Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Méně známá využití kondicionéru na vlasy: na ucpaný odpad i na sražené oblečení. Kde vám ještě přijde vhod?

Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!

20. 04. 2018

20. 04. 2018

Kondicionér na vlasy je hned po šampónu asi nejvyhledávanějším kosmetickým přípravkem. Patříte mezi jeho pravidelné uživatelky i vy, protože si ceníte jeho hydratačních, vyživujících a regeneračních schopností? Pak by vás mohlo zajímat, že uplatnění kondicionéru daleko přesahuje hranice koupelny. V jakých situacích se může hodit?

Voňavé řešení ucpaného odpadu

Co si budeme namlouvat, neprůchodný odtok je otravná záležitost, která jednomu dokáže zkazit náladu. Dá se to nějak rychle, snadno a pokud možno pohodlně napravit? Ano, jen by vás tato metoda zřejmě ani ve snu nenapadla – zkuste do odpadu nalít kondicionér a pořádně ho zalijte tekoucí vodou.

Sražené oblečení není konec světa

Už se vám někdy v pračce srazilo vaše oblíbené oblečení? No jistě, komu také ne. Každopádně kdyby se taková katastrofa v budoucnu ještě někdy opakovala, mějte na paměti, že nic není ztraceno. Ať už jde o tričko či lehký svetřík, vložte zmenšený kousek garderoby do mísy s vodou a jednou polévkovou lžící kondicionéru. Po chvilce působení „utopence“ vytáhněte a opatrně jej roztáhněte na rovné ploše. Uvidíte sami, že se vrátí do své původní velikosti.

Erární holící prostředek

Kdo by to byl řekl, že vlasový přípravek dokáže efektivně zastoupit i pěnu na holení. Ano, čtete správně! Kondicionér usnadní pohyby žiletky a předejde podráždění pokožky, protože funguje jako zprostředkovatel hydratace – s dlouhým účinkem.

Ošetřující péče o kožené boty a kabelky

Chcete zabránit popraskání kožených bot? Nebo si pořádně naleštit kabelku? Žádný problém, kondicionér na vlasy hravě zvládne obojí. Naneste ho tam, kam je třeba a měkkým hadříkem důkladně rozleštěte. Výsledek vás možná příjemně překvapí.

Osvěžovač vzduchu. Vážně?

Vyzkoušela jste už celou řadu osvěžovačů vzduchu, jenže ani jeden vás svými schopnostmi nezaujal? Zkuste tedy smíchat kondicionér a vodu v poměru 1:9 v lahvičce s rozprašovačem a provoňte váš domov. Dobrá rada – chcete-li, aby vůně vydržela co nejdéle, aplikujte tuto směs i na záclony a závěsy.

K TÉMATU  Dracéna - známá kráska do každého moderního interiéru. Jak ji pěstovat?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zimní rádce. Jakou speciální péči potřebuje vaše pleť? Jak zkrotit nepoddajné vlasy?

Otestovali jsme: Jednoduchá maska na suché vlasy bez lesku!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Už oběhlo dlouhých 10 let od smrti známého a skvělého zpěváka Petra Muka, který nám tu zanechal mnoho úžasných písní jako například Ráchel, Naděje, Tančíš sama, nebo Láska tě spoutá.
Nepříjemná nemoc, která hýbe současným světovým děním, se nevyhýbá ani známým osobnostem. Kdo ze slavných bojuje s nemocí COVID-19 a jaké má příznaky?
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
Stres hýbe našimi životy a ve své koučovací praxi to slovo slyším často. Nedokážu zařídit, aby jste se s ním už nikdy nesetkali, ale poradím, jak se s ním vypořádat.
Když se začal venku šířit nový typ koronaviru, došlo k nařízené karanténě a v platnost vešla celá řada nouzových opatření. Lidé se uchýlili do svých domovů, odkud řada z nich začala pracovat. Ti, kteří z domu pracovat nemohli, se začali dívat na Netflix.
Holčička si zamilovala štěně jménem Oakley, které rodina čerstvě adoptovala. Spokojený pejsek sladce spí, zatímco mu malá pečovatelka zpívá ukolébavku. Co na tom, že je to falešně a občas to trochu tahá za uši, Oakley si zkrátka láskyplné obětí užívá.
Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Přemýšlíte o novém umyvadle do koupelny? Co si zvolit umístění na desku. Tento retro prvek nechává vzpomenout na časy, kdy stál v koupelně na skříňce smaltovaný lavor. Umyvadlo na desku otevírá neuvěřitelné možnosti pro originální řešení. Nevěříte? Podívejte se do naší galerie.
Kamení v obývacím pokoji nevyjde nejlevněji, ale svojí práci v interiéru udělá i dekorativní obložení stěn. Sádrokartonové desky dokonale kopírují nejrůznější povrchy, ale kromě upraveného dřeva se dá využít i dřevo z palet. A výsledek vypadá výborně! Na výběr jsou nejrůznější vzhledy a materiály.
Pohádky a romantické komedie nás již dlouho přesvědčují o tom, že ve vesmíru žije jedna jediná osoba, která je vám skutečně předurčena. Prostě ten „Pan Božský“, spřízněná duše, někdo naprosto dokonalý. Asi vás zklameme, každý terapeut by vám řekl, že je to pěkná blbost, že záleží na tom, jak se k sobě lidé chovají a ne na jakémsi předurčení.
Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Tchyně - žena, kterou si v životě rozhodně nevybíráme. A bohužel ne vždy ta, se kterou bychom na rodinné oslavě chtěli sedět poblíž. Nedej bože trávit společně dovolenou nebo dokonce bydlet ve stejném domě.

Výběr článků

Smutná zpráva postihla českou divadelní scénu, když ve věku 59 let zemřel vynikající herec Norbert Lichý. Tuto smutnou zprávu dnes zveřejnilo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě, kde umělec působil dlouhá léta. Lichý, který loni v prosinci oslavil devětapadesáté narozeniny, byl váženým držitelem několika prestižních ocenění a zanechal nezaměnitelnou stopu v srdcích diváků.
Bradavky patří mezi nejcitlivější části ženského těla. Většinou jsou bodem, který při správné stimulaci dokáže u ženy vyvolat vzrušení, ovšem někdy mohou dost bolet. Co může být příčinou bolesti bradavek?
Celulitidu má řada žen. Dokonce možná existujte víc těch, které ji mají než těch, které mají to štěstí a celulitidou obdařeny nejsou. A stejně jako trápí ženy, tak ani muži leckdy celulitidě neuniknou. A proto si nyní připomeneme největší a nejčastější mýty, které o celulitidě kolují a připojíme pár rad, jak se jí zbavit.

Nepřehlédněte

Fakt, že pěvecká televizní soutěž Superstar je oblíbeným fenoménem nejen v Česku a na Slovensku, dokazuje historie. Vždyť první ročník SuperStar, kterému vévodila Aneta Langerová, se vysílal již v roce 2004. Letošní řada však přinese spoustu nového, díky čemuž i vás vtáhne do každého kola.
Našli jste byt, podepsali nájemní smlouvu, zaplatili nájem. Gratulujeme, nyní jste připraveni nastěhovat se do svého prvního bytu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek