Čtvrtek , 02. 05. 2024

Svátek práce

Neobvyklé nápady, jak v domácnosti využít ocet. Znáte je?

Že ocet se hodí tak akorát do salátu a tím to hasne? Ale jděte. Zbaví vás škytavky a bradavice. Také odpudí otravné komáry, kteří vás nenechají na pokoji. Dá se s ním i žehlit, což vám ušetří spoustu času!

25. 05. 2018

25. 05. 2018

Zřejmě jen stěží bychom hledali domácnost, ve které by neměla láhev potravinářské přísady, jejíž hlavní složkou je kyselina octová, své čestné místo. Ani ta vaše není žádnou výjimkou? A teď se nabízí otázka – k čemu všemu využíváte ocet právě vy? Kromě vaření a úklidu ho totiž lze uplatnit i tam, kde by vás to možná ani ve snu nenapadlo. Například?

Snadnější žehlení prádla

Žehlení určitě nepatří mezi ty nejoblíbenější domácí „disciplíny“. Také máte po náladě, když vidíte přeplněný koš prádla, který si žádá vaši ruku i zásah horké páry? Usnadněte si práci s pomocí octa, ušetříte tak drahocenný čas i nervy. Postup je jednoduchý – zmačkané oblečení pověste na ramínka a ze vzdálenosti asi 30 centimetrů ho postříkejte směsí jednoho dílu octa se třemi díly vody. Po usušení takto ošetřených kousků budete žasnout, v jaké kondici se garderoba nachází!

Spolehlivý odpuzovač hmyzu

Snad nic člověka nedokáže otrávit tolik, jako pisklavý komár. Jak to zařídit, aby vám tenhle druh hmyzu nepil krev, a to doslova? Představte si, že se nemusíte bránit jen stočenými novinami. Zkuste čas od času na sporáku nechat odpařit několik kapek octa. Štiplavá vůně konzervačního činidla komárům vůbec není po chuti, takže poletí o dům dál. Ocet kromě toho pomáhá likvidovat také moly, kteří odmítají opustit šatní skříň.

Efektivní léčba nevzhledných bradavic

Bradavice je vlastně infekční onemocnění, jehož viry se zvesela přenášejí kontaktem. Přinesli jste si takový „dáreček“ ze sprchy posilovny nebo veřejného bazénu? No jistě, vlhké prostředí vzniku nehezkých útvarů jenom nahrává. Každopádně zatím nutné objednávat se k lékaři, který vám nešvar zlikviduje tekutým dusíkem. Dejte šanci octu! V něm nechte odležet kolečko cibule alespoň 24 hodin, poté si „obklad“ přiložte na místo činu, přelepte ho náplastí a nechte působit. Kúru několikrát opakujte a budete mít klid.

K TÉMATU  Barvy interiéru: jak na nás působí? S černou opatrně

Rázná stopka škytavky

Jedna lidová pověra praví, že když jeden začne škytat, někdo na něj myslí. To je sice hezké, nicméně v případě, že už to trvá delší dobu, nejde o nic příjemného. Obvykle v takové situaci zadržujete dech? Jsou i jiné možnosti. Zaručeným řešením je kostka cukru namočená v octu. Tu si položte pod jazyk a rázem bude po škytání.

A na co ocet využíváte vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vyplatí se sušička prádla? A pár tipů, které udrží vaše prádlo v původním stavu

Důvody, proč byste měli jíst více bílých potravin. Jakou moc má květák, tofu nebo česnek?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O nemocech se většinou nevtipkuje, ovšem výjimkou je nemoc zvaná Alzheimer, o které se mluví v mnoha starších i novějších vtipech. Dalo by se říct, že lidé o Alzheimerově nemoci vtipkují do chvíle, dokud se s chorobou nesetkají tváří v tvář. To pak jdou žerty stranou, jelikož se pochopí, že se jedná o závažnou nemoc a že to opravdu není legrace.
Účes je něco, co může udělat každou ženu krásnou a přitažlivou. Kromě barvy, stylu a také stylingu hraje roli i délka vlasů. Že musí být pouze dlouhé? Rozhodně ne.
„Masturbace způsobuje slepotu," strašili lékaři nebohý lid po celá staletí. Ukázalo se, že pravdou je opak. Masturbace je organismu prospěšná! A to jak po fyzické stránce, tak po té psychické.
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Nový rok se samozřejmě všude na světě slaví poslední den v roce. Ale vzhledem k tomu, že máme jakási časová pásma, slaví se příchod nového roku v různý čas i různými způsoby. Víte kdy a jak?
Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.
Nezáleží na tom, jestli je vám třicet nebo padesát. Bolesti zad a s tím přidružené obtíže se mohou týkat kohokoli, vždy v jiné podobě či intenzitě. Ať už za to může genetika, špatné zlozvyky, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl či dokonce úraz, v každém případně je to něco, co dokáže ukrást kvalitu života. A rada nad zlato – když bolí záda, začněte cvičit. Jenže jaké cvičení vybrat, aniž bychom si ublížili a opravdu si pomohli? Jednoznačně SM systém od doktora Richarda Smíška, který s vadami páteře dokáže doslova zázraky.
Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
K Vánocům neodmyslitelně patří štědrovečerní tabule. Stůl je středobodem, na který patří adventní věnec, dekorace i cukroví. Prostřený ale může vypadat i úplně jinak, než jak máte ve zvyku. Možností je nekonečno. Inspirujte se s jeho výzdobou!
Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!
Aby vaše pleť vypadala zdravě, svěže a odpočatě, nemusíte vydávat horentní sumy za drahé pleťové krémy. I díky běžně dostupným surovinám bude vaše pleť zářivě krásná. Domácí pleťové masky na suchou pleť dodají pleti tolik potřebnou hydrataci a pro jejich přípravu stačí zajít jen do lednice.
Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.

Výběr článků

Vlasy představují pomyslnou korunku krásy. Péče o ně je velmi důležitá. Zjistěte, jaké chyby ničí vaše vlasy.
Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.

Nepřehlédněte

Jít na první schůzku s celou řadou očekávání, která musí partner splňovat, je velmi kontraproduktivní. Jestliže se chcete seznámit, nemůžete čekat, že protějšek splní vaše představy během krátkého setkání v kavárně. Rychlé soudy jsou špatné soudy.
Český jazyk a jeho gramatika není vaší silnou stránkou? Žádný učený z nebe nespadl, pomůžeme vám naučit se alespoň psát správně velká a malá písmena u všeho, co souvisí s Vánocemi. Pak můžete bez obav začít rozesílat vánoční přání.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek