Úterý , 27. 09. 2022

Jonáš

Pečená vepřová slanina se dvěma druhy náplně. Připravte se na nový rozměr chuti

Slanina sama o sobě představuje dobrotu, kterou si můžete vychutnat jen tak s chlebem a hořčicí nebo ji použít na vylepšení jiných jídel. Pokud ale hledáte recept, kterým byste klasické slanině dodali na exkluzivitě, jste na správném místě.
slanina
Takto dochucená vepřová slanina vám otevře nový rozměr chuti.

Pečená vepřová slanina se dvěma druhy nádivek vás doslova pošle do kolen. V tomto receptu budeme pracovat se dvěma druhy náplně a to zelenou, tvořenou především bylinkami, a červenou, jejíž základ tvoří rajčata a paprika.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Za 10 minut v troubě: Zapékané vepřové karé se sýrovým těstíčkem

Jak připravují halušky Maďaři? Vyzkoušejte jedinečný recept

Pečená vepřová slanina

porce
g / porce
Ingredience na zelenou nádivku:
  • 1500
    1500
    g
    vepřové slaniny
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1
    1
    hrst
    petržele kadeřavé
  • 1
    1
    hrst
    pažitky
  • 1
    1
    hrst
    kopru
  • 1
    1
    hrst
    bazalky
  • 3
    3
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    lžíce
    másla
  • citron
Ingredience na červenou nádivku:
  • 3
    3
    ks
    větších čerstvých rajčat (nebo sušených ve stejném množství)
  • 2
    2
    ks
    kapie
  • 1
    1
    lžíce
    červené papriky
  • 1
    1
    lžička
    pálivé papriky
  • 1
    1
    lžička
    octa
  • 1
    1
    lžička
    třtinového cukru
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje

Postup:

  1. Nejdříve si připravíme zelenou nádivku. Petržel, pažitku, kopr a bazalku nasekáme nadrobno a smícháme s prolisovaným česnekem. Polévkovou lžíci másla rozpustíme a přidáme do směsi. Zakápneme citrónovou šťávou a vše dobře promícháme. Odložíme stranou.

  2. Červenou nádivku připravíme tak, že kapie a rajčata společně s kořením, octem a cukrem nasekáme v elektrickém sekáčku nahrubo. Na pánvi si prohřejeme olej a poté přidáme červenou směs. Pánev přikryjeme pokličkou a asi 15 minut podusíme. Poté pánev odkryjeme a asi ještě 5 minut za průběžného míchání vaříme. Poté odstavíme.

  3. Vepřovou slaninu si začistíme. Následně na jedné straně uděláme asi 1 až 2 centimetry hluboké zářezy. Zářezy děláme asi po pěti centimetrech od sebe. Zářezy prosolíme a opepříme a následně naplníme zelenou nádivkou.

  4. Slaninu otočíme zelenou nádivkou dolů. Rovněž druhou stranu slaniny nařežeme stejným způsobem, jako tu první, nicméně zářezy děláme tak, aby nevycházely naproti prvním, ale v jejich mezerách. Tyto zářezy naplníme červenou nádivkou.

  5. Slaninu necháme alespoň 1 hodinu odležet, aby do sebe mohla vstřebat chuť obou nádivek. Následně slaninu zabalíme do alobalu a položíme do hlubšího plechu. Asi na 20 minut ji prohřejeme v troubě při 160°C. Můžeme podávat. Takto připravená slanina se hodí k čerstvému pečivu nebo nakrájené zelenině jako zpestření večera.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek