Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Dovolená pro seniory nebo dovolená 55+ je teď hitem reklamních kampaní. Stojí opravdu nabízené výhody za to?

V padesáti pěti letech se dnes málokdo ztotožní s pojmem senior. Důležité je ale to, že mnoho cestovních kanceláří nabízí pro lidi ve věku 55 let a více výhodné podmínky pro dovolenou. Dovolená pro seniory na vás vyskakuje na každém rohu, skutečně se ale tak vyplatí, jak cestovky inzerují? Zjistili jsme to!
Dovolená pro seniory nebo dovolená 55+. Opravdu se vyplatí?
zdroj: 123RF.com

19. 03. 2019

Obědy zdarma! U jarních termínů plná penze za cenu polopenze!

Tyto a další podobné slogany provázejí nabídky cestovních kanceláří. Programy pro seniory vznikly v roce 2009 z popudu španělské vlády, jejímž cílem bylo udržet v turistických regionech zaměstnanost po celý rok, a tak nabídla finanční příspěvky a pobídky cestovním kancelářím, které přivezou turisty i mimo hlavní sezónu. A kdo jiný by to mohl být, než senioři. Ke španělské vládě se časem přidaly i další destinace, takže nyní se nabízí seniorům 55+ (a často již 50+) výhodné cesty také do Albánie, Ománu, Bulharska, Turecka, Itálie a dalších zemí.

Podmínky účasti

Dotovaný pobyt pro danou věkovou kategorii znamená, že obchodní partner a cestovní kancelář ve spolupráci s národní centrálou rozvoje cestovního ruchu příslušného státu, nebo také regionu či města, nese část nákladů na tento pobyt. Základní myšlenkou  je zajištění kompletního servisu pro klienta, mimo dokoupené fakultativní výlety a služby. Ale to je snad běžné pro všechny věkové kategorie, že? Výhodou je, že v případě většiny destinací může být osoba splňující věkovou kategorii doprovázena jedním dalším cestujícím libovolného věku, a to za stejných podmínek.

Dostanete především kompletní servis

Tím se ale podle informací  na stránkách cestovních kanceláří rozumí především fakt, že mnoho seniorů neumí cizí jazyk a je pro ně nesnadné se v dané destinaci domluvit. Nabízejí proto především nepřetržitou péči delegátů, fakultativní výlety přizpůsobené svou náročností fyzickým možnostem seniorů. Také dostupnou lékařskou péči.

Je to skutečně taková výhoda?

Péče delegátů by měla být naprosto běžnou službou cestovní kanceláře pro cestovatele jakéhokoli věku. Nedokážu si představit, co víc by mi mohl delegát splnit, než při běžném výkonu své práce. Právě tak dostupnost lékařské péče, pokud jedeme na běžný pobyt, je samozřejmá. V každém hotelu vám zavolají lékaře nebo doporučí, kam jet s případným zdravotním problémem.
A výlety? Z množství výletů si může vybrat každý, a je jen na něm, zda se na to fyzicky cítí či ne.

K TÉMATU  Jarní trendy klepou na dveře. Co se bude nosit?

Jak je to s cenami?

Očekávaly jsme, že ceny při těchto dotovaných zájezdech budou opravdu nižší.  A nejen kvůli tomu, že jde o mimosezónní záležitost. Ceny nám však kupodivu při srovnání přišly naprosto srovnatelné s běžnou nabídkou. Pátraly jsme na webových stránkách dvou českých cestovních kanceláří a srovnávaly. Hotel Grand Atilla v Turecku v první polovině května na 8 dní: pro seniory 55+ byla cena od 11 290 Kč. Pro běžné klienty (tj. nedotované) od 10 790 Kč. U druhé cestovní kanceláře jsme si vytipovaly Globales Palmanova Palace ve Španělsku. Dotovaná cena na 5 dní pro seniory: od 11 490 Kč. Nedotovaná cena pro běžné klienty: od 11 290 Kč.

Takže pozor, aby vás dotovaná dovolená nevyšla nakonec na víc, než při běžné cestě!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je tady, proto je čas obout se do teplejší a pevnější obuvi. Trendy pro podzim 2022 vás nadchnou. In je pohodlí a funkčnost. Mrkněte, jaké se letos budou nosit kozačky, kotníkové boty a boty na sníh. Pro každou ženu máme spoustu tipů, ze kterých si vyberete. Využijte podzimního Black Friday a nakupte nejlepší boty za zlevněné ceny. Boty si můžete pořídit i na další sezóny, proto volte kvalitní materiály a prověřené značky.
Můžete lásku ovlivnit tím, co naservírujete k obědu? Přísloví, že láska prochází žaludkem, má určitě svůj význam. Jídlo je totiž jeden ze způsobů, jak zapůsobit na partnera, uklidnit ho nebo povzbudit pro další partnerské aktivity. A také společně strávit denně klidný čas.
Období, kterým nyní procházíme, je složité. A asi bychom se shodly na tom, že pro všechny. Staří lidé jsou samotní, mladí lidé musí řešit péči o děti a jejich výuku. Hodně domácností se potýká s nedostatkem peněz. Někteří se potýkají se špatným zdravotním stavem. Věřte ale, že bude líp, a je potřeba si udržet, alespoň někdy, dobrou náladu. Tak si dejme nějaké super české komedie!
Miloš Zeman brzy sesedne z pozice hlavy státu. 8. března 2023 tomu bude 10 let od složení prvního prezidentského slibu Milošem Zemanem. Byl zvolen, jako první, přímou volbou a svůj mandát po pěti letech obhájil. Třetí kandidaturu Ústava nepovoluje, a tak teď Česko hledá nového prezidenta. Nebo historicky první prezidentku? Po čem volá naše společnost?
Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.
Plavání s kojenci je v posledních letech na vzestupu. Kdo nechodí plavat, jako kdyby nebyl. A proč? Protože plavání přináší mnoho výhod nejen pro miminka, ale také pro jejich maminky.
Svatba je přelomovým a krásným dnem v životě. Aby byl svatební den nezapomenutelný zejména pro nevěstu a ženicha, je důležité zvolit i tu správnou hudbu. Výběr svatebních písní ovšem není žádná legrace. Co si nevěsty nejčastěji přejí a co se aktuálně hraje? Vyzpovídali jsme DJ, který má v tomhle směru mnohaleté zkušenosti. A zeptali jsme se i samotných nevěst.
Řeč je v našem životě velmi důležitá. Přece jen si jistě hned po pár větách všimnete, pokud někdo nevyslovuje zcela správně, koktá nebo mu dělá potíže výslovnost některých písmen. Řeč se u nás vyvíjí od útlého dětství a je dobré sledovat, jestli tu nenastávají nějaké potíže. Ty je mnohem snazší řešit okamžitě než později v dospělosti.
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
LED neon je moderní alternativou k tradičním neonovým trubicím. Jedná se o flexibilní světelné pásky, které jsou navrženy tak, aby napodobovaly vzhled a efekt neonu. Ovšem oproti těm tradičním, jak je známe, nabízejí mnoho výhod. A to jak z ekonomického, tak i ekologického hlediska.
Dejte si pozor na krmení pejsků "od stolu". Poradíme vám, které potraviny určitě nesmíte dát svému čtyřnohému mazlíčkovi.
Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?

Výběr článků

Odlety na vytouženou dovolenou bývají občas hektické a stejně tak působí i letiště. Musíte najít místo odbavení, projít kontrolou a nakonec trefit správný gate. Většinou vše funguje hladce. Co ale dělat, když se let opozdí, zruší, nebo nestihnete navazující letadlo?
Připravuje vás o nervy celulitida nebo akné? Řešení těchto kosmetických problémů představuje olej z čajovníku australského. Mimochodem, ten vás zbaví také lupů a pomáhá zneviditelnit vzhled jizev!
Léto si každý z nás spojuje s opalováním a všichni se na něj nesmírně těšíme-. Konečně totiž může naše tělo získat bronzový odstín bez toho, aniž bychom museli navštěvovat solárium. Jenže co až léto bude pryč? Co pak? Vyvstává najednou otázka, jak si udržet opálení po co nejdelší dobu. Tento článek obsahuje nejúčinnější tipy na to, jak opálení co nejvíce prodloužit a pyšnit se tak krásným tělem i několik měsíců po dovolené.

Nepřehlédněte

High Desert Modern house se nachází v malém městě Bend v americkém Oregonu, v dosahu horských sjezdovek. Překrásná rezidence vás svým řešením uchvátí. Hlavní myšlenkou domu jsou posuvné panely, které mohou úplně oddělit a doslova skrýt jednotlivé prostory navzájem.
Sobota bude velmi mystická. Co nám slibuje Luna v Panně? Co dělat a čemu se o víkendu vyvarovat? Více se dozvíte v našem pravidelném horoskopu krásy a duševního zdraví astroložky Naďi Šmídové.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek