Pátek , 07. 02. 2025

Veronika

Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh, hoki a ty další…

Čas grilování je tu a s ním i dilema, co dát nad uhlíky. Vsaďte letos na ryby a uvidíte, že neprohloupíte. Nemáte doma nadšeného rybáře? Nevadí! V obchodech je nabídka pestrá a díky našim tipům vždy odejdete se skvělým úlovkem, který vaše grilování pozdvihne na novou úroveň. Ryby jsou totiž chutné, lehké a zdravé.
gril
Letní grilování se neobejde bez mořských ryb! Zdroj foto: nowaco.com

Ač se dá grilovat téměř každá ryba, ne vždy stojí výsledek za to. Proto byste měli při nákupu dobře zvažovat všechna pro a proti. Některé mají hodně kostí a ne každý je ochotný je vybírat. To platí zejména u kapra, štiky či bělice. Vhodní nejsou ani šupináči s jemným masem, např. máslová ryba či pangas. Budou se vám rozpadat a příliš si na nich nepochutnáte. Pokud však sáhnete po rybách s pevným masem, máte téměř vyhráno. Proč jen téměř? Protože i u nich existují rozdíly, které značně ovlivňují výsledek.

Makrela musí být dobře vypasená

Prvním příkladem je makrela, která patří k nejoblíbenějším rybám. Její chuť určuje množství tuku, který obsahuje. Různí rybáři ji loví na odlišných místech. Pokud byla chycena u Irska dříve, než se vydala na dlouhou pouť do Středozemního moře, tak měla ještě patřičně „založeno“. Díky většímu množství tuku bude nejen šťavnatější a chutnější, ale také bohatší na omega-3 mastné kyseliny. Jestliže byla makrela ulovena až po cestě, při níž zhubla, pak bude o cenné a zdraví prospěšné látky chudší a nebude to už ono. Proto si v obchodě dobře prohlédněte údaje uvedené na obale. Bude-li tam jako v případě makrely od značky NOWACO napsané Irsko, neváhejte a dejte ji do nákupního košíku.

gril
Letní grilování se neobejde bez mořských ryb! Zdroj foro: nowaco.com

Pstruh z horského potoka

Trochu jinak je to u dalšího oblíbence na gril – pstruha. U něj není tuk to hlavní, co by vás mělo zajímat. V tomto případě jsou rozhodující podmínky, ve kterých žil. Ti nejlepší pstruzi jsou z horských potoků s kamenitým podložím, kterými celoročně zurčí chladná a průzračně čistá voda. Díky ní mají pstruzi pevnou strukturu masa a jemnou chuť. Navíc v supermarketech je koupíte už kuchané, takže si ušetříte spoustu práce.

K TÉMATU  Ztratila se vám po příletu zavazadla? Nebojte se ozvat a řešte situaci hned. Jaké doklady potřebujete a kdy můžete žádat o odškodnění?

Když filety, tak jedině ty s kůží

Když je právě čas vaším nepřítelem a nechcete celé ryby, sáhněte po filetách. Na výběr máte třeba lososa, mořskou štiku a skvělý bude i steak z tuňáka. V poslední době si oblibu získává také hoki. Ovšem v případě grilování berte zásadně filety s kůží! Jinak se vám přichytí na gril a při snaze o obrácení či sundání se vám roztrhají. Na talíři pak nic mít nebudete a navíc vás bude čekat náročné čištění grilu. Proto, pokud přece jen zvolíte kousek bez kůže, nezapomeňte na alobal!   

Ovšem existuje i spousta dalších skvělých ryb na gril – sumec, úhoř, siven či candát. Takže se nebojte objevovat a zkoušet něco nového. Sezona je před námi a příležitostí k rozpálení grilu jistě bude víc než dost.

Zdroje článku:
www.nowaco.cz
Doporučujeme

No results found.

sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Na umělé nehty se používá gel nebo akryl. Některé ženy si je nemohou vynachválit. Jiné, a to i ty, které je třeba dočasně používaly, říkají "už nikdy více". Co rozděluje tyto dva tábory? Třeba jen to, že o umělé se nemusíte delší dobu starat a jsou stále upravené. Na přirozených nehtech musíte pracovat denně, jinak nebudou nikdy vypadat dobře.
Známe to všechny. Ocitneme se z ničeho nic ve společnosti, nikoho neznáme a s naší introvertní povahou nemáme odvahu dát se s někým do řeči. Někdy za to může strach, jindy stud a velmi často také netušíme, jak se do konverzace s ostatními zapojit, abychom se neztrapnily. Naštěstí existuje mnoho témat, do kterých se můžeme bez obav pustit i bez hlubších znalostí i dovedností.
V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Trávíte u počítače celý den v práci? Používáte během práce mobilní telefon nebo tablet? Pak je na čase zaměřit se na to, abyste volný čas vyhradila čemukoliv, jen by to toho neměly spadat moderní technologie.
Jedná se o další díl našeho seriálu Čtení na pokračování od začínající spisovatelky Teri Kerot. V tomto příběhu se setkáváme s hlavní hrdinkou Klárou, která zavírá bar po dlouhé noční směně. Noc nabere nečekaný směr, když se objeví její stálý zákazník Tony, a Klára se ocitne uprostřed vášnivého dobrodružství. Jak se příběh vyvine, když se Klára ráno musí vrátit do své každodenní reality a čelit svému nepříjemnému šéfovi? Teri Kerot opět přináší napínavý příběh plný lásky, vášně a nečekaných zvratů.
Rozchod může být komplikovaný a emotivní proces, avšak někdy přesto zůstává láska mezi lidmi i po konci vztahu. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje této citlivé situaci, kdy i přes rozhodnutí o rozchodu zůstává mezi bývalými partnery láska. Prozkoumáváme možnosti, jak s tímto paradoxem pracovat, jak najít rovnováhu mezi uzavřením minulosti a udržením vzájemného respektu a lásky.
V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.
Moderní společnost často vytváří obraz ženy, která zvládá všechno – kariéru, rodinu, osobní růst i dokonalý vzhled. Tento koncept „Superženy“ se však může rychle změnit v neudržitelný tlak, který vede k vyčerpání a frustraci. Přijetí přístupu „méně je někdy více“ nabízí jiný pohled: zaměřit se na to, co je skutečně důležité, stanovit si jasné hranice a najít rovnováhu mezi pracovními a osobními prioritami. Tento článek zkoumá, proč opustit ideál dokonalosti a dát přednost udržitelné spokojenosti a efektivitě.
Způsobů uchovávání potravin a úrody je několik – vedle klasického zmrazování v mrazáku můžete také své plodiny zavařit a vychutnat si tak jejich skvělou chuť i několik měsíců poté. Vyzkoušejte tyto snadné tipy a zavařujte v pohodlí domova.
Holčička si hraje na doktora, a jejím zvláštní pacientem je skutečně odevzdaný a trpělivý bulteriér. Je takhle klidný i u opravdového veterináře? Opravdu roztomilý páreček, který vás pobaví.
Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení
Podzim přináší nejen barevné listí a ochlazení, ale pro mnoho lidí také sezónní smutek a únavu. Jak zvládnout podzimní deprese v rodině a udržet atmosféru plnou pohody? Přinášíme praktické tipy, které vám pomohou projít tímto obdobím s úsměvem.

Výběr článků

Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Zdravá a svěží pleť, to je bezpochyby priorita Francouzek. Chcete se naučit pár jejich jednoduchých triků a mít pleť krásnou a svěží?
Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.

Nepřehlédněte

Karlovy Vary opět žijí filmem! Již druhý den probíhá 58. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, který přilákal četné diváky i filmové hvězdy. Zahajovací ceremoniál a první víkend festivalu nabídl exkluzivní filmové projekce a oslavy, které označují pokračování desetidenního svátku kinematografie. Festival slibuje mnoho dalších zajímavostí a setkání s předními osobnostmi filmového průmyslu.
Uznávaný a oblíbený šéfkuchař, porotce soutěže MasterChef, odborník přes gastronomii, tím vším se po profesní stránce může Přemek Forejt pyšnit. O to větší šok je jeho spolupráce s nejoblíbenějším fast foodovým řetězcem McDonald's.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek