Recept na nepečený dezert s banány a sušenkami
Co budete potřebovat na nepečený dezert
Než se pustíte do výroby tohoto rychlého zákusku, připravte si tyto ingredience:
- 2 balíčky vanilkových pudinků
- 720 mililitrů dobře vychlazeného mléka
- třetinu hrnku arašídového másla
- 250 mililitrů smetany ke šlehání
Také se neobejdete bez: 28 kusů máslových sušenek (ideálně BeBe), 3-4 banánů, 50 gramů hořké čokolády, 2 malých hrnků moučkového cukru, čtvrtky hrnku másla, lžičky vanilkové esence a dvou lžic mléka.
Jak postupovat při přípravě dezertu?
Nepečený dezert je velmi snadný a rychlý na přípravu. Nejprve si uvařte standardním postupem vanilkový pudink. Nechte jej na mírném plamenu probublávat a vmíchejte do něj arašídové máslo, pak nechte krém vychladnout.
Mezitím si vyšlehejte v hluboké míse smetanu, aby byla opravdu tuhá. Do vychlazeného pudinku s arašídovým máslem postupně šlehačku pomocí vařečky zakomponujte.
K ruce si vezměte zapékací misku a na její dno vyskládejte máslové sušenky, na ty navrstvěte část zhotoveného vanilkového krému, na ten rozprostřete kolečka banánů, opět rozložte sušenky a namažte zbylým krémem. Další patro bude čokoládové.
Na vanilkovou vrstvu dejte máslové sušenky a rozetřete na ně čokoládový krém, který jste si připravili z rozpuštěné hořké čokolády, másla, mléka, cukru a vanilkové esence.
Poslední fází je vychlazení v lednici. Dezert v ní ponechejte i několik hodin, ideálně tedy do druhého dne, aby se sušenky dobře krémem nasákly a zákusek tak byl dokonale vláčný. Kromě banánů můžete k přípravě této dobroty samozřejmě použít i jiné oblíbené ovoce. Přejeme dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Banánový koláč, který chutná jako Pribináček. Pochutnají dospělí i děti
Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků