Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Jak vybrat svatební šaty krok za krokem? Zde je pár důležitých rad

Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
jak vybrat svatební šaty
Jak vybrat svatební šaty? (foto: 123RF)

15. 06. 2021

Udělejte si průzkum

Jak vybrat svatební šaty? I v případě, že máte v hlavě jasně danou představu, je dobré se poohlédnout i jinde, nemůžete totiž vědět, co všechno vám mohlo uniknout. Takže prohlídněte se časopisy, online obchody, podívejte se po výlohách svatebních obchodů, prolustrujte Pinterest, zjistěte, jaké svatební šaty se nosí. Jistě najdete další prvky, které byste na své šaty chtěla a hned se vám představa trochu změní.

Myslete také na praktičnost – jestli chcete odhalená záda, jestli budete mít pod korzetem podprsenku – a těmto faktorům přizpůsobte střih svých šatů.

Poraďte se

Pokud nemáte představivost a prostě vám nejde si v hlavě dát dohromady, jak by ty nejlepší šaty měly vypadat, vsaďte na komunikaci se svatebními poradci. Ti ví moc dobře, jak se na takový nákup připravit i co by vám nejlépe slušelo. Mají tyto věci prostě v malíčku a také v oku. Možná budete překvapeni, že vám perfektně sednou šaty, o kterých jste si nikdy nemyslela, že by mohly padnout a slušet.

Nakupujte podle své velikosti

I v případě, že pracujete na své postavě a chcete do svatby zhubnout, raději si kupte šaty o své aktuální velikosti. Vždy šaty můžete raději stáhnout. Vyhnete se stresu, že se vám zrovna ten jeden špíček nepodařil shodit. Buďte prostě raději v pohodě.

Nakupujte včas

Vybrat si ty perfektní svatební šaty zabere nějaký čas. Musíte také počítat s tím, že je budete chtít případně upravovat. Něco k nim přišít, někde je přitáhnout – a všechny tyhle, byť drobné úpravy mohou trvat, jelikož švadleny mají mnoho práce. Nekupujte si šaty ale zase úplně moc brzo. Může se také stát, že v době, kdy budete mít svatbu, již třeba nebudou v módě. Nebo se váš vkus jednoduše změní.

K TÉMATU  4 mýty o akné a jídle, kterým podle vědy můžete přestat věřit

První si určete téma svatby

Než začnete nakupovat šaty, rozhodněte se, jakou svatbu vlastně chcete. Jestli formální, venkovskou či jakoukoli jinou – a podle toho teprve naplánujte, jaké svatební šaty si pořídíte. Další věcí, kterou byste měla mít rozmyšlenou před nákupem svatebních šatů je, do jaké barvy bude celá vaše svatba laděna. Můžete totiž své bílé šaty sladit s doplňky ve vybrané barvě recepce. Ozdoby do vlasů, mašle či stylové boty – to všechno může ladit.

Pozor na rozpočet

Stanovte si dopředu rozpočet. To ale neznamená, že byste si měli pořídit šaty za celou tuhle částku! Musíte totiž počítat také s již zmíněnými úpravami, zapůjčením nebo koupí kruhu, závoje, šperků, bot a dalších. A také musíte počítat s výdaji za čistírnu a případnou konzervaci šatů, pokud si je budete chtít ponechat.

Domluvte si schůzku

Dohodněte si první schůzku v nejméně nákladném obchodě se svatebními potřebami a pokračujte do těch dražších, pokud nenajdete to, co jste hledala. Dražší obchod totiž neznamená vždy, že se jedná o kvalitnější zboží. Mohou mít k cenám šatů připočteny zbytečně velké marže. Totéž platí pro zkoušení šatů – nejdříve vyzkoušejte nejdostupnější a propracujte se až k těm, které jsou na horní hranici vašeho rozpočtu. Možná se do té doby do nějakých zamilujete.

Ve svatebních šatech se hlavně musíte cítit vy nejlépe, jak můžete. Nezaobírejte se názorem ostatních. Jsou přeci vaše, nikoho jiného.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzimní kolekce zaplavily obchodní domy a jistě vás to svádí nějaký nový kousek do svého šatníku ulovit. Bohužel je toho tolik, že člověk neví, co přetrvá déle než pár týdnů. Nevadí, s naší pomocí se ve všem zorientujete. Tohle jsou kousky, které se s největší pravděpodobností budou nosit i další roky.
Když žena řekne svému vyvolenému to pověstné “ano”, začne škála plná svatebních příprav. A vedle výběru ideálního obleku a svatebních šatů, dojde také na výběr svatebních oznámení.
Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení
Aktuální trendy bydlení pro podzim 2019, které představil Hornbach. Pokud hledáte inspiraci na nové nápady pro váš interiér, stačí si vybrat svůj styl.
Většina obyvatelstva spíše řeší naprostý opak, a to, jak zhubnout nebo minimálně, jak nepřibrat. Každý závidí těm, kteří nemají sklon k tloustnutí. Nicméně na vše existují dva pohledy a žádný extrém není dobrý. Co když opravdu potřebujete přibrat?
Sůl možná není až tak zdravá na talíři, ale jako kosmetický přípravek dokáže hotové zázraky. Účinky mořské vody známe snad všechny, ale nemusíme hned jezdit k moři, abychom si mohly dopřát všechny blahodárné účinky soli.
Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.
Už máte zkušenost s rybičkami? Nebo své první akvárko teprve zakládáte? Ani v jednom případě se nemusíte ničeho bát. Chovat krevetky mohou klidně i začátečníci. Navíc jsou doslova a do písmene pastvou pro oko.
Je pití dvou litrů vody denně málo nebo moc?  Proč káva nebo kola do pitného režimu nepatří? Zatěžujete pitným režimem své tělo nebo mu naopak děláte dobře? Snažili jsme se to zjistit. Tak čtěte, ať víte víc!
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak se postavit ke zvyšování energetických sazeb, je začít v domácnosti šetřit. Smyslem není netopit a sedět doma u televize v kulichu, ale podniknout malé, avšak efektivní kroky, které sníží vaše výdaje za energie. S čím začít ještě dnes?

Výběr článků

Chcete-li jít s dobou, pořiďte si do vašeho šatníku alespoň jednu stylovou dámskou mikinu. Pokud netušíte, jaké kousky budou v letošní sezóně in, nemusíte zoufat. My vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto se pojďte inspirovat společně s námi. Máme pro vás nejrůznější tipy na trendy kousky a dokonce vám prozradíme, jak je vkusně zakomponovat do letošního outfitu
Smutná zpráva postihla českou divadelní scénu, když ve věku 59 let zemřel vynikající herec Norbert Lichý. Tuto smutnou zprávu dnes zveřejnilo Divadlo Petra Bezruče v Ostravě, kde umělec působil dlouhá léta. Lichý, který loni v prosinci oslavil devětapadesáté narozeniny, byl váženým držitelem několika prestižních ocenění a zanechal nezaměnitelnou stopu v srdcích diváků.
Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.

Nepřehlédněte

Přemýšlíte nad tím, do jakého stylu zařídíte své bydlení? Možností je spousta! Ovšem k těm nejoblíbenějším patří skandinávské bydlení, které je nejen vzdušné, ale také jednoduché a spojené s přírodou, což je dnes velmi důležité.
V době, kdy se digitální svět neustále vyvíjí, přinášíme inspirativní příběhy žen, které si vyšlapaly cestu k úspěchu ve světě technologií. Přečtěte si o výzvách, které překonaly, a inovacích, které přinesly. Tyto příběhy nejen motivují, ale ukazují, že technologický sektor není jen doménou mužů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek