Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Aby vás na dovolené nezastavila zácpa

Každý druhý zažil během některé své dovolené zažívací potíže. V této souvislosti se častěji mluví o cestovatelském průjmu, ovšem i druhý extrém dokáže dovolenou pokazit. Zácpa umí vystavit stopku všem radostem. Čekáte a ono nic. Jste stále více nafouklí, bolí vás břicho a může se dostavit i malátnost. Pokud k ní máte sklony, tak svému zažívání pomozte.
zácpa
Jak se vyhnout nepříjemným zažívacím potížím?

Za tyto zdravotní neduhy může nejčastěji psychika. Právě stres spojený s cestou a volnem může být spouštěcím faktorem. Přidáme-li k tomu jiný stravovací režim s často menší konzumací vlákniny, nebo naopak nezřízeným přejídáním, jelikož bufetové menu k němu často svádí, problém je na světě velmi rychle.

Výsledkem je, že to pak nejde. Na nějaký výlet nemáte ani pomyšlení, co kdyby to na vás zrovna přišlo. Najít v ten správný okamžik toaletu, nemusí být vždy jednoduché. Navíc zácpa vás může potkat naprosto kdekoliv, tedy i při dovolené v Česku.

Řešením zácpy je projímavé ovoce

Naštěstí existuje i šetrné řešení, jak se zácpy zbavit. Stačí zajít do lékárny a pořídit si přípravek Fructolax Ovoce&Vláknina. Ten je k dostání v podobě tablet či žvýkacích kostek. Tablety obsahují výtažky z ovoce a vlákninu. Jsou účinné, nenávykové a zároveň velmi skladné, takže se vám snadno vejdou do tašky či kabelky.

zácpa
Fructolax ovocná vláknina

Žvýkací kostky pak obsahují ztužené projímavé ovoce, jež vám pomůže rozhýbat střeva. Výtažky z tamarindu indického, fíků a reveně lékařské pomáhají zprůchodnit střeva a přispívají k pravidelnému vyprazdňování. Ať se rozhodnete pro tablety či kostky, tak stačí večer jeden „kousek“ spolu se sklenicí vody a výsledek se dostaví ráno. Ale nemusíte mít obavy, přípravek je 100% přírodní, nenávykový a nemá žádné vedlejší nežádoucí účinky. Tedy nedráždí střevní stěnu, ale pouze povzbuzuje funkci střev.

Nepodceňujte přípravu Máte-li sklony k zácpě, měli byste si dávat dobrý pozor na to, co jíte a děláte. Nejlepší obranou proti zažívacím problémům je totiž prevence. Pokud už přece jen na ně dojde, pak je dobré mít po ruce vybavenou lékárničku. Ta moc místa v zavazadle nezabere a nikdy nevíte, kdy vám přijde vhod.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
Možná jste již v rádiích zaznamenali hit Bad Guy, který rozhodně nepatří mezi mainstream. Kdo je slečna, která letos posbírala snad všechny americké ceny Grammy?
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?
Méně je někdy více či v jednoduchosti je krása. To jsou slovní spojení, která v pečující kosmetice platí snad ještě o něco více než jinde.
Sotva jste se vrátili ze záchodu a už je to zase tady. Musíte si znovu a naprosto neodkladně odskočit na malou. Máte totiž pocit, že váš močový měchýř každou chvíli praskne nebo že zkrátka nedojdete na toaletu včas. Ve výsledku ale dost často zjistíte, že co se objemu týče, jakoby to bylo mnoho povyku pro nic. Poznáváte se v tom?
Říká se, že historie, ač je sebevíc temná, by se měla připomínat. Důvod je prostý - pokud budeme mít neustále na paměti hrůzy, ke kterým v minulosti docházelo, nedovolíme, aby k něčemu podobnému došlo i nyní. I z toho důvodu se stále točí filmy s osvětimskou tématikou, které jsou založeny na skutečných událostech, nad kterými se jen nevěřícně kroutí hlavou. Kromě filmových snímků stojí za přečtení také knihy o koncentračních táborech, které vás možná více vezmou za srdce.  
Je zcela na místě, aby jsme vzhledem k času stráveném v kuchyni, vybrali přesně tu, která bude tvořit ucelený design celého bytu či domu, tak také, aby nám efektivně sloužila. Pro splnění těchto podmínek je tak potřeba pečlivě vybírat a přihlédnout v neposlední řadě i k ceně. Tak jaká bude ta vaše vysněná kuchyně? Pojďme se na to společně podívat!
Je spousta úžasných přípravků, které nám během pár vteřin pomohou zdokonalit naše vlasy. Jenže... Pokud jste majitelkou bohémských vlnek nebo roztomilých kudrlinek, pak víte, jaký je to s nimi občas kříž, aby vypadaly opravdu zdravě. Oproti jiným vlasům totiž mají větší tendenci k lámaní, třepivosti a suchosti. Naštěstí jsou ale k mání různé přípravky pro podporu vln, z nichž některé jsme za vás otestovali.
Cestování se stane vášní prakticky každého, kdo se do něj ponoří a kdo si začne sepisovat seznam míst, která by chtěl během svého života navštívit. Na wish listu prakticky každého cestovatele se nachází nádherná Paříž, Fontána di Trevi v Římě nebo Spojené státy, které se chtějí zažít už jenom kvůli odlišné kultuře a faktu, že se jedná o naprosto jiný svět. Co si na papír ale napsat i taková místa, o kterých se předpokládá, že za pár let zmizí z povrchu zemského?
Květináče dnes mají spoustu podob. Ty venkovní mohou být i samozavlažovací, ale nejdůležitější je materiál. Oblíbené jsou betonové nebo ratanové květináče. Samozřejmostí jsou ale i klasické keramické květináče, a nejlevnější variantou jsou potom ty plastové, které ale také umí vypadat k světu.
Blíží se vaše dovolená a vy přemýšlíte, jestli vzít svého domácího mazlíčka s sebou. Myslíte, že mu bez vás bude smutno, ale jak se bude cítit na pláži nebo na horách? Pes může chodit s vámi, ale kočka? Ať se rozhodnete odjet sama a mazlíčka svěřit do péče jiné osoby, nebo pojede s vámi, příprava se vyplatí.
Jak si potvrdit, že krmivo, které svému psovi kupujete, je té nejvyšší kvality a skutečně obsahuje vše, co pejsek ke spokojenosti potřebuje? Ověřte si, zda obsahuje následující suroviny a zaměřte se na chování a vzhled svého psího kamaráda.

Výběr článků

Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.
Snad každé dítě se v předvánočním období těší na adventní kalendář s roztomilými obrázky, pod jehož okénky najdou sladkou čokoládku pro každý den. A protože radost si zasloužíme i my větší, postupně vznikly také kalendáře pro dospěláky, vždy tematicky laděné. Nutno ale uznat, že čím více takových hračiček, tím větší množství nadbytečného odpadu, který na planetě prostě nechceme. A právě proto se pomalu rozšiřuje trend udržitelných adventních kalendářů, které vás budou těšit po dlouhou dobu a příroda vám za to od srdce poděkuje.
Rozhodli jste se sobě nebo svým blízkým udělat radost a koupit jim chytré hodinky? Dalo by se říct, že chytré hodinky jsou výkřikem módy a že je to trend, který je budoucností. I proto je každý chce mít. Zvyšující poptávka vede ke zvyšující se nabídce a rázem není tak snadné vybrat si jedny, které nám budou dělat společnost. Pojďme si tedy prozradit, jak vybrat chytré hodinky, které budou tím nejlepším parťákem v každodenním životě.

Nepřehlédněte

Nevěra je nepříjemná zkušenost, která dokáže zamávat i tím zdánlivě nejsilnějším vztahem. Mezi ženskou a mužskou nevěrou panují rozdíly. Jaké?
Je samozřejmé, že člověk rád pomůže svým dětem a příbuzným, pokud se dostanou do finanční tísně. Ovšem v praxi se podle právníků a exekutorů často stává, že dlužník peníze nevrací. V rodině to může být problém, který nevratně naruší dobré vztahy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek