Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Jak na výběr jarního kabátu, který vám bude dělat radost po dlouhá léta

Brzy se již začne oteplovat a zimní bundy tak budou definitivně out. Pokud chcete i svůj jarní šatník svézt na vlně aktuálních trendů, měli byste se držet několika základních doporučení. Vždy samozřejmě volte kabát vyrobený z lehkého a prodyšného materiálu, jako je bavlna, plátno nebo polyester, aby se vám v kabátu pohodlně chodilo i v teplejším počasí.
móda kabáty
Jarní kabáty, do kterých se zamilujete!

Barva, styl a další náležitosti

Vyberte si barvu a styl, který se vám líbí a který bude ladit s vaší osobním stylem a šatníkem. Zvažte především délku nejrůznějších svetrů a kardiganů – kabát by měl být vždy delší, jinak jejich kombinace nebude vypadat dobře. Pečlivě také vybírejte velikost – jedině dobře padnoucí kabát vám vytvoří žádoucí siluetu, a zároveň vám umožní maximální volnost pohybu.

Zvažte také, k jakým účelům bude kabát sloužit. Pokud ho chcete nosit do práce, zvolte elegantnější styl, pokud se v něm naopak chystáte spíše na sportovní aktivity, zvažte raději funkční sportovní kabát.

Při výběru se rovněž zaměřte na detaily, jako jsou kapsy, knoflíky nebo zipy – rozhodně by neměly být jen na okrasu, zkontrolujte tedy jejich hloubku a praktičnost během rozepínání a zapínání. Některé kabáty mají také voděodolné nebo větru odolné vrstvy, což může být užitečné v nestálém jarním počasí.

Cenový rozpočet

Zvažte, jakou částku jste ochotni utratit za nový jarní kabát. Pokud máte omezený rozpočet, hledejte výhodné nabídky, ale nezapomeňte, že kvalitní kabát vám vydrží několik sezon.

Trendy barvy pro jarní kabáty

A po jaké barevné paletě sáhnout? Víme, které barvy budou vévodit této jarní sezóně.

Prim bude hrát především růžová, což je romantická a svěží barva, která se hodí k jaru přímo skvěle. Ochotně ji doprovodí také modrá barva, která dokáže být ve správném odstínu velmi svěží a vypadá skvěle v kombinaci s bílou nebo jasně žlutou. Také může evokovat jarní nebe.

A stranou nesmí stát ani zelená. Zelená je barvou přírody a hodí se k jarním rostlinám. Zejména světlé odstíny jako pistáciová nebo mátová mohou být na jarním oblečení velmi vkusné. Vhodná je i čistě bílá barva, jíž lze bez potíží kombinovat s různými barvami a vzory. A stranou samozřejmě nesmí zůstat ani žlutá, která je barvou slunce. Světlé odstíny žluté barvy, jako citronová nebo banánová, mohou dodat vašemu outfitu energii. A jak je to s kabáty pro muže? Aktuální barevné trendy si můžete prohlédnout v e-shopu https://answear.cz/k/on/obleceni/kabaty.

K TÉMATU  Co vše se ukrývá v dámské kabelce?

Mimo tyto barvy se k jaru velmi dobře hodí i pastelové odstíny, jako je kupříkladu světle modrá, růžová, fialová a světle žlutá. V každém je vždy dobré volit spíše barvy, které vám osobně vyhovují a které dokážete vkusně zkombinovat.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přemýšlíte nad tím, kam byste si s partnerem, anebo sama mohla vyrazit na prodloužený víkend? V tom případě pro vás máme pár tipů, které dozajista oceníte. Poznejte ta nejkrásnější evropská města, do kterých se budete velmi ráda vracet, a na která vám (pro začátek) bude stačit jen pár dní volna.
Orchideje patří k pokojovým rostlinám, které jsou dlouhodobě oblíbené. I když se mnozí domnívají, že se nejedná o moderní pokojovou rostlinu, opak je pravdou. Je to stále dokonalý dárek k narozeninám nebo k výročí. Jen je třeba myslet na to, že ne každý obdarovaný se o tuto elegantní rostlinu umí starat. Při pěstování orchideje se totiž dopouštíme několika chyb, jež ji mohou spíše vyhubit než podpořit v bezproblémovém růstu.
Naše děti již odrůstají, a jelikož jsou stále více samostatné, nepotřebují mou péči tak často. Už několik měsíců s manželem vedu diskuzi na téma adopce. On s tím ale nesouhlasí. Stále odmítá pochopit, proč je to pro mne tak důležité.
Dorty máme spojené hlavně s narozeninami, ale sladký dezert si rády dopřejeme klidně jen tak. Sladká snídaně nebo kávě, malá sladkost z cukrárny přece neuškodí. Tyhle překrásné dorty přímo volají o to nechat se vyfotit, a člověku se do nich nechce ani krájet, jak jsou perfektní. Stejně ale nakonec neodoláte.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Termín mamahotel se používá hlavně pro syny, kteří bydlí u svých matek či rodičů dlouho, samostatně vydělávají, nicméně na vedení domácnosti se příliš nepodílejí. Ale i mladé slečny mohou svým dlouhodobým bydlením s rodiči plnit definice mamahotelu. Kdy je ten správný čas dětem naznačit, že se mají stěhovat a mamahotel končí? A naopak, není příliš brzy, když chtějí odejít ve 20?
Influencerka Shopaholicadel zažila nečekaný Štědrý den, když došlo k rozchodu s jejím partnerem Janem Kulasem (30). Veřejnost se dozvěděla o těhotenství a potratu, na což okamžitě reagoval expřítel obviněním z nemocničního pobytu způsobeného alkoholem. Nyní Adéla odmítá spekulace o nových vztazích a vyjadřuje lásku k své nezávislosti. Jaké jsou její plány do budoucna a jak se vyrovnává s tlakem veřejnosti? To vše a více v našem podrobném článku.
Máte za sebou poměrně náročné týdny a přemýšlíte, jak si spravit náladu? I když zaručeně pomáhá zmrzlina společně s dobrým dezertem, nemusíte se nutně uchylovat k cukru. Stačí se jen správně obléknout!
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Tato žena se jmenuje Lauren Bruzzone, a pochází z New Yorku. Její tréninkový partner ji zachytil při cvičení. Nebylo by na tom nic divného, kromě toho, že je jí 72 let! Její trénink je skutečně ukázkový, a dokazuje, co všechno je možné i v pokročilém věku! Jak sama říká, zkoušejte věci, a dávejte jim šanci! Nevzdávejte se, a nenechte se ovlivnit lidmi, kteří říkají, že to nejde.
Pro pobyt v přírodě a při různých sportovních aktivitách venku jistě oceníte funkční oblečení, se kterým vás nepřekvapí žádné počasí ani nepříznivé podmínky. Proto bude nejlepší volbou softshellový materiál, s nímž se nemusíte bát žádného dobrodružství.
Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.

Výběr článků

Zkoušíme zahnat blbou pachuť dnešní doby pohybem. Když budeme sedět na gauči jako bábovky a sledovat špatné zprávy, rozhodně vám dobře nebude. Čas, který nyní máme, je třeba využít pro dobro věci.
Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.
Dřevo je dokonalý materiál, který přidává rovnováhu, útulnost a eleganci prakticky do každého interiéru, a to jak v moderním, tak klasickém stylu. Po staletí se používá jako základní stavební materiál nábytku, přestože bývá teď často nahrazováno imitacemi. Vraťte se ke kořenům a sáhněte po kusu dřeva v jeho ryzí podobě. Využít část kmene stromu jako konferenční stolek je velice netradiční nápad, výsledek je ale jedinečný.

Nepřehlédněte

Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.
Modelek je po celém světe velké množství. Jejich konkurence je opravdu vysoká. Do světa reflektorů se ale dostanou jen ty nejlepší. Ovšem co to znamená nejlepší? Nejvyšší? Nejhubenější? Nejkrásnější? Nejmladší? To vše má svůj úhel pohledu. Jsou totiž modelky, jejichž kariéra skončí tak rychle, jak začala, a oproti tomu jsou i takové, které jsou stále žádané i ve věku (nebo právě proto), kdybychom si spíše řekli, že už takové povolání není zcela vhodné.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek