Milujete Nutellu? Pak vyzkoušejte tyto rychlé a skvělé muffiny!
Určitě těmito skvělými muffiny potěšíte nejen své rodinné příslušníky, ale i kdejakou návštěvu, která na vás bude po prvním báječném soustu ještě dlouho vzpomínat.
Co na „nutellové“ muffiny nakoupit?
Na rychlé piškotové muffiny budete potřebovat jednoznačně pořádné množství Nutelly, bez té se prostě neobejdete a také formičky na muffiny. Pak je zapotřebí určitě těchto surovin:
- 300 gramů kvalitnější hladké mouky, 220 gramů cukru krupice a prášek do pečiva
- 3 vejce
- 160 ml smetany na vaření (musí být pokojové teploty)
- 90 ml slunečnicového oleje
Dále můžete, ale nemusíte použít tyto ingredience: čokoládové vločky a vanilkový extrakt.
Jak postupovat?
Vejce rozklepnete do hluboké mísy, přidáte k nim cukr a rozšleháte do nadýchané pěny. K směsi za stálého míchání pomalu přilejete slunečnicový olej. Pak prosejete do mísy s hmotou hladkou mouku a vsypete kypřící prášek. Nakonec opatrně vmícháváte smetanu na vaření.
Vytvoříte tak hladké tekuté těsto, do něj můžete libovolně přidat i například již zmíněné čokoládové vločky. Čokolády ale bude v muffinu dost už díky Nutelle. Formičky naplníte zhotoveným těstem tím způsobem, že na dno dáte jednu lžíci těsta, pak jednu lžíci Nutelly a posléze další lžíci vanilkového těsta. Protože ještě muffiny v troubě naběhnou, nesmíte košíčky přeplnit, aby nepřetekly.
Doba pečení a mlsání
Naplněné formičky pečte v troubě asi 35 minut a výhřevnost nastavte na 180 stupňů Celsia. Až se „nutellová“ dobrota dopeče, nechte vychladnout a podávejte se zmrzlinou, šlehačkou, nebo jen samotné. Jsou krásné nadýchané, chutné a nebudete je chtít přestat pojídat. Pokud vám nějaké muffiny zůstanou, můžete je uchovat v uzavíratelné nádobě například do druhého dne ke snídani. Zůstanou tak měkké a vláčné. Dobrou chuť!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
Ovesné banánové muffiny. Zdravý dezert bez rafinovaného cukru a bílé mouky