Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Najít svůj styl může trvat i roky. Dívejte se, sbírejte obrázky a zkoušejte

Téměř každá žena se chce líbit. Minimálně sobě, některé i svému partnerovi. Co to pro ni znamená? Mít zejména pěkně upravené vlasy, případně nehty, obličej s jemným make-upem a oblečení, které podtrhne její osobité kouzlo. Problémem je, že spousta žen vůbec netuší, jaký je jejich styl oblékání. A tak různě experimentují – a není to prostě ono.
svůj styl
Najít svůj styl jsou někdy i roky práce.

Mít svůj styl znamená, že oblečení souzní s vaším ojedinělým citem. A rozhodně to není něco, co byste okamžitě našli. Osobní styl můžete budovat a pilovat klidně i celé roky. Když najdete svůj styl, budete se v oblečení nejen dobře cítit, ale i dobře vypadat. Pohrajete si s nedostatky, zdůrazníte přednosti. Mít svůj styl neznamená, že jste oblečená podle nejnovějších trendů, ale že si z nich dokážete vybrat to pravé pro sebe.

móda
Vybírejte podle toho, v čem se cítíte dobře.

Dívejte se a inspirujte

Při vytváření vlastního stylu se můžete inspirovat všude kolem sebe, ale nejčastější inspirací se vám stanou časopisy o módě, módní přehlídky a to, co uvidíte venku na ulici. Přehlídky světových návrhářů samozřejmě většinou berte s rezervou. Jednotlivé prvky jsou často zvýrazněné způsoby, které jsou v běžném životě nenositelné. Obvykle ale udávají trendy, kterými se nadcházející sezóna bude ubírat.

Sbírejte obrázky

Všechny obrázky outfitů, které se vám líbí, si ukládejte. Z časopisů je můžete vystřihnout, na internetu uložit. Neznamená to, že musíte vypadat přesně jako lidi na fotce, ale časem v nich jistě najdete určitou podobnost a budete tak mít lepší vodítko, jakým směrem se v otázce vlastního stylu ubíráte.

Zkoušejte a foťte

Všechny své nápady si nezapomeňte vyfotit i na sobě. Pro začátek stačí experimentovat s tím, co už máte ve skříni. Když máte pocit, že ve skříni nic zajímavého není, jděte do obchodu a zkoušejte různé variace v kabinkách, kde si outfity opět nafoťte, ale zatím je nekupujte. Teprve hledáte svůj styl, nepřišla jste se sem zadlužit a pak zjistit, že polovina věcí je stejně úplně mimo mísu.

móda
Nebojte se experimentů.

Proberte to s ostatními

Při hledání svého stylu si můžete nechat poradit od někoho, kdo vás dobře zná, ale kdo zároveň umí být upřímný. To je totiž velmi důležité. Nepotřebujete lichotky za každou cenu, takovým způsobem se dál nepohnete.

K TÉMATU  Fast versus slow fashion: Módní souboj 21. století

Jděte za módním stylistou

Další možností je vyzkoušet, co by vám doporučil módní stylista. Je ale dobré, když za ním půjdete už s určitou vizí. Módní stylista vás totiž nezná, takže vám sice doporučí outfit, který vám sluší, ale obvykle nemůže tušit, že je to pro vás z dlouhodobého hlediska správná volba. Přinejmenším vás ale nasměruje nebo poradí, kudy cesta rozhodně nevede.

Jdeme do finále

Pokud už vás nebaví jen slepě přebírat trendy, které nám diktují v obchodech, a vážně toužíte po tom, najít svůj jedinečný a originální šatník, pak už tušíte, kde začít. Abychom vám tu cestu alespoň trochu ulehčili, sepsali jsme vám výčet pár různých stylů, od kterých se můžete odpíchnout. Těmi jsou:

  • Ženský styl podtrhuje tvar postavy, dává vyniknout přednostem. Jeho základem by mohl být dobře padnoucí top.
  • Klasický styl je více formální a hodí se pro něho kostýmky.
  • Boho styl je nenucený a uvolněný. Typické je pro něho rozevláté oblečení.
  • Extravagantní styl upřednostňuje originalitu a svébytnost.
  • Nadčasový styl si vzal ze všech stylů to nejlepší, co ani věkem neztrácí na zajímavosti.
  • Sportovní styl sází na prvky oblečení pro volný čas.
styl
Najdete se ve sportovním?

Kdyby si dal každý tu práci, módních stylů může být tolik, kolik je lidí. Při hledání svého stylu je žádoucí experimentovat s různými typy oblečení. Vnímat, jak se v tom cítíte. A to je vlastně hlavní vodítko. Oděv by měl vyjadřovat vaši osobnost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Seznamte se s trendy v bydlení pro rok 2023: Bude IN příroda i cyberpunk

4 nadčasové kousky do vašeho šatníku, které nikdy nevyjdou z módy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V zahradě nám přináší radost, uklidňuje a nabíjí pozitivní energií. Zahradní jezírko vytváří příjemnou atmosféru a jeho realizace není nic těžkého. Můžete vytvořit klasický rybníček s kameny a okrasnými rostlinami, případně do něj umístit nenáročné kapry Koi. Zahradní jezírko může být ale i designově čisté a s pravidelným tvarem, jak si můžete prohlédnout v naší galerii. Které se nakonec stane srdcem vaší zahrádky?
Nejúchvatnější pláže světa? Tyhle si zamilujete. Existují totiž místa, o kterých jste zákonitě nevěděly a my jsme se rozhodli vám je odtajnit. Tak schválně, kam byste se chtěly podívat?
Do období menopauzy se ženy dostávají mezi 45. – 60. rokem, jde o období plné změn a také o období, kdy žena může začít přibírat na váze. I když se budete stravovat stále stejně a dělat všechno stejně, je možné, že najednou nedopnete kalhoty a celkově se vám změní postava. Což nemusí být úplně příjemné.
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Třešně a višně jsou jedny z nejčastěji pěstovaných ovocných stromů na pozemcích a zahradách u rodinných domků. To není překvapivé, protože všechny odrůdy třešní jsou chutné, zdravé a ideální pro konzumaci přímo ze stromu. Stojí za to zjistit, jak tuto rostlinu správně pěstovat a jak vybrat nejlepší odrůdy třešní, které každoročně poskytnou bohatou úrodu. Řekneme vám také, jaká může být cena třešní a kde je nejlépe koupit.
Léčivé bylinky se dají pěstovat kdekoliv. K tomu, abyste si vypěstovali přírodní lékárnu nemusíte mít zahradu, ale postačí terasa, balkón nebo jen okenní parapet.
Chcete dát svému milenci ultra speciální dárek, který mu ukáže, jak vám na něm záleží? Proč nezkusit smyslnou, erotickou masáž? Erotická masáž, která je dokonalým způsobem, jak vás dostat oba do nálady, je skvělou formou předehry a může pomoci budovat a prodlužovat potěšení, aby bylo vyvrcholení ještě příjemnější. A co si budeme, vzrušená budete i vy – a jak! Sama to dnes večer zkuste.
Věděli jste, že v České republice trápí alergie skoro každého druhého člověka? A počty stále rostou. Mezi nejčastější alergie se řadí ty na pyl, jarní trávy a další kvetoucí keře. Právě teď na jaře je období, kdy se s projevy alergií potýká mnoho lidí. Jak mít tedy jarní alergie pod kontrolou?
Věcí, které máme doma a jsou potenciálně životu nebezpečné, je bezpočet. Od různých chemikálií v koupelně až po ostré rohy nábytku. A jakmile si pořídíte malé dítě ukáže se, že vlastně celý váš dům je jedno velké nebezpečí.
Pokud milujete koupání, a zároveň patříte mezi teplomilce, pak s největší pravděpodobností v období podzimu a zimy trpíte. Příjemné teploty jsou pryč, nemluvě o ledových vodách, do kterých skočí leda stoupenci Wim Hofa. Dobrou zprávou ale je, že příjemné koupání ani s příchodem sychravých dnů zdaleka nemusí končit. Stačí jen vědět, kam zajít – na termální místa, kde se klidně ohřejete i mimo horkou letní sezónu. Takže kam vyrazit?

Výběr článků

Sebevědomí dítěte je ve značné míře ovlivněno tím, jak k němu přistupují jeho rodiče a lidé, kteří jsou s ním v pravidelném kontaktu. Jen stěží si představíte, že by vyrostl zdravě sebevědomý člověk z dítěte, které denně slyší věty ve stylu: „Jsi úplně k ničemu.“ „Z tebe nikdy nic nebude.“ „Jak můžeš být sakra tak nešikovný?“ Takových podobných vět můžeme najít mnoho. Naopak, sami jistě víte, jak vás zahřeje na duši, když si od někoho vyslechnete:“ Tobě to ale dneska sluší!“ nebo „Jsi moc šikovná.“
Otáčíte se v posteli a odkládáte mobil. Kam? Přece na noční stolek! Na něj si odložíte hodinky, rozečtenou knížku nebo hrnek s čajem. Stejně tak můžete zhasnout lampičku bez nutnosti vstát, když budete usínat. Inspirujte se nočními stolky v naší galerii.
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.

Nepřehlédněte

Vlastnoručně vyrobený módní doplněk? Praktická háčkovaná kabelka vypadá šmrncovně a až jí opatříte zapínáním a crossbody popruhem, nikdo vám neuvěří, že je to vaše práce!
Opálená pokožka s rovnoměrným bronzovým tónem je již několik let na vrcholu popularity. Zejména v létě, když na sobě nosíme jen několik kousků oblečení, se chceme pochlubit krásně opálenou pokožkou. Zkrátka jako bychom se právě vrátili z dovolené strávenou na exotickém ostrově! Jenomže mnoho z nás se sluníčku vyhýbá, často kvůli škodlivému vlivu ultrafialového záření. Jak tedy docílit opálené pokožky bez opalování?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek