Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

S Peterem Nagym o jeho novém albu PIANKO, které právě přichází na trh. Co zpěvák ještě letos chystá?

Nové album Petera Nagye PIANKO, které právě přichází na trh, by se také dalo nazvat Hity a balady v akustickém podání. Obsahuje totiž třináct písní oblíbeného slovenského skladatele, textaře a zpěváka v akustických verzích. Co na něm najdete a co ještě Peter chystá? To se dozvíte z našeho rozhovoru.
Peter Nagy
Zdroj: Supraphon

18. 10. 2018

Co mohou očekávat vaši fanoušci na albu konkrétně?

Písně, které už znají, jako Poďme sa zachrániť, Psi sa bránia útokom, Parfémy, Revolver a Muzika, Milenci na snehu, Nad nami zomrel skladatel, Zákony hada a další plus nový song 50 žiraf. To vše v doprovodu akustické kytary, klavíru Pavla Bartovice a smyčcového kvartetu pod vedením druhého houslisty Orchestru Slovenského Národního divadla Milana Adamce.

Chtěl byste upozornit na některé důležité koncerty v České republice?

První se uskuteční ve Zlíně 21. listopadu ve 20 hodin v novém Kongresovém centru a druhý bude 25. listopadu v Praze na Žofíně.

Můžeme na nich očekávat hudební hosty?

Diváci si budou muset vystačit s mojí maličkostí (úsměv). V akustické podobě uslyší dvacet pět písní plus moje humorné komentáře, kterými bych rád koncerty odlehčil.

Dvacet pět písní? Na Pianku je jich jen třináct. Kdy se objeví deska se zbývajícími?

Natočené už jsou všechny. Přišlo mi ale škoda, vydávat je na jednom albu, takže příští rok vyjde druhý díl. Jelikož navíc dosáhnu v roce 2019 šedesátky, připravujeme na její oslavu také speciální koncertní turné, tentokrát i s hosty.

Novinka: 50 žiraf

Album obsahuje bonusovou novinku. Píseň „50 žiráf“. Zde se Peter Nagy inspiroval příběhem zoologa Josefa Vágnera, který vybudoval, ještě za doby Československa, ve Dvoře Králové oblíbený Safari park. Jeho stádo žiraf dovezené z Afriky bylo největší na světě! V osudnou noc na příkaz tehdejších funkcionářů bylo téměř 50 žiraf nekompromisně zastřeleno. Píseň je o tom, jak se lidé zachovají ke všemu, co jim stojí v cestě za tzv. „civilizací“.

Novou píseň „50 ŽIRÁF“ si můžete poslechnout zde:

https://www.youtube.com/watch?v=3IScjKy4ruY

Tak co, těšíte se?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Výběr plavek je pro spoustu žen téměř frustrující záležitostí. Pokud nejste šťastnou majitelkou dokonalé postavy, nejspíš už jste to zažila také. V obchodech si zkoušíte jeden model za druhým, ale každý z nich nějakým způsobem zvýrazní přesně tu část těla, kterou byste raději schovala.
Celulitida, známá také jako pomerančová kůže, je něco, co žádná žena nechce. Bohužel celulitidou trpí jen ženy a to téměř všechny.
Každý druhý zažil během některé své dovolené zažívací potíže. V této souvislosti se častěji mluví o cestovatelském průjmu, ovšem i druhý extrém dokáže dovolenou pokazit. Zácpa umí vystavit stopku všem radostem. Čekáte a ono nic. Jste stále více nafouklí, bolí vás břicho a může se dostavit i malátnost. Pokud k ní máte sklony, tak svému zažívání pomozte.
Jaro je ideální doba pro obnovení a osvěžení všech aspektů života, včetně vašeho vztahu. V tomto článku se dozvíte, jak může jarní detox vztahů oživit váš partnerský život, posílit vaši vzájemnou komunikaci a prohloubit spojení. Představíme vám strategie a cvičení pro odstranění rutiny a negativní energie, které se mohou v průběhu času ve vztahu nahromadit. Objevte, jak společně strávený čas, otevřenost v komunikaci a sdílení nových zážitků mohou vašemu vztahu vrátit jiskru.
Křečové žíly trápí obrovskou část populace a každý chceme mít o nich co nejdříve pokoj. Jak s nimi ale zatočit, když se někdy může zdá, že nám prostě nechtějí dát pokoj? Léčit je musíte nejen zavedenými lidovými prostředky, ale je třeba k tomu dodržovat i další pravidla. Tělo je složitý organismus a vše je provázáno. Proto zároveň s léčbou dodržujte správný pohyb, jídlo i odpočinek. Jak na to vám poradíme v článku.
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
Ačkoliv plastická chirurgie neustále piluje technologie, díky kterým úspěšně bojujeme proti stárnutí, čím dál větší popularitě se těší obličejová jóga. Tušíte správně, je to cvičení jako každé jiné, ovšem face jóga má za cíl procvičit svaly v obličeji. Pokud nevíte jak začít, není nic jednoduššího než dát follow těmto influencerkám a výsledky se brzy dostaví.
Je to tady! Společnost Warner Media oznámila, že hrdinové oblíbeného sitcomu z devadesátek se již v květnu objeví na stanici HBO Max. Co o comebacku legendárních Přátel víme, jak se k němu samotní aktéři vyjádřili, a jak se k tomu postavili tvůrci? Nový projekt je na spadnutí!
Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Na české filmové scéně se tato filmová trilogie drží již několik let. Jistě znáte filmy Ecce homo Homolka, Hogo fogo Homolka a film Homolka a tobolka.
Home office je pro mnoho lidí splněným snem. Vždyť doma vás nikdo nekontroluje, šéf vám nedýchá na záda, nemusíte řešit kolegy a mnohdy můžete mít své vlastní pracovní tempo. Úskalím ale může být to, že domácí prostředí tak trošku svádí k prokrastinaci, ne vždy se do pracovního tempa člověk dostane tak rychle, jako ráno po příchodu na pracoviště. Co je ještě horší, mnohdy zapomeneme i pravidelně jíst, chybí nám pohyb a pak nekontrolovatelně přibíráme na váze. Jak tomu předejít?
8. listopadu oslavil herec Alain Delon své 87. narozeniny. Pro všechny je hercem překypujícím charismatem a přitažlivostí, o čemž by mohlo vyprávět mnoho a mnoho žen. Jaký byl a jaký je Alain Delon dnes?

Výběr článků

V průběhu letních měsíců se častěji vydáváme mimo domov. Tím se ovšem dostáváme do hledáčku klíšťat. Co nám tito roztoči mohou způsobit, jak se jim bránit a co dělat, když už se zakousne? Zapomeňte na staré rady, dnes už je vše jinak. Žádné krémy, aby se pustilo apod.
To, co mnozí dávno tušili, se 1. října 2019 stalo realitou. V 80 letech zemřela pěvecká legenda a české národní bohatství Karel Gott. V anketách Zlatý slavík a Český slavík získal celkem 42 ocenění, nicméně ne všechno se mu v životě povedlo. Proč byl terčem pomluv i vtipů?

Nepřehlédněte

Podzim je tady. Cítíme to nejen ve vzduchu, ale také to vidíme - listy stromů se začínají zbarvovat a okenní parapety opouští letní rostliny, které je třeba zazimovat. Jelikož jsou nyní okenní parapety prázdné, je načase je něčím oživit. Pojďme si zmínit několik rostlin, které vydrží i chladné podzimní dny.  
Je třeba se hned detoxikovat! Po zimním období očistěte tělo a mysl! Přesně to volají reklamní slogany různých společností, a takto se zaklínají mnozí výživoví poradci a prodejci doplňků stravy. Do jaké míry má ale nějaký jarní detox smysl? A proč zrovna na jaře?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek