Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Japonská zahrada znamená tradici a umění. Inspirujte se tímto způsobem úpravy okrasné zahrady

Japonská zahrada je působivý způsob úpravy okrasné zahrady. V Japonsku bývala zahrada dlouhodobě otázkou prestiže více, než kdekoli jinde ve světě. V Evropských zemích se nachází parky i zahrady, které si berou inspiraci právě v této zahradní architektuře. Jejich vzhled byl ale přizpůsoben našemu trendu úpravy zahrad. Nic to nemění na tom, že krásně upravená idealizovaná příroda v duchu japonské zahrady je prostě pastvou pro oči.
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: pinterest.com

01. 10. 2019

01. 10. 2019

Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: pinterest.com
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: comptonacres.co.uk
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: perfectplants.co.uk
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: plantedwell.com
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: highlinegarden.org
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: southsoundseniors.org
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: japanesegardening.org
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: pinterest.com
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: comptonacres.co.uk
Japonská zahrada znamená tradici a umění úpravy okrasné zahrady
zdroj: formstruktur.se
Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Streamovací platformy i po dlouhých měsících zažívají žně a myslíme si, že tento trend jen tak neutichne. Přece jenom se letošní rok ponese ve znamení pěkné porce seriálů, na které už fanoušci čekají roky.
Být lepší verzí sebe samých. Snažíme se o to každý den. A když se o to nesnažíme my, chtějí to po nás druzí. V současné době jsou na nás kladené obrovské nároky, během nichž jsme vystavováni nesmírnému tlaku. Co kdybychom vám ale řekli, že každá životní situace se dá zvládnout s nadhledem a lehkostí. Jen potřebujete člověka, který vás pošťouchne tím správným směrem.
V dnešní době si již neumíme představit náš každodenní život bez přítomnosti smartphonů, internetu a neustálého chatování. Vždy tomu tak ale nebylo a tyto formy komunikace se staly našimi každodenními partnery až na konci 20. století. Představte si ale, jak by se historie odvíjela, kdyby tyto technologie byly dostupné před stovkami nebo dokonce tisíci let? Jak by mohly změnit život známých hrdinů z minulosti a populárních literárních postav? Pokud by známé literární postavy používaly Viber, jednu z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, jejich příběhy by se třeba odvíjely zcela jinak.
Čas prázdnin a dovolených je přímo balzámem pro duši i pro tělo. Ne už tak pro pleť - sluneční paprsky, UV záření, horko, slaná a chlorovaná voda můžou pleť hodně dehydratovat. Víme, jak vypadat skvěle celé toto období. Klíčovým pomocníkem jsou pleťové masky.
Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.
Eva Urbaníková představuje nový film podle své knihy. Příliš osobní známost je o životní houpačce. Jednou jsi dole a jednou nahoře. Co se dělo při natáčení a co dalšího autorka veleúspěšné knihy ještě prozradila?
Svatební den bývá pro mnoho lidí tím nejkrásnějším. Když žena dostane zásnubní prstýnek, začne se jí v hlavě točit milion věcí, které by na svatbě chtěla mít. Důležité je, se z toho nezbláznit. Pokud si můžete dovolit zaplatit společnost, která se organizací svateb zabývá, ušetříte si určitě mnoho starostí a nervů, ale z finanční stránky to asi nebude žádný med. Pokud děláte svatbu na vlastní pěst, nejlepší bude, pokud si všechny důležité věci budete sepisovat do deníčku. A to nejen množství hostů, velikost dortu, místo konání svatby, ale také samotný rozpočet, který se za svatbu chystáte utratit.
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
Tahle kočka si užívá víkendový relax a v klidu sleduje video s ptáky na chytrém zařízení. Rušit se od lenošení ale rozhodně nenechá a svůj oblíbený tablet jen tak nepustí.
Liběna Rochová, přední česká módní návrhářka, zakladatelka Studia LR, ale také vedoucí Ateliéru designu oděvu a obuvi na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Svoji tvorbu představila celému světu. V Paříži, Lyonu, Vídni, Düsseldorfu, New Yorku, Los Angeles, Bombaji, Dillí a v mnoha dalších destinacích. Jak se k módní tvorbě dostala a jaké překážky musela překonat?
Volno v práci máte sice oficiálně nahlášené, ale jak s ním naložit, to je stále velkou neznámou? Co takhle podívat se do Řecka, kde probíhalo natáčení oblíbeného muzikálu. Nadchnout by vás mohlo i Fidži, které máte spojené s příběhem o dvou malých ztroskotancích…
Otevřete se předpovědi pro svůj životní kompas v roce 2024. "Co vám hvězdy předpovídají v novém roce" je průvodce vaším osudem podle astrologie. Od lásky po kariéru a osobní růst, objevte, jak se konstelace planet postaví do vaší přízně a jak můžete využít jejich vliv pro úspěch a štěstí v nadcházejícím roce. Připravte se na dobrodružnou cestu za hvězdami, kde vás čekají překvapení a nové možnosti.

Výběr článků

Manželství se už dávno nebere jenom za “cár papíru”. I když je pravdou, že tento názor mezi námi nějakou dobu převládal, dnes se zájem o svatby zase zvedá. Lidé chtějí ztvrdit svou lásku před přáteli a rodinou, navíc se chtějí nějakou dobu pyšnit krásnými fotografiemi na sociálních sítích. Zatímco někteří se uchylují do starých chaloupek a stodol, jiní se rozhodli vzít se na útesu u moře. Pakliže se však chcete brát za hranicemi, je nutné vyřídit několik věcí. 
Dámy, ruku na srdce, která z vás se každoročně netěší na první letní paprsky, abyste svou pokožku mohly vystavit sluníčku? Věděly jste ale, že opálená kůže byla dříve známkou chudoby? A kdy se na trhu objevily první opalovací krémy? Čtěte dále a dozvíte se mnohem více o historii opalování.
Pokud patříte mezi znalce kávy a je to první věc, na kterou po probuzení myslíte, chápeme vás. Ale mějte se na pozoru. Pokud máte doma čtyřnohého přítele, je možné, že neodolá pokušení ochutnat ten horký nápoj. A zatímco lidé často potřebují na začátek dne kofeinový šok, káva rozhodně není něco, co by si měl dávat váš chlupatý společník. Jak konkrétně je spojení „káva a pes" škodlivé a co může způsobit?

Nepřehlédněte

Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
Zažil to jistě každý z nás. Stačí pobyt venku, když počasí zrovna nepřeje, stejně tak jako trávit čas v místnosti, kde klimatizace jede na plné obrátky. Studené ruce sice mohou být naprosto běžným jevem, ale také mohou signalizovat zdravotní problém.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek