Čokoládové řezy snadno, rychle a bez pečení. Budete se oblizovat!
Ingredience
Na čokoládové řezy si připravte:
- 400 ml plnotučného mléka
- 250 g másla
- 2 balení čokoládových sušenek (například Bebe) nebo oplatek
- 1 plechovku tradičního Salka nebo Pikaa
- 1 balení vanilkového pudinku
- 50 g holandského kakaa (pokud máte Salko)
Na polevu budete potřebovat:
- 200 g mléčné čokolády nebo čokolády na vaření
- 150 g másla
- 50 ml plnotučného mléka
- 20-50 g moučkového cukru (podle chuti a typu čokolády)
Příprava
V dostatečně velkém rendlíku si přiveďte k varu mléko a rozmíchejte do něj pudink. Uvařte ho podle návodu, odstavte s plotny a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Salko nebo Pikao si přelijte do velké misky.
Pokud máte Salko, dobře v něm rozmíchejte holandské kakao. Pak přidejte máslo, které je dobré nechat chvilku mimo lednici, aby změklo, a vyšlehejte. Do vyšlehané směsi postupně přelévejte pudink a stále šlehejte, dokud nevznikne jednolitý a stejnoměrný krém.
Hranatou formu na pečení si vyložte pečicím papírem a na dno vyskládejte první vrstvu sušenek. Pokud máte hodně tenké či křehké sušenky, udělejte základnu raději dvojitou. Na vrstvu sušenek natřete krém a na ten vyskládejte další sušenky. Tento postup opakujte, dokud vám nedojdou suroviny.
Než si připravíte polevu, můžete formu i s dezertem odložit do lednice, aby řezy začaly tuhnout. Čokoládu si rozehřejte ve vodní lázni a postupně přidejte máslo s mlékem. Mléčnou čokoládu obvykle není třeba přislazovat, ale pokud máte čokoládu na vaření, můžete na závěr přidat trochu cukru. Hotovou polevou přelijte čokoládové řezy a dezert dejte na několik hodin do lednice.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT