Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

5 knih o sociálních sítích: Naučte se základy i jak na propracované kampaně

Věříte v budoucnost sociálních sítí? Podnikáte a chcete se se svojí značkou prosadit v online prostředí? Skvělým zdrojem informací pro vás mohou být knihy na téma sociální sítě. Dozvíte se, jaké sítě jsou pro vás nejvhodnější, jaký mají potenciál a jak na nich vybudovat své jméno. Pojďme se podívat na ty nejlepší!
sociálních sítích
Vyznáte se v sociálních sítích?

01. 11. 2022

V dnešní době se najde jen málo lidí, kteří by neměli účet na sociálních sítích. Může se jednat o Facebook, Instagram, Twitter nebo třeba TikTok. Dříve platilo, že tyto platformy sloužily především ke sdílení příspěvků a fotografií s rodinou a přáteli. Nyní ale můžete sociální sítě využít jako marketingový nástroj ke zviditelnění vaší firmy či sebe samotných. Jak na to? Inspirujte se následujícími pěti knihami.

Umění sociálních médií (Guy Kawasaki & Peg Fitzpatrick)

Pokud chcete být v dnešní době vidět, tak vám k tomu nejvíce pomohou právě sociální média. Autoři Guy Kawasaki a Peg Fitzpatrick jsou špičkami ve svém oboru. Mají bohaté zkušenosti z firem jako je Google, Apple, Motorola či Audi.

V knize Umění sociálních médií se dozvíte, jak vkládat příspěvky, jak získat fanoušky pro vaši firmu či blog nebo jak propagovat společenské akce. Dále se naučíte, jak funguje Google+, Friends+Me, Hootsuite, Instatag a další. Kniha je velice čtivá a nemusíte se obávat odborných slov, kterým byste nerozuměli.

#Jak na sítě (Michelle Losekoot & Eliška Vyhnánková)

Autorky knihy #Jak na sítě radí: Zaujmi – naslouchej – vyprávěj – vyhodnocuj. To jsou čtyři principy, které musí ovládat každý, kdo chce na sociálních sítích prorazit. Ať už je vaším cílem vybudovat zákaznickou komunitu, dostat značku do povědomí nebo zvýšit prodeje.

Kniha je nadčasová a vtipná, pokud se změní trendy i uživatelé, jejich principy zůstávají stále aktuální a aplikované na vaše sítě.

kniha
Knihy o sociálních sítích vás naučí, jak oslovit veřejnost svým obsahem.

Milion sledujících (Brendan Kane)

Prostřednictvím knihy Milion sledujících se naučíte, jak během krátké doby získat z nuly velké množství sledujících na sociálních sítích. Jak vytvářet osobní, unikátní a hodnotný obsah a jak budovat svoji multimediální značku prostřednictvím sítí, jako je Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat a další. Zkrátka získáte odpověď na otázku, jak mít velký dosah a oslovit široké publikum.

K TÉMATU  Vlastníte Apple Watch? Funkce, o kterých jste možná neměli ani ponětí

Strategie sociálních médií (Julie Atherton)

Jedná se o praktického průvodce tvorbou marketingové strategie pro sociální média. Autorka popisuje proces plánování, přípravy a realizace kampaní i měření jejich přínosů. Ukazuje propojení sociálních médií s marketingovými nástroji a komunikačními kanály.

Marketing na sociálních sítích (Vojtěch Bednář)

Pokud chcete se svojí firmou prorazit na Facebooku a Twitteru, pak je pro vás kniha Marketing na sociálních sítích ideální. Autor poskytuje cenné rady, jak efektivně komunikovat na českém trhu skrze sociální sítě. Dozvíte se, jak vést kampaň od plánování až po její zhodnocení, jaké nástroje volit a jaké strategie jsou pro vás dobré.

followers
Vaše sociální sítě stagnují? Už to tak být nemusí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

7 důvodů, proč bychom měli pravidelně číst?

Nadupané detektivky z pera těch nejlepších autorů!

Zdroje článku:
https://www.databazeknih.cz/knihy/umeni-socialnich-medii-356390, https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-na-site-422654, https://www.databazeknih.cz/knihy/milion-sledujicich-430429, https://www.databazeknih.cz/knihy/strategie-socialnich-medii-491924, https://www.albatrosmedia.cz/tituly/8487041/marketing-na-socialnich-sitich/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Žádná domácnost není útulná, pakliže v ní chybí pokojové rostliny. Zatímco starší generace nedají dopustit na barevně kvetoucí rostliny, jako je africká fialka nebo například ibišek, mladí dávají přednost stálezeleným rostlinám, k nimž patří i zamiokulkas. A právě o této pokojové rostlině bude nyní řeč.
Se správnou pozorností věnovanou detailům a barvám, které si vyberete, může boho vypadat super elegantně. Místnosti s tlumenou nebo neutrální základní paletou s několika divokými vzory jsou často naprosto ohromující a vypadají neuvěřitelně elegantně! Ať už se vydáte jakoukoli cestou, interiéry boho jsou ideální pro dosažení tohoto útulného a příjemného pocitu.
Intrauterinní inseminace (IUI) je prvním krokem asistované reprodukce pro páry, kterým se nedaří počít. Obvykle se provádí zhruba po roce, kdy se nedaří během nechráněného pohlavního styku zplodit potomka. Jedná se o základní a neinvazivní metodu, jak otěhotnět. Hlavní princip spočívá v tom, že je spermiím zjednodušena a zkrácena cesta k vajíčku jejich přímou aplikací přímo do dělohy. IUI se provádí na reprodukčních klinikách a nabízí ho také gynekologie Gynem.
Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.
Krabičkové diety jsou hitem dneška. Když chtějí lidé zhubnout, automaticky vyhledávají nutričního specialistu a žádají ho o vytvoření krabiček, které lidem nedovolí jíst nic jiného. Ovšem i když jsou krabičky často vychvalované, pravdou je, že mají i své nevýhody.
Jakmile vysvitlo sluníčko a konečně se po měsících zimy oteplilo, vsadíme se, že už jste na internetu začala lovit plavky na novou sezonu. V pořádku. S tím úzce souvisí i hubnutí, protože zatímco koukáte na ty holky s perfektní postavou, na sobě najdete obvykle aspoň pár nedostatků, které si umanete do léta spravit. Proto potřebujete jídlo, které vám k vysněné postavě pomůže.
Každá žena má svou oblíbenou kabelku. A často se nejedná jen o jeden kousek! Co vše dámy v kabelkách nosí a na co jich potřebují tak moc? Stejně jako oblečení a boty podléhají módním trendům, tak také kabelky a peněženky jsou ovlivněné světem módy. Pořádají se módní přehlídky zaměřené přímo na kabelky, peněženky a módní doplňky. Co tedy obsahuje taková typická dámská kabelka?
Letos oslavila osmdesáté sedmé narozeniny. Jaký je příběh jedné z nejkrásnějších hereček, které kdy po této planetě chodily? Sophia Loren si prožila svůj dokonalý americký sen.
Každý z nás má ty nejlepší rady a recepty, jak zvládnout nachlazení. Někdo rovnou běží do lékárny, někdo se uchyluje k tradiční čínské medicíně a někdo sahá po osvědčených dobrých rad našich babiček.
Jaro už klepe na dveře a po dlouhém chladném období se všichni těšíme na první květiny, které nám přinesou radost a vůni do bytu. Stejně tak se každoročně těšíme i na módní trendy, díky kterým je oblékání příjemná zábava a estetická hra. Pojďte si s námi projít TOP trendy pro jaro 2020. Jdeme na to!
Pokud se snažíte držet štíhlou linii, nebo jste zrovna ve fázi, kdy jste se pustili do hubnutí, určitě se přes den snažíte poctivě dodržovat všechna pravidla, aby se vaše plány jen tak nezhatily, a vy jste hezky šli svému cíli naproti. Napadlo vás ale někdy, že se ráno, klidně i nevědomky, můžete dopouštět určitých chyb, které vám cestu k vysněné postavě akorát překazí? Víme, co vám hned po probuzení zaručeně pokazí hubnutí.

Výběr článků

Využití zubní pasty se ani zdaleka nemusí týkat jen natolik běžné činnosti, jakou je čištění zubů. Většina z nás má tubu zubní pasty na umyvadle v koupelně, ale koho by napadlo vyčistit s ní například kohoutky?
Internetový nákup prožívá změny. Již brzy si v e-shopu budete moci vyzkoušet třeba vybranou barvu rtěnky přímo na vás. Stejně tak třeba i sukni nebo oblíbený top. Změní virtuální zrcadla způsob nakupování v e-shopech?
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.

Nepřehlédněte

Začít den správně může mít obrovský vliv na vaši produktivitu a celkovou pohodu. Snídaně, která vás dobře nastartuje, by měla být vyvážená, chutná a nabídnout vám potřebnou energii.
Semínka se do naší zdravé stravy začala postupně dostávat v minulém desetiletí. Nyní jsou už stále častější přísadou v naší kuchyni. Nicméně pořád je mnoho těch, kteří si neuvědomují, jak zdravý přínos pro nás semínka v pokrmech mají. Některá z nich jsou označována dokonce za superpotraviny, což jen dotvrzuje, jak důležitá pro organismus mohou semínka být.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek