Čtvrtek , 02. 02. 2023

Nela a Hromnice

10 minut a máte hotovo! Nepečený dezert ze sušenek připravený v mžiku

Znáte to, poklidný den, poloprázdná lednice, když tu se náhle ohlásí návštěva. Pokud chcete hostům něco nabídnout ke kávě, máte v podstatě jen dvě možnosti – doběhnout za roh do cukrárny nebo připravit nějakou rychlovku, na kterou postačí pár ingrediencí. A tento nepečený moučník je právě jednou z nich.
ze sušenek
Dort ze sušenek je hotový za pár minut.

Na přípravu dezertu ze sušenek a s bohatou vrstvou krému si vystačíte opravdu s málem. A pokud by vám nestačil sám o sobě, ozdobte ho porcí šlehačky a ovocem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert jménem „karamelka“. Hotový do 10 minut!

Nejlepší letní mlsání? Osvěžující jahodový dort bez pečení

Nepečený dezert ze sušenek

porce
g / porce
Ingredience:
  • kakaové a máslové sušenky
  • 600
    600
    ml
    plnotučného mléka
  • 2
    2
    ks
    vejce L
  • 150
    150
    g
    cukru (nejlépe třtinového)
  • 120
    120
    g
    másla
  • 1
    1
    sáček
    karamelového (popř. vanilkového) pudinku
  • 1
    1
    tabulka
    čokolády na vaření
  • 1
    1
    kelímek
    smetany ke šlehání
  • 1
    1
    balení
    ztužovače šlehačky

Postup:

  1. Do středního hrnce dáme většinu z 500 ml mléka, obě vejce a cukr. Promícháme metličkou a zahříváme na mírném plamenu. Ve zbývající části mléka z oněch 500 ml si rozmícháme metličkou pudingový prášek. Těsně před bodem varu přidáme do směsi v hrnci mléko s pudingem a mícháme metličkou, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Smetanu se ztužovačem si vyšleháme do tuha. Přidáme 100 gramů změklého másla a opět prošleháme, aby se vše dobře spojilo.

  3. Připravíme si formu o velikosti asi 24 x 24 centimetrů. Na dno vyskládáme sušenky, které důkladně potřeme mlékem. Sušenky překryjeme vrstvou krému, který rovnoměrně rozetřeme. Na řadě je další vrstva sušenek, které potřeme mlékem, následovaná vrstvou krému. Vše opakujeme ještě jednou tak, abychom končili krémem. Dezert dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

  4. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, do které vmícháme zbytek másla. Dezert ze sušenek vyndáme z lednice a přelijeme ho rovnoměrně čokoládovou polevou. Vše uhladíme a necháme ztuhnout.

Video návod

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept

Video návod

Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek