Čtvrtek , 21. 11. 2024

Albert

Šťavnaté obložené řízky z trouby. Recept, který si zamiluje celá rodina

Chutný a nenáročný oběd typu vše v jednom potěší vás svou jednoduchou přípravou i vaše strávníky tím, jak neodolatelně chutná.
řízky
Jak si udělat ty nejlepší řízky? Vyzkoušejte naši variantu. (zdroj foto: pixabay.com)

Je to vlastně řízek s variací na zeleninový salát pečený v troubě a tak křehký a voňavý, že už nikdy nebudete chtít dělat žádné jiné.

Obložené řízky. Co si připravit?

Na řízky:

  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 čajovou lžičku soli
  • 1 čajovou lžičku černého mletého pepře
  • 1 čajovou lžičku červené mleté papriky
  • 1 čajovou lžičku libovolné bylinky podle chuti (tymián, petrželka, sušený česnek atd.)

Na obložení:

  • 1 cibuli
  • 100 g rajčat
  • 50 g petrželky
  • 3 vejce uvařené na tvrdo
  • 150 g tvrdého sýra
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy:

Připravíme si kuřecí prsa. Omyjeme je, papírovou utěrkou důkladně osušíme, aby na nich nezbyla žádná voda. Pak je nařežeme na tenké plátky a můžeme jemně naklepat paličkou, případně stačí pěstí (ale nemusíme, kuřecí maso bývá dostatečně křehké i bez naklepávání)

Z obou stran řízky osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou a bylinkami. Necháme 15 minut uležet v lednici, aby se maso natáhlo chutí koření a mezitím si dáme rozehřát troubu na 200 °C a připravíme si zeleninový salát na oblohu.

Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. Rajčata rozkrájíme na malé kousky, nejlépe kostičky. Vajíčka rozkrájíme kráječem na kostičky a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Petrželkovou nať nasekáme na drobno.

Část strouhaného sýra si odložíme stranou na posypání. Zbytek sýra smícháme s vajíčky a přidáme k nim prolisovaný česnek a pořádně promícháme. Osolíme, opepřímne, přidáme majonézu, krájenou cibuli, rajčata a nasekanou nať a vše znovu důkladně promícháme.

Pečicí plech potřeme jemnou vrstvou oleje. Řízky vyndáme z lednice a poskládáme je na plech vedle sebe a navrstvíme na ně připravenou zeleninovou směs. Nakonec povrch zasypeme odloženým sýrem a dáme do trouby zapéct na 20 minut.

Dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

K TÉMATU  Grilování aneb tipy na nejlepší grilované dobroty pro masožrouty i vegetariány

Zaschlá trouba, mastná digestoř nebo zápach. Známe triky i fungující babské rady, které vám pomohou rychle se zbavit skvrn i špíny!

Tyto karbanátky můžete i při dietě. Jsou bez tučného masa, strouhanky a přitom skvěle chutnají

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek