Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak si založit neodolatelný profil na seznamce. Pozor na gramatické chyby i přílišnou sdílnost

Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?
Jak si založit neodolatelný profil na seznamce. S čím zabodujete
zdroj: 123RF.com

Profil na seznamce už není věc, na kterou by se lidé dívali skrz prsty. Zatímco ještě před pár lety byly internetové seznamky posledním pokusem, jak někoho najít, dnes jsou naopak první volbou. A potvrzují to i statistiky. Třeba ty britské uvádí, že se jeden z pěti heterosexuálních párů dá dohromady prostřednictvím internetu. Pozadu nezůstávají ani Spojené státy, kde na síti “odstartuje” zhruba třetina uzavřených manželství.

S on-line randěním má zkušenost i 48 % tuzemáků, tedy alespoň dle poznatků společnosti Kaspersky Lab, která se zabývá vývojem ochranného softwaru proti počítačovým virům a spamu. A co vy? Že k založení profilu teprve sbíráte odvahu? Držte se těchto rad a virtuální svět vám bude ležet u nohou!

Výběr fotografie nepodceňujte

Lidé, kteří se usmívají na profilové fotografii, mají o 20 % větší šanci, že zaujmou na první pohled. Vyjadřování šťastných pocitů totiž hraje při seznamování důležitou roli. Každý si přeje najít někoho, kdo je optimisticky naladěný a vyzařuje z něj velká radost ze života,“ vysvětluje americká psycholožka a autorka knih o lásce Marisa T. Cohen. Bude teď rozhodování a volba toho správného snímku snazší?

Pozor na chyby. Ty se neodpouští

I při vyplňování dotazníku by se měla dodržovat jistá pravidla. A to zejména ta pravopisná. Profil na seznamce není výjimkou. Ano, tvrdé “y” místo toho měkkého může být rozhodujícím faktorem, na němž závisí kladný výsledek celé mise.

Poznatky četných studií se shodují v tom, že až 75 % jedinců nikdy nezareaguje na profil, v němž jsou gramatické chyby. Pokud tedy neprovedete důkladnou kontrolu napsaného textu, můžete si uškodit víc, než si myslíte,“ varuje další specialistka, tentokrát americká vztahová poradkyně Melanie Schilling. Přitom stačí ve Wordu zadat kontrolu pravopisu, popřípadě o pomoc požádat někoho blízkého, komu čeština není cizí.

K TÉMATU  Syndrom prázdného hnízda dokáže manželstvím otřást

S poctivostí nejdál dojdeš. A není to klišé

Pilastr, mufna, šotilina, buližník, interakce… Přestože může být lákavé vyjmenovat sto svých úžasných vlastností, přes přílišnou sdílnost a nadbytek informací cesta také nevede. Držte se jen zásadních faktů. Omezte neurčité a nicneříkající pojmy i cizí slova, která možná vypadají zajímavě, ovšem kdekdo jim neporozumí. A také si zbytečně nevymýšlejte.

Člověk by měl zůstat věrný sám sobě a upozornit na činnosti, na nichž se opravdu podílí a které skutečně vypovídají o jeho hodnotách. Neměl by zveřejňovat něco, co se absolutně nezakládá na pravdě. Pokud bude seznamování zdárné, reálný stav věcí stejně vyjde najevo,“ upozorňuje Melanie Schilling.

A co do svého seznamovacího profilu napíšete vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
I když už se za okny kolikrát "rýsuje" jaro, ještě si nějaký ten pátek počkáme, než se dá zima definitivně na ústup. Počasí je nevyzpytatelné a po ránu umí i nepříjemně překvapit. Studený vítr a teploty okolo nuly rtům příliš nesvědčí.
Ve všech pohádkách je konec jasný – „Žili spolu šťastně až do smrti.“ Realita je ovšem dost jiná a my se nacházíme v situaci, kdy si z předchozího vztahu do toho nového s sebou bereme děti. Podobně je na tom i náš nový partner. A zapletenec je na světě! Zvládněte vztah mezi nevlastními sourozenci.
Ve světě, kde rána po divoké noci mohou přinést více než jen kocovinu, se Klára probouzí s bolestí hlavy, pocitem na zvracení a nejasnými vzpomínkami na předchozí večer. Co začalo jako běžný večer s přáteli, se rychle proměnilo v něco nečekaně zásadního, když se Klára probudí v neznámém prostředí, obklopena nečekaným pohodlím a starostlivostí tajemného muže, který představuje více než jen okouzlující úsměv a aspirin pro její bolest hlavy. Jak se Klára snaží skládat dohromady kousky své noci, odhaluje nejen vášnivé chvíle zapomenutého večera, ale také začíná objevovat hlubší pouto, které mezi ní a tímto mužem vzniklo. "Dámská liga" vás zve na cestu plnou tajemství, vášně a nečekaných zvratů, kde každé nové ráno může znamenat nový začátek nebo odhalení skrytých pravd. Začtěte se do dalšího dílu a sledujte, jak se Klářin příběh bude odvíjet v našem románu na pokračování.
Jídlo, zdroj energie, ale také droga, na které je závislá celá planeta. Jídlo řešíme prakticky celý život a ne nadarmo se říká, že jsme tím, co jíme. Potraviny ovlivňují nejen to, zda budeme mít nadváhu, ale také mají vliv na nemoci orgánů v našem těle a působí na náladu, imunitu, kvalitu našeho spánku a celkovou psychickou pohodu.
Sedavé zaměstnání se bezpochyby vždy nějak odrazí na našem zdraví. Nejde jen o stav páteře a celých zad, ale mohou se objevit i zdravotní potíže rukou od jejich nevhodné a dlouho neměnné pozice. Zároveň trpí vaše klouby, můžete mít větší sklony k nadváze. Zkuste se tedy zamyslet nad tím, jestli i když musíte pracovat, nešlo by se vždy třeba po hodině práce na chvilku protáhnout a svému tělu trochu ulevit.
Dnes hrozí, že vás ovládnou stinné stránky vaší povahy. Chraňte také svou kůži a snažte se ji co nejvíce hydratovat. Co ještě pro dnešek máte udělat a očekávat? Více Naďa Šmídová ve speciálním horoskopu krásy a duševního zdraví.
Chystáte se na dovolenou, ale rádi byste se vyhnuli nepříjemnostem spojeným s krádežemi? Zpozorněte u našeho přehledu pěti nejhorších krádežnických destinací a hlavně – pozor na peněženky!
Mnoho žen vyššího věku se nemůže dočkat důchodu, ale je to vždycky výhra? Záleží na tom, kolik máte naspořeno. Zda jste využila penzijního spoření, nebo jste si spořila sama či s partnerem jiným způsobem. Protože jen z důchodu se v naší republice moc užívat nedá.
Milování s partnerem už tak trochu není, co bývalo? Vezměte otěže do svých rukou a navraťte do vztahu ztracenou vášeň. Jak? Přece s pomocí špenátu, jablek a ovesných vloček! To jsou ty správné prostředky, které mohou oživit vaše libido.
Také přemýšlíte, jak nejlépe a nejkvalitněji využít čas letních prázdnin pro své dítě? Žijeme v době, kdy je na trhu nepřeberné množství nabídek letních táborů, doprovázených kvalitním programem nebo „celotáborovou hrou“. Jak vybrat pro své dítě nejlépe? Na co se při výběru zaměřit?
Tenhle batoh odolá dešti i polití, a proti krádežím v davu nebo hromadné dopravě je také imunní. Praktické zavazadlo usnadňuje život ve městě i na výletě. Vnitřní prostor, kapsy i kapsičky vymýšlel evidentně někdo, kdo má s chozením s ruksakem na zádech bohaté zkušenosti.

Výběr článků

Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!
Je skvělé, když si se svým novým partnerem rozumíte téměř ve všem. Ovšem, už jste se setkala s jeho přáteli? Obáváte se prvního setkání? A co když to napoprvé moc nevyšlo? Nezoufejte, připravili jsme pro vás několik rad, které vás navedou k tomu, abyste se s jeho přáteli více sblížila.
Známe to všechny. Potkáme nového partnera, nechybí tomu jiskra ani sexuální náboj. Na sex s ním myslíme prakticky neustále. Nejraději bychom z pod peřiny vůbec nevylezly. Ale dejte tomu tři čtyři roky a téměř všechen sexuální apetit vyprchá. Ne však nenávratně.

Nepřehlédněte

Samozřejmě že ji zvládnete. Cesta do Santiaga de Compostela má mnoho podob. Můžete si zvolit dlouhou a strastiplnou cestu, nebo raději půjdete kratší úseky a hezky pěkně po upravených cestičkách. Všechno se počítá. Každý krok se počítá.
Zatímco většina zatím cestuje jenom prstem po mapě, jiné už nebaví sedět doma. Chtějí něco zažít, i když tomu epidemiologická situace zrovna nenahrává. Jenže panující koronavirus cestování nepřeje už nějaký ten pátek, proto se mnozí lidé rozhodli vydat se na cestu, i když je venku stále hrozící riziko nakažení.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek