Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Volný čas. Jak v domácím prostředí naložit s prázdnem tak, abyste se nesežrali?

Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.
volný čas
Nudíte se? Kupte si medvídka mývala! Anebo se raději inspirujte našimi tipy, jak trávit volný čas. (zdroj foto: pixabay.com)

17. 04. 2020

Pojďme za kulturou, pohybem i vzděláním – vše z pohodlí domova, a bez rozdílu věku! Stravte volný čas doma smysluplně.

Kultura ve vašem obýváku

Chybí vám kino, koncerty, divadlo a galerie? Samozřejmě chápeme, že atmosféru, na kterou jste zvyklí, vám domácí prostředí nenahradí, ale nechat si zkazit náladu je úplně zbytečné. Vyběhněte s blbou dobou a obklopte se vším, co máte rádi! A to z pohodlí vaší pohovky!

Živé koncerty nabízejí na svých facebookových a instagramových stránkách celé řady interpretů nebo rádií – zkuste třeba Pavla Šporcla a dopřejte si jeho houslové koncerty z obýváku. Nechte se pohladit hlasem naší jedinečné pěnice Lucie Bílé, která pořádá živáky ze své rodné vesnice, a to v doprovodu Petra Maláska.

Zlepšete si náladu divadelním vystoupením – například na YouTube jsou každý týden zveřejňovány příjemné živé vystoupení ze Studia DVA s názvem Jsme s vámi. Pokud si přejete podpořit divadlo, můžete si zakoupit i dobrovolné vstupné.

Rádio Impuls, které si drží prvenství v poslechovosti v rámci naší země, se rozhodlo, že každý večer odvysílá záznam jednoho z živých koncertů – každý den se tak můžeme od osmé hodiny večerní těšit na živáky No Name, Olympicu, Daniela Landy a dalších interpretů.

Virtuální muzea

A i když nyní dveře světoznámých muzeí a galerií zůstávají zavřené, je více než příhodná doba pro jednu z virtuálních návštěv. Navštivte například Muzeum Fridy Kahlo v Mexiku, zažijte prohlídku jednoho z největších světových muzeí – Ermitráž v Petrohradě, které zahrnuje na 3 milióny exponátů a největší světovou obrazárnu, a vychutnejte si pětihodinovou prohlídku z pohodlí svého domova. Nejenže zabijete volný čas, ale ještě budete mít dobrý pocit, že “žijete” kulturně.

Aktivní zábava

Sedět a dívat se na krásná umělecká díla je sice záslužné, a potěšíte tak svou duši i srdce, ale tuto činnost je třeba střídat s aktivní zábavou. Měli jste někdy chuť podívat se, co všichni vidí na józe? Není lepší chvíle! Jóga je nenápadné cvičení, které pracuje s váhou vašeho těla. A dokážete se při ní pořádně zapotit! Dejte si do těla a udržujte se fit pomocí jógy. Přístupy online dnes nabízí mnohá větší jógová studia.

K TÉMATU  Veselý vánoční animovaný film pro pobavení. Se svíčkami raději opatrně!

Sebe i děti všech věkových kategorií pak skvěle zabavíte například při hře Just Dance, což je hra pro konzoli od Play Station. Skvěle se zabavíte, naučíte se nové pohyby, a až skončí období, kdy jsme zavření doma, budete na tanečním parketu za hvězdu. Tak co, jdete si užít trochu pohybu a legrace z počátečních nezdarů? To je skvěle strávený volný čas.

(zdroj foto: mobygames.com)

Něco nového se naučit

Pobyt doma je jedinečnou příležitostí – když budete střídat aktivní a pasivní části dne, dokonale se zabavíte. A to i tím, že se pustíte do nových výzev. Naučte se modelovat pomocí 3D tiskárny, zkuste se pomocí příjemných návodů postarat o svou výtvarnou dokonalost a staňte se přeborníky v malování akrylovými barvami, vyrobte si z pohodlí domova vyvýšený záhon, vertikální zeď nebo třeba záhon pro jahody.

Naučte se hrát na piano nebo kytaru. Nápadů je na internetu víc než dost. Kreativní chvíle přinášejí do života pocit zadostiučinění, úspěch, a především užitečnost našeho konání.

Kterým zlepšovákem si zpříjemníte svůj volný čas vy? Už víte, co vše můžete z domova zvládnout?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jste doma a už nevíte, co dělat. Čas na koníčky! Které aktivity zavést či ,,oprášit”?

Domácí aktivity v době karantény jsou nevyhnutelné. Dochází nápady? Máme několik tipů na skvělé domácí aktivity pro celou rodinu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Plánování dětského pokojíčku je zábava, ale musíte počítat s tím, že s přibývajícím věkem přijdou změny jeho vzhledu i vybavení. Děti mají rády barvy a potřebují svůj vlastní prostor k hraní. Inspirujte se originálními nápady. Tady jsou dětské pokoje pro nejmenší.
Když vám několik lékařů nezávisle na sobě oznámí, že v pětadvaceti letech máte počínající artrózu a nic se s tím nedá dělat, můžete udělat dvě věci. Buď to vzdát a trpět po zbytek života bolestmi kyčlí a všeho možného, nebo lékařům nevěřit a vzít situaci do vlastních rukou.
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.
Letos se očekává, že začnou padat ceny nemovitostí. Důvodem je právě panující koronavirová krize, která dostane řadu lidí na finanční dno. Jelikož se propad cen nemovitostí předpokládá, lidé zjišťují své možnosti týkající se hypotéky.
Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Sociální sítě jsou dnes mocné marketingové nástroje, které nutně nemusí být určeny jen k propagaci byznysu nebo nějakého produktu. Mohou to být zrcadla nás samotných a lze si z nich vytvořit i pasivní příjem. Stačí, aby byl instagramový profil dostatečně atraktivní, získal určitý počet sledujících a byl hojně navštěvovaný. K tomu všemu mohou přispět instagramové šablony a dalších několik tipů.
Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Křišťálově průzračná voda, sluneční paprsky v plné síle, relax na písečných plážích a k tomu dechberoucí výhled na panorama majestátních hor. Jaká nejkrásnější rakouská jezera stojí za to navštívit?
Honba za štíhlou a sexy postavou pokračuje, i když léto už je dávno za námi. Lidé se zkrátka chtějí udržovat v kondici. S nedávnými vánočními svátky však byla píle trochu mařena vynikajícím cukrovím a samými smaženými pokrmy. Během tohoto období na sklonku roku je třeba vykázat opravdu pevnou vůli, díky které odoláte i alkoholu. Především ten je při cvičení jedním velkým tabu.
Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Každý člověk ví, že kvalitní spánek je velice důležitý. Během dostatečně dlouhého a dostatečně kvalitního spánku dochází k regeneraci našeho organismu, který se připravuje na další celodenní fungování. Abychom se vyspali doslova dorůžova, svůj spánek můžeme zkvalitnit například vhodnou matrací nebo dobrým polštářem. Za kvalitním spánkem však stojí i pokojové rostliny v ložnici, které nejen, že perfektně čistí vzduch v interiéru, ale které jsou taktéž prevencí nachlazení. O jakých konkrétních pokojových rostlinách je řeč?

Výběr článků

Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Fascinují vás příběhy lidí s všemožnými podivnými chorobami či tělesnými deformacemi? Připadáte si kvůli tomu jako lidské hyeny? Nezoufejte si, podle amerických psychologů to je naprosto normální.
Máme tu nový rok, nejspíš jste si stanovili různá předsevzetí a jedno z nich může být právě cvičení. Možná jste se ale pokoušeli cvičit už dřív, ale moc dlouho vám to nevydrželo. Anebo jste se k tomu nakonec ani neodhodlali. Čím to vlastně je? A jak to jednou provždy vyřešit a doopravdy se cvičením začít? Pojďme si o tom něco povědět!

Nepřehlédněte

Každý z nás si přeje mít prostorný a světelný byt. Dostatek světla působí pozitivně na naši psychiku a vybízí také k větší aktivitě a kreativitě. Máte i vy rozpoložení bytu, které přirozenému světlu příliš nepřeje? Máme pro vás skvělé tipy, jak si do interiéru světlo přidat. Výsledek bude fascinující!
Koupili jste si nové pokojovky a zaléváte je jako diví, aby vám rostly jako z vody? Pak si dejte pozor na to, abyste je nepřelili. Zatímco rostlina se zanedbanou zálivkou se dá ještě zachránit, po přelití dochází k uhnívání kořenů a tím i k úhynu samotné rostliny. Je spousta důvodů, proč přehnaná péče pokojovkám škodí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek