Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Snídaňové toasty s guacamole a vejcem

Guacamole je mexická zelená dobrota, která vás dobije energií a s vaším zdravím si přátelsky podá ruku.
guacamole
Guacamole je klasika, která si s vejci rozumí.

Základem této pomazánky potažmo dipu je chutné avokádo, které obsahuje vysoké procento zdravých tuků, a přestože jde o ovoce, nemá téměř žádný cukr. Guacamole není z českých ingrediencí, ale jsou všechny běžně dostupné v obchodě.

TIP: Ačkoliv základ guacamole je pokaždé stejný, tedy avokádo s limetkou, množství a typ ostatních surovin lze pokaždé mírně poupravit, čímž dosáhnete vždy nové chuti. Obměňovat můžete také přílohu – guacamole je perfektní jako dip klasicky ke kukuřičným nachos.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vypadá jako avokádo, ale není to avokádo. Je to totiž ecovado

Avokádo jinak než na talíři: 7 způsobů, jak ho úplně celé využít

Snídaňové toasty s guacamole

porce
g / porce
Ingredience:
  • 4
    4
    zralá avokáda
  • 1
    1
    limetka
  • 1
    1
    jalapeno paprička
  • 1
    1
    červená cibule
  • 1
    1
    stroužek
    česneku
  • 2
    2
    hrsti
    koriandru
  • 1
    1
    hrnek
    krájených rajčat
  • 4
    4
    celozrnné toasty
  • 4
    4
    vejce
  • 1
    1
    lžíce másla
  • pepř a sůl dle chuti

Postup:

  1. Avokádo zbavíme slupky a pecky, dužinu rozmačkáme nahrubo vidličkou v misce. Limetku rozpůlíme, vymačkáme z ní šťávu, budeme potřebovat asi dvě polévkové lžíce, a přidáme ji k avokádu.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak jalapeno papričku a koriandr. Rajčata pokrájíme na menší kousky. Všechno přidáme do misky a zlehka promícháme. Dochutíme mořskou solí, případně pepřem, a prolisovaným stroužkem česneku. Hotové guacamole dáme odpočinout do lednice.

  3. Celozrnné toasty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na pár minut do rozehřáté trouby, aby se na nich vytvořila křupavá krustička.

  4. Mezitím dáme na rozpálenou pánev máslo a necháme ho trochu zpěnit. Následně na něj rozklepneme celá vejce tak, aby se vzájemně co nejméně dotýkala. Osolíme je a opepříme. Snížíme teplotu a počkáme, dokud bílek neztuhne, žloutek by měl zůstat víceméně tekutý. Pánev odstavíme a volská oka necháme trochu zchladnout.

  5. Na opečené toasty namažeme vrstvu guacamole a navrch dáme volské oko. Na ozdobu přidáme nadrobno posekaný koriandr. Podáváme se zeleninovou oblohou, jako je třeba salátová okurka a cherrry rajčata nebo pečená paprika.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
mexická kuchyně
jednoduché recept
mexická kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek