je očekávat. Velké krize většinou přicházejí s tím, jak se vztah mění a vyvíjí. Mohou vás potkat dříve či později, avšak odborníci se shodují v tom, jaké kroky (a i roky) ve vztahu bývají kritické.
Typy zahrad dělíme podle přístupu k jejich řešení. Jaké rostliny na nich vysadíte už je potom další krok, i když má podle dané charakteristiky také svá pravidla. Vyberte si z mnoha stylů ten, který je vám nejbližší.
Zvažujete, že svému dítěti začnete dávat kapesné a nevíte, kdy je nejlepší čas? Jak začít a co všechno dopředu promyslet?
Ano, řeč bude tentokrát o mužském přechodu. O tom, co se děje v tuto dobu u žen se mluví hodně, ale téma mužské andropauzy je stále tak trochu opomíjenou záležitostí. I muži však mohou toto období vnímat jako velmi náročné a přináší jim celou řadu nepříjemností. Co se v jejich těle děje, a jak se s těmito změnami co nejlépe vyrovnat?

Výběr článků

Módní inspirace není nikdy dost. Pokud jste tedy i vy nadšená fashion milovnice, rozhodně vám neunikly aktuální trendy, které nás během podzimu a zimy 2022/2023 čekají. Na scéně se objeví maximálně pohodlné teplákové soupravy i elegantní dámské šaty. Co bude tím pravým, co letos oblečete vy?
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Doba adventní, pečení cukroví, bramborový salát se smaženým kaprem a očekávání příchodu Ježíška – to vše k Vánocům jak je známe my patří. Ovšem víte, kde se tyto tradice a zvyky skutečně vzaly a kam až sahají kořeny Vánoc?

Nepřehlédněte

Vstávejte s úsměvem! I na dnešní sváteční den pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová horoskop, který poradí, čeho se dnes raději vyvarovat.
Každý z nás si přeje mít prostorný a světelný byt. Dostatek světla působí pozitivně na naši psychiku a vybízí také k větší aktivitě a kreativitě. Máte i vy rozpoložení bytu, které přirozenému světlu příliš nepřeje? Máme pro vás skvělé tipy, jak si do interiéru světlo přidat. Výsledek bude fascinující!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek