Tvarohový koláč, který je hotový za 10 minut. Vyzkoušejte
A právě pro takové příležitosti se hodí mít v záloze tvarohový koláč, jehož recept pro vás dnes máme. Příprava je hotová za pár minut, jednoduše řečeno smícháte všechny suroviny dohromady a dáte je péct. Jen pozor, samotné pečení může trvat i tři čtvrtě hodiny, a tak byste si ani přípravu tohoto rychlého koláče neměla nechávat na poslední chvíli. A kdybyste doma měla sušené fíky, můžete je použít namísto rozinek. Uvidíte, hosty jistě překvapí.
Ingredience na tvarohový koláč
- 500 g plnotučného tvarohu
- 4 vejce
- 125 g moučkového cukru
- 50 ml 20% zakysané smetany
- 50 g rozinek nebo jiného sušeného ovoce
- 25 g bramborového škrobu
- 10 g mleté skořice
- 2 balení vanilkového cukru
- Kůru z limetky nebo citronu
Příprava
Rozklepněte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte spolu s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně do nich zapracujte zakysanou smetanu, skořici a škrob. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, který opatrně spojte se zbytkem těsta. Nakonec přidejte najemno nastrouhanou kůru z citronu nebo limetky a rozinky. Při jejich zapracovávání dávejte pozor, abyste je zbytečně nerozmačkali. Hotové těsto by mělo být hladké a tekuté.
Dostatečně velký plech vyložte pečicím papírem a přelijte na něj těsto. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Koláč pečte po dobu 30-40 minut, v závislosti na jeho tloušťce. Že je hotový nejsnáze poznáte, když do něj bodnete špejlí nebo párátkem. Upečený tvarohový koláč skladujte a podávejte při pokojové teplotě posypaný troškou holandského kakaa nebo strouhaným kokosem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Krémový koláč: kombinace listového těsta a výborného vanilkového krému