Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Rádce: Vybíráme stůl do kuchyně. Trendem je masiv. Je odolný a stylový. Jaká kritéria by měl splňovat a podle čeho jídelní stůl vybrat?

Žádná domácnost se neobejde bez jídelního stolu. Mezi všemi vyniká stůl z masivu, bytelný a odolný nábytek z masivního dřeva. Můžete vybírat z nespočtu tvarů i materiálů, jako dub, buk, ale i borovice nebo jedle. Stůl z masivu se stane dominantou vaší kuchyně nebo obývacího pokoje.
vybíráme jídelní stůl
zdroj: estilofina-nabytek.cz

05. 02. 2019

05. 02. 2019

Velikost stolu je důležitá

Nejprve se zaměřte na velikost jídelního stolu. Je důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Správně zvolený stůl by neměl zabírat zbytečně moc místa a tím znemožňovat volné procházení. Naopak pokud zvolíte příliš malý, bude se vám u něj velmi nepohodlně stolovat. Moderní jídelní stoly mají mnoho funkcí.  Zvolit si můžete nejen nastavitelnou výšku, ale i jeho délku, zda by měl mít odkládací desku či nikoli a zda třeba toužíte po šuplíku či dalších vychytávkách, ať už skrytých nebo ne.

Velikost by měla odpovídat velikosti místnosti

Je třeba si vše před nákupem proměřit. Stůl by měl mít kolem sebe dostatek volného prostoru k pohybu i k odsouvání židlí. Velikost se také odvíjí od počtu osob, které u něj budou pravidelně sedět. V ideálním případě jej mírně naddimenzujte pro případ, že by přišla návštěva. Minimum je pro jednu osobu 60 x 40 centimetrů. Za pohodlnou výšku se považuje 75 cm. Je dobré si tohle v obchodě vyzkoušet.

Stůl z masivu
zdroj: estilofina-nabytek.cz
Stůl z masivu
zdroj: kontenta.co.uk

Jak vybrat tvar?

Ačkoli trendy pro rok 2019 velí oblé tvary, nejoblíbenějším tvarem je stále obdélník. Měl by mít minimální velikost pro čtyřčlennou rodinu 120 x 80 centimetrů. Pokud vám to prostor dovolí, klidně si zvolte větší.

Čtverec: ideál pro dvě osoby

Pokud jste doma dva nebo bydlíte v garsoniéře, pak je pravou volbou stůl se čtvercovým tvarem. Jeho rozměry by měly mít minimálně 80 x 80 centimetrů.

K oválu se vejde více lidí

Jednoznačnou výhodou oválného stolu je jeho variabilita co se usazení počtu osob týče. Jednoduše řečeno, vejde se k němu více lidí, než na kolik je dimenzovaný. Hodí se do domácnosti, kde jsou malé děti kvůli riziku úrazu. Ale jak už bylo řečeno, kulaté hrany jsou letos v kurzu, takže proč ne i k vám domů.:)

K TÉMATU  Čtyři jednoduché recepty, na které potřebujete pouze dvě ingredience! Zkuste čokoládové brownies nebo sýrové chipsy!

Kulatý stůl je náročný na prostor

Kulatý jídelní stůl vyžaduje větší prostor, a tak se do malých bytů nehodí.  Pro 3-4 osoby je vhodný ten o průměru 100 cm. Pokud vás stoluje více, stačí si za každého připočítat k tomuto číslu zhruba 25 centimetrů navíc. To by mělo stačit.

Stůl z masivu
zdroj: rekonstruujeme.cz

Další inspirace pro vás

Stůl z masivu
zdroj: onemarket.cz
Stůl z masivu
zdroj: nabytek-reaction.cz
Stůl z masivu
zdroj: onemarket.cz
Stůl z masivu
zdroj: modrastrecha.cz
Stůl z masivu
zdroj: nabytek-reaction.cz
Stůl z masivu
zdroj: hezkakuchyne.cz
Stůl z masivu
zdroj: moebel-extra.eu
Stůl z masivu
zdroj: biano.cz
Stůl z masivu
zdroj: nabytek.sousede.cz

Tak co, už máte jasno?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.
Jídlo, zdroj energie, ale také droga, na které je závislá celá planeta. Jídlo řešíme prakticky celý život a ne nadarmo se říká, že jsme tím, co jíme. Potraviny ovlivňují nejen to, zda budeme mít nadváhu, ale také mají vliv na nemoci orgánů v našem těle a působí na náladu, imunitu, kvalitu našeho spánku a celkovou psychickou pohodu.
Navštívit jednou za čas kadeřníka? Proč ne, ale radikální zkrácení a nový účes vás doslova promění v jinou osobu. Podívejte se kadeřníkovi přímo pod nůžky.
Kdo a kdy má komu volat? První rande bylo fajn a ráda byste se sešla znovu. Měla jste pocit, že protějšek stojí o schůzku také. Ale nedomluvili jste si ji. Nechali jste si otevřená zadní vrátka. Týden utekl a on nevolá. Zavoláte mu?
Kolují všude a někdy je těžké vyfiltrovat, co je pravda a co je pouhá spekulace. Mýty jsou zkrátka nedílnou součástí nejen internetového dění, a na pár takových se spolu podíváme. Přesněji na tvrzení o jídlech, která zhoršují a podporují tvorbu akné, a přitom tomu tak ve skutečnosti není.
Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
Jakékoliv potíže se spánkem se mohou nepříjemně odrazit na průběhu celého našeho dne. Pokud se necítíte ve své kůži, hned se obtížněji hledá potřebná trpělivost při doprovázení dětí do školek či do škol. Stěží budete pak mít v práci dostatek energie na řešení všech úkolů. Není však nutné sahat hned po lécích. Kvalitu svého spánku můžete výrazně podpořit pomocí bylinek. Jaké stojí za to vyzkoušet?
Dejte si pozor na krmení pejsků "od stolu". Poradíme vám, které potraviny určitě nesmíte dát svému čtyřnohému mazlíčkovi.

Výběr článků

Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?
Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
Květiny v interiéru nejsou žádnou novinkou. Aby také ano, vždyť se s nimi bylo možné setkat už před hodně dlouhou dobou. Naši předkové je milovali. Není se čemu divit, jelikož se jednalo o nadčasovou záležitost.

Nepřehlédněte

Co mají společného citron, jahody, káva nebo pytlík čaje? Zdánlivě nic, ale ve skutečnosti je můžete použít jako skvělé kosmetické vychytávky. S pomocí těch nejobyčejnějších ingrediencí z vaší kuchyně můžete zabojovat proti celulitidě, černým ucpaným pórům, zamaskovat modřinu nebo cucflek, a dokonce si pěkně vybělit zuby. Nevěříte?
Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek