Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Domácnost bez chlapa. Jaké to má výhody, které byste měly ocenit? Není všechno tak černé, jak to vypadá. Užívejte si to!

Říká se: „S chlapem špatně, ale bez něj ještě hůř.“ Tohle rčení nezní pro nás, ženy, tedy vůbec optimisticky! Skoro to vypadá, že ať tak nebo tak, máme to úderem plnoletosti prostě spočítaný, jen s tím chlapem bude ta hrůza zvaná život jaksi snesitelnější. V posledních letech si však stále více žen po rozchodu či rozvodu raději zvolí život o samotě. A navzdory tomuto rčení jen kvetou. Proč tomu tak je? Že by přece jen život bez chlapa skýtal také nějaké výhody? Samozřejmě! Tady jsou.
Bez chlapa
zdroj: 123RF.com

16. 11. 2018

Nerušený klid u televize. Bez hokeje!

Pokud se v půlce filmu na chvíli vzdálíte ze svého místa před televizí, nemusíte mít obavy, že se vrátíte akorát tak na začátek první třetiny hokejového zápasu. Už žádné dohady, na co se budete dívat dnes večer. Už žádné nedělní siesty „okořeněné“ řevem formulí nebo skalních fanoušků s bubny a trubkami. A hlavně – už žádné posměšné pohledy a poznámky o vaší přecitlivělosti, když vás náhodou osud filmových hrdinů dojme až k slzám.

Nikdo vás nebuzeruje!

Můžete si dělat věci po svém, aniž by vám do toho kdokoli krafal. Zjistíte, že věci, které jste údajně vždy dělala špatně, bez problémů fungují i tak. Vaše rebelie ve formě nevyžehleného prádla vám projde bez uštěpačných poznámek a dobrých rad, jak si efektivně zorganizovat svůj čas.

Užijte si více času

Zajímavé je, že i když máte doma chlapa, který na vás promluví sotva deset slov za den, a to ještě v nouzi nejvyšší (např.: „Už jsi mi vyprala ty ponožky?“), ve většině případů velmi špatně nese, pokud věnujete svůj čas a pozornost také jiným směrem než je on, děti a domácnost. Pokud se nic takového u vás doma nenachází, můžete klidně protelefonovat hodiny s kamarádkou, aniž by vás stíhaly něčí nevraživé pohledy. Nebo vyrazit s přáteli ven, aniž byste byla zavalena výčitkami nebo žárlivými výstupy. Váš jazykový kurz a lekce zumby už nebudou zbytečně promarněným, nýbrž smysluplně vyplněným časem. A taky vám nikdo nebude odměřovat minuty strávené v koupelně!

Pořádek versus chaos

Jak je libo. Ať už patříte k těm, co se s vysavačem v jedné a prachovkou v druhé ruce snad narodily, či vyznáváte heslo: „Pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos“, vaše domácnost bude vypadat tak, jak to vyhovuje vám.

Sex jen když máte chuť

Co si budeme namlouvat. Mnohdy se ve vztahu z původně příjemné záležitosti stane pomalu povinnost, čehož jste jako single ušetřena. Život bez chlapa však nemusí nutně znamenat celibát. Pokud si ho tedy nechcete sama naordinovat. Dobrým řešením může být tzv. kamarád s benefity. Chlápek, co podle potřeby přijde, pobude a v pravou chvíli spořádaně odejde. Pozor – zásadně nedoporučujeme kamaráda s benefity vybírat z řad ženatých! Lehce se pak může stát, že zatímco vy máte chuť, váš kamarád nemá „vycházky“.

K TÉMATU  Opomíjení zabijáci vztahu: špatná komunikace i rozvrh domácích prací! Co váš vztah může ještě dostat do krize?

Kratší čekací doby oprav

Zní to jako paradox, ale je to tak. Na některé problémy spojené s chodem domácnosti prostě nestačíme a mužská síla nebo dobrá orientace v technických záležitostech se hodí. Jenže není vzácností, že zatímco se pánové u svých poloviček striktně dožadují dodržování tzv. ženských rolí, k těm mužským přistupují poněkud laxně. A tak může trvat i několik dnů, týdnů, ba i měsíců, než se pán tvorstva uvolí dostát svým slibům a ten ucpaný odpad nebo protékající záchod opraví. Žijete-li sama, voláte okamžitě opraváře, který s tím takové cavyky nedělá.

Tak co, ještě to řešíte?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čokoláda. Komodita, která dokáže hýbat světem. Člověka umí zbavit stresu a navodit nám pocity štěstí, a to díky uvolňování dopaminu, po kterém se cítíme zkrátka šťastní a uvolnění. Je to zdroj rychlé energie právě proto, že je bohatá na sacharidy. Čokoláda svou vůní a chutí na jazyku dokáže vyvolat krásné vzpomínky a nám navodit příjemný pocit po celém těle.
Dnes si rozhodně dejte pozor na svůj jídelníček. Vyplatí se vám to. Co dalšího radí naše astroložka Naďa pro prondělí 10. září?
Ve znamení Beran jsou lidé narození od 21. 3. do 20.4. Tomuto znamení vládne živel ohně. Tito lidé jsou tak opravdu nabití energií a zároveň velmi ambiciózní. Beranům vládne planeta Mars, jde o znamení, jehož symboly jsou jaro, nové začátky a jiskra. Berani jsou velcí bojovníci, ale co dalšího charakterizuje tohle kardiální a ohnivé stvoření?
Mílovou rychlostí se k nám blíží léto – a to znamená hlavně prázdniny pro naše děti. Pokud si lámete hlavu, čím je v tomto období zabavit, věřte, že voda je to nejlepší, co můžete vymyslet. Děti přece milují rochnění se na koupališti! Tak si udělejte příjemný výlet a vydejte se na celý den do jednoho z našich nejoblíbenějších aquaparků. Které to jsou?
Kdysi se mělo za to, že Země je středem vesmíru nebo že žárovku vynalezl Thomas Alva Edison. Omyly lidstva jsou zřejmě nevyčerpatelné, a v některých mnoho let setrvávali třeba právě i významní vědci. Ani dnes tomu není jinak, a některé zavedené mýty a omyly přetrvávají desetiletí. Podívejme se na některé z nich.
Prakticky v každé moderní domácnosti se nachází myčka a pračka. Tyto spotřebiče nám dokážou ušetřit neskutečné množství času a práce. Z toho důvodu je třeba se o ně pořádně starat, aby z ničeho nic nevypověděly svou službu a nenechaly vás na holičkách. Jak na to?
Mnoho z nás trpí nějakou vadou zraku, nejčastěji se však jedná o krátkozrakost či dalekozrakost, tudíž je korekce zraku pro mnoho lidí téma, které musejí řešit. Co je však lepší – brýle nebo kontaktní čočky?
Vánoce patří mezi nejkrásnější období roku. Všechno se třpytí, blýská a svítí. Proměňte i svůj domov v kouzelné místo plné vánoční atmosféry. Ať už je však váš byt velký nebo maličký, existuje spousta způsobů, jak ho přes Vánoce vyzdobit. Připravili jsme pro vás seznam toho, co by vám rozhodně nemělo uniknout.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Milujete hořkou čokoládu ve všech jejích podobách? K této vášni si můžete jen gratulovat. S každým soustem této sladkosti si totiž snižujete pravděpodobnost několika druhů rakovin. Ale i vaše srdce si přijde na své!
Pořád šetříte a nic neušetříte? Nebo snad nemáte z čeho šetřit, ačkoliv nevyděláváte úplně málo? V tom případě vám chybí finanční gramotnost. Že ani nevíte, co to je? V tom případě vám prozradíme, že je to to, co vás ve škole bohužel nenaučili.
Jakmile se začnete s přáteli bavit o tom, jestli doma chovat nějaké zvíře, můžete se dozvědět mnohé. Někteří nesnesou byť jen představu chlupů na koberci, kočky v posteli nebo pravidelného ranního venčení. Někdo si zase naopak neumí představit život bez zvířecího člena rodiny. Pokud byste ale chtěli argumentovat vlivem na vlastní zdraví, závěry výzkumů jsou jednoznačné – domácí mazlíček vašemu zdraví jedině prospěje!

Výběr článků

Když si prohlížíte své fotky z dovolené, rozhodně nevypadáte jako módní ikony z časopisů a sociálních sítí? Poradíme vám zaručené fígle módních blogerek. Rozhodně zapomeňte na to, že nejste fotogenická. Jen musíte zaujmout tu správnou pózu a úhel - a výsledek bude úchvatný! Už se těšíte na nové fotky?
I když se letošní léto bude nést v trochu méně omezeném duchu (hygienická opatření se začínají uvolňovat stále víc a víc), přesto se většina lidí rozhodla strávit volné dny s rodinou v tuzemsku. I Česká republika zkrátka nabízí mnoho krásného a atraktivního, tak proč to nevidět? Nemusíte nutně využívat automobil k přejíždění z místa na místo, stejně tak nemusíte ujít desítky kilometrů, abyste se dostali tam, kam se dostat chcete. Stačí usednout na kolo. Česko je totiž cyklostezkami doslova protkané.
Ne každá z nás se rozplývá nad množstvím výšivek a volánů a girlandami květin. Nebo jste si možná s partnerem právě řekli, že se chcete vzít. Svatba hned! Nečekat rok, nemít svatební horečku a spousty poradkyň či agentur. Nezkoušet si půl roku šaty. Prostě jste se rozhodli a chcete si svůj svatební den užít co nejdříve. Jde to?

Nepřehlédněte

Znáte to, s velkou radostí si domů přinesete novou rostlinu, která vypadá báječně, jenže po pár měsících si všimnete jistých vad na kráse. Některé se projeví dokonce okamžitě, jen co kytka překročila práh vašeho domu. Ať už jsou to žluté nebo svěšené listy, každým takovým náznakem se nám rostlina snaží říct, že jí něco chybí, nebo přebývá.
Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek