Jednoduché a rychlé vepřové rolky s okurkou. Je libo oběd?
Proto pro vás máme zajímavou alternativu, která je doma hotová raz dva. Stačí vám kvalitní vepřová kýta a pár dalších ingrediencí, které pravděpodobně máte v lednici či ve spíži. Navíc se nemusíte dělat s omáčkou a domácími knedlíky, naše vepřové rolky se většinou podávají kečupem či hořčicí a s bramborem.
Ingredience na vepřové rolky
Na oběd či večeři pro 4 dospělé osoby budete potřebovat tyto suroviny
- 1000 g libové vepřové kýty
- 4 velké nakládané okurky
- 50 ml olivového oleje
- 50 ml plnotučné nebo dijonské hořčice
- 2-3 stroužky česneku
- Mletý černý pepř
- Sůl
Příprava
Maso si očistěte, nakrájejte na tenké plátky a naklepejte. Naklepané plátky z obou stran zlehka prosolte a opepřete. Česnek si prolisujte a rozmíchejte ho v hořčici. Touto směsí následně potřete vnitřní stranu jednotlivých plátků masa. Okurky nakrájejte podélně na čtvrtiny a do každého plátku masa zabalte jednu nebo dvě z nich.
Plátky masa srolujte jako rolku. Aby držely, můžete je buďto propíchat párátky, nebo omotat nití podobně, jako se omotávají španělští ptáčci. Druhá varianta je mnohem lepší, protože z propíchaného masa by vám zbytečně utíkala šťávička. Hotové vepřové rolky vyskládejte na plech na pečení vymazaný trochou olivového oleje. Maso pak přelijte zbytkem oleje.
Rolky pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu přibližně 40-45 minut. Podávejte s kečupem a hořčicí nebo s nějakou pikantní omáčkou. Nejvíc se k nim hodí americké brambory, které můžete péci spolu s nimi. Dobré jsou také s kroketami, hranolky nebo s obyčejnými bramborami. Nechte si chutnat!
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT