Sobota , 07. 09. 2024

Regína

Jak si založit s.r.o. krok po kroku

Rozhodli jste se vystoupit ze své komfortní zóny a rozjet podnikání? Nechcete se přímo stát osobou samostatně výdělečně činnou, vaše vize jsou hodny společnosti?
založení sro
Založení s.r.o. je v této době hračka, když víte, jak na to!

Pak vás jistě zajímá, jak založit sro. I když se to zprvu může jevit jako náročná, dlouhá cesta, není to tak složité. Dveře vaší společnosti se brzy otevřou. Pojďte si tu cestu společně s námi projít krok za krokem.

Návštěva notáře jako první bod

Notář bude vaším nejlepším přítelem na cestě k vysněnému byznysu a je jednou z odpovědí na otázku ,,Jak si založit s.r.o?” Právě v jeho rukou leží sepsání zakladatelské listiny nebo společenské smlouvy, pakliže firmu zakládá vícero osob. Aby však tento dokument mohl být sepsán, je zapotřebí znát budoucí sídlo. To může být ryze virtuální, jen musíte získat souhlas od vlastníka budovy. Získat ho je rozhodně lepší než svou firmu usídlit v rodinném domě po prarodičích. Bude to vypadat více reprezentativně.

Složte základní kapitál

Ve chvíli, kdy se vaše společnost zrodí na papíře (což je většinou záležitost zhruba sedmi tisíc + poplatek za virtuální sídlo, pokud ho využijete), je zapotřebí složit základní kapitál. Ten si zvolíte dle vašeho čistého svědomí. Zatímco online agentury ho nebudou potřebovat příliš velký, firmy podnikající ve výrobě ano.

V případě založení s.r.o. je zákonem stanovená minimální výše vkladu, která odpovídá jedné koruně.

Úřady, úřady, úřady

Kam dál budou směřovat vaše kroky? Na úřady, bohužel. Je zapotřebí zřídit si živnostenské oprávnění na základě zakladatelské listiny nebo společenské smlouvy, poté musíte zapsat společnost do obchodního rejstříku. V obou případech mluvíme o krocích, které se nesmí překročit.

Nezapomeňte ani na finanční úřad, kde se musíte registrovat. Přece jenom za vás daně už zaměstnavatel odvádět nebude, musíte se o to postarat sami, respektive vaše účetní.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vychutnejte si nejzábavnější kompilaci ze společného života s domácími mazlíčky. Psi a kočky jsou úžasní, a i přes jejich rozdíly mají spoustu společného. Patří mezi zvířátka, která máme doma nejčastěji. A umí tropit pěkné vylomeniny!
Rozčlenit byt s malou rozlohou může být oříšek. Tyhle byty na pár metrech čtverečních jsou příkladem toho, jak takový domov zútulnit.
Bohémské vlny a sexy kudrliny. Přesně to je dvojice, která se ve světě vlasových trendů snad pokaždé setkává s úspěchem. A aby ne. Vlnky představují určitou dávku divokosti, zatímco kudrliny dokážou být sexy a roztomilé zároveň. Jak podpořit přirozenou krásu vln nebo se postarat o to, abyste se místo rovných vlasů chlubila půvabnými loknami? Přesně na to se podíváme.
Vypadat dobře chce většina z nás. Jak to ale udělat, abyste se svým tělem byla vážně spokojená a cítila se vyrovnaně? Máme pro vás několik rad, které se vám vyplatí zkusit.
Každá žena se měsíc co měsíc setkává s menstruací, během které se neobejde bez vložek či tampónů. Málokdo si ale v tu chvíli uvědomí, jaké množství odpadu se vytvoří během používání tradičních menstruačních pomůcek, které následně zbytečně škodí okolní přírodě. Naštěstí ale existuje několik ekologických alternativ, za které vám příroda poděkuje a oceníte je i vy z hlediska snadného použití. Pojďme se podívat na téma ekologické menstruace.
I ženy umí zdolat obrovské překážky a nejvyšší hory světa. Jednou takovou je horolezkyně Klára Kolouchová, která stanula na vrcholu Mount Everestu a čerstvě i obávané K2. Její výstup i životní příběh poutavě přiblíží právě vznikající dokument, který připravuje režisérka Jana Počtová.
Oldřich Nový by vám coby Kristián řekl, ať zavřete oči, neboť odchází. Z něj si ale příklad neberte. Svoje oči skutečně zavřete, ale jenom proto, že se na vás partner dívá. Takovou jízdu totiž ještě nezažil. A co vy? Už jste zkusili kouzlo vzájemné masturbace?
Ve velkých městech je denně potkáváte. Mají kasičky, často prodávají drobné předměty, klíčenky, plyšáky, odznaky. A žádají vás o příspěvek na invalidní vozík pro malou holčičku, nemocné pejsky, nevyléčitelné děti a mnoho dalšího. Jak si ověřit, že opravdu přispíváme tam, kde je to potřeba?
Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.
Červená srdíčka, růže, čokoládky, dárky a všude kolem vás ty nechutné projevy lásky… ano, sv. Valentýn se opravdu blíží a s ním také časté deprese z toho, že tento den musíme strávit samy.
Jeden by se ze všech těch vědeckých studií zbláznil. Co platí dnes, za pár týdnů už se zase shazuje ze stolu. Jak se to tedy má s vodou s citronem, kterou jsme měli pít každé ráno? Pomůže nebo naopak? Možná vás fakta překvapí.
Stává se to každé z nás. Tvářenka nám spadne na zem a rozláme se na kousíčky. Ani zlomená rtěnka není nic neobvyklého. Ale proč hned drahou kosmetiku vyhazovat, když si ji můžete doma snadno opravit?

Výběr článků

Dnes je ten správný den se rozhodnout, s kým chcete trávit svůj drahocenný čas, a komu ho naopak nedávat! Dejte na svůj vnitřní hlas.
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.

Nepřehlédněte

Na české filmové scéně se tato filmová trilogie drží již několik let. Jistě znáte filmy Ecce homo Homolka, Hogo fogo Homolka a film Homolka a tobolka.
Svým tvarem trochu připomíná mrkev. Jindy zase mívá kulatý tvar a na pohled tak připomíná přerostlou ředkvičku. O čem je řeč? O zelenině, kterou mnoho lidí (ne)vědomě přehlíží a do jídelníčku ji zařazuje jen zřídka. Znáte bílou ředkev?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek