Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Cestujeme s dětmi. Kam vyrazit ještě za teplého počasí?

Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Výlet
Kam vyrazit nejen s dětmi během teplých dní? (zdroj foto: pixabay.com)

16. 09. 2020

Je mnoho možností, kam vyrazit ještě za teplého počasí. Zahraničí i Česká republika nabízí celou spoustu skvělých míst, která stojí za vidění a která by neměly minout žádné rodiny s dětmi. Proto se připravte na cestu, vyberte způsob dopravy a vydejte se za zážitky.

Než vyrazíte na výlet nebo dovolenou 

Než se však vydáte na výlet nebo na dovolenou s dětmi, měli byste se na cestu připravit. A ostatně nejen na cestu, ale na celý den či týden, který chcete strávit mimo domov. Nejeden rodič se shoduje na tom, že přípravu při cestování s dětmi nelze podcenit. Nemuselo by se to vyplatit.  

Hlavně myslete na zdraví 

Příprava na výlet nebo dovolenou nespočívá jenom v tom, že zabalíte dítěti svačinu a obléknete ho do vhodného oděvu. Ze všeho nejdůležitější je zdraví, které nesmíte podcenit. Myslete na zdraví – to je bod číslo jedna, který je třeba splnit. Myslí se tím nabalení dostatku náplastí, dezinfekce a případně uzavření cestovního pojištění. Zapomenout by se nemělo ani na prášek proti nevolnosti. Špatně se může dítěti udělat jak při cestování vlakem, tak při jízdě autem.  

Zvolte vhodný dopravní prostředek 

Na základě toho, jestli se vydáváte na týdenní dovolenou nebo na jednodenní výlet zvolte vhodný dopravní prostředek. Při rozhodování bude samozřejmě důležité i to, kam se vlastně chcete vydat. Plánujete vycestovat za hranice nebo jedete jenom do sousedního města?  

Každý rodič může vybírat rovnou z několika dopravních prostředků. Může využít automobil, který je ideální na krátké až střední vzdálenosti. Výhodou osobního automobilu je možnost kdykoli zastavit nebo možnost kdykoli si udělat přestávku, pakliže to dítě vyžaduje. To například v případě letadla není možné. Na druhou stranu pakliže máte urazit dlouhou vzdálenost, letadlo je nejlepším možným řešením.  

K TÉMATU  Vyrazte na skvělou letní dovolenou do Chorvatska

Stejně nezapomenutelným zážitkem bude pro dítě jízda ve vlaku nebo v autobusu. Lepší volbou je vlak, který nabízí vícero prostoru k pohybu.  

Kam vyrazit ještě za teplého počasí? 

V souvislosti s cestováním s dětmi se nabízí otázka, kam vyrazit během zbytku teplého počasí. Jak již bylo zmíněno, sluneční paprsky ještě zdaleka nedávají sbohem, proto vyplatí se využít slunečné dny k tomu, aby dítě získalo nezapomenutelné zážitky, o něž se podělí ve chvíli, kdy usedne do školních lavic. Pokud nevíte, kam se letos ještě podívat, máme pro vás několik tipů.  

Zoologické zahrady 

Během koronavirové pandemie zoologické zahrady opravdu utrpěly a registrovaly obrovské ztráty. Podpořte proto zoologické zahrady, které se starají o řadu ohrožených zvířat tím, že si koupíte vstupenku a vezmete děti za zážitky. Děti zvířata milují a jsou jimi fascinováni. Zejména tedy těmi, na které běžně nenaráží při procházce venku.  

Hrady a zámky 

Velké ztráty evidovaly také hrady a zámky, které bychom taktéž měli podpořit. Památek bychom si měli vážit, proto neváhejte a vyrazte na prohlídku zámku či hradu, který děti znají z televizních pohádek. Zážitkem bude rozhodně zámek Červená Lhota, který mohou děti znát z pohádky Zlatovláska. Pokud bychom ale měli zmínit zahraniční zámek, vypíchneme Bojnice, které nabízí i prohlídku podzemí a sklepení.  

Ještě na chvilku do přírody 

Během podzimu a zimy se dětem, ostatně ani dospělým, nechce příliš do přírody. Využijte proto aktuální hezké počasí k tomu, abyste děti vzali na nejbližší naučné stezky vedoucí na zajímavou vyhlídku. Naučných stezek je všude plno. Vyzkoušejte nejdříve tu, která se nachází v blízkosti vašeho bydliště, abyste zjistili, jak bude děti bavit.  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Zámecké zahrady a parky. Skvělý tip na romantickou procházku nebo výlet s rodinou

K TÉMATU  Máte miminko v zimě? Jak poznat, že je mu chladno, a jak často s ním můžete ven? Jaké otázky maminky ještě trápí? Poradíme!

Výlet parním vlakem je ideální program na víkend. Kde se všude dá zavzpomínat na romantickou historii

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.
Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.
Praní prádla je každotýdenní činnost, ke které se musí přistoupit. Koše totiž začínají přetékávat a člověk najednou nemá, co na sebe. Je proto klíčové, abychom našemu použitému oblečení zase vdechli nový život. Jenže jak k praní prádla přistupovat? 
Po příchodu do nejedné české domácnosti uvidíte na okenním parapetu africkou fialku – skromnou, elegantní, hezky zbarvenou pokojovou rostlinu. Je ideální trefou pro každého nenáročného pěstitele. Sama toho nevyžaduje mnoho a vydrží krásná po celý rok.
Spodní prádlo, lyžařské oblečení, sportovní bundy, mikiny, kalhoty. To jsou oděvy z různých materiálů, uzpůsobené tak, aby vyhověly nárokům na sportovní disciplíny i rozmarům počasí. Dříve prostě prádlo a oblečení. Dnes se dělí na funkční – a to ostatní. V čem je jeho výhoda?
Ženy v České republice otálejí s těhotenstvím stále častěji. Průměrný věk prvorodičky se zvyšuje a během několika posledních let překročil hranici třiceti let. Lékaři před tímto trendem pravidelně varují a upozorňují, že i na reprodukční kliniky vyráží ženy až v příliš vysokém věku.
V průběhu ledna vzplál na sociálních sítích vášnivý boj o tělesné ochlupení, když hnutí Januhairy oslavuje přirozenost a vyzývá ženy k odložení žiletek. Je zpět doba kdy se svoboda neoholených těl žen projevuje nejen slovy, ale i odvážnými činy. Přidáte se k revolučnímu hnutí, které vzdoruje společenským standardům krásy a zdůrazňuje jedinečný projev individuality?
Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
Citron je již od pradávna používán jako pomocník při mnoha zdravotních potížích. Kyselina citronová v citronu je totiž známá svými imunitními, antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Co vás napadne jak první, když máte například chřipku? Samozřejmě pořádný bylinkový čaj s medem, zázvore, a hlavně citronem! Jaké jsou účinky citronu na lidské tělo?
Úklidové práce jsou něčím, co nastupuje na scénu prakticky každý týden. Z posledních statistik vyplývá, že úklidem domácnosti stráví každý průměrný člověk až desetinu svého života. Abyste jednotlivými pracemi netrávili více času, než je skutečně nutné, začněte aplikovat několik zásad, jak důkladně uklidit byt. Prozradíme vám, na co hlavně nezapomenout (a na co se obvykle zapomíná).

Výběr článků

V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Love Island je celosvětově oblíbená reality show, která je jakousi obdobou dříve známé reality show Hotel Paradise, kterou vyhrála dnes již známá „podnikatelka“ Nela Slováková. Love Island má své fanoušky po celém světě, k nám se dostala v roce 2021, kdy byla odvysílána její první řada. Pamatujete si na její účastníky?
Časy, kdy stačilo hodit do automatu na kávu desetikorunu a člověk se spokojil s "tmavě hnědou tekutinou", jsou už dávno pryč. Podávání i pití kávy se v České republice výrazně proměnilo. Klasického "turka" či instantní kávu už najdete v málokteré kavárně. V supermarketech vás regály s kávou lákají všemi směry: zrnková, mletá, kapsle… Nemůžete se rozhodnut? Přečtěte si našich 6 tipů a budete mít jasno, jak si vybrat a hlavně vychutnat dobrou kávu.

Nepřehlédněte

Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
Holčička si hraje na doktora, a jejím zvláštní pacientem je skutečně odevzdaný a trpělivý bulteriér. Je takhle klidný i u opravdového veterináře? Opravdu roztomilý páreček, který vás pobaví.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek